Σελίδες

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Το όριο της ζωοφιλίας & το όριο της φιλανθρωπίας


Τη φιλη μου τη δαγκωσε ενα αγριοσκυλο χτες και επεστρεψε επειγοντως απο τις διακοπες της με μπανταρισμενο ποδι, 4 ραμματα, αντιλυσσικο ορο, κλπ. Οταν τη ρωτησα αν καταγγειλε το σκυλι, αν εδωσε περιγραφη, κλπ, για να ληφθουν μετρα, απαντησε «ε, το καημενο το σκυλι τί φταιει;» και οταν της ειπα οτι μπορει να κινδυνεψουν παιδακια αν πανε στο ιδιο μερος, μουγκαθηκε. Ειπαμε φιλόζωοι ναι, αλλα υπαρχουν και ορια. Το κυρίως όριο ειναι ο ανθρωπος.

Ένας 68χρονος πυροβόλησε και σκότωσε ένα ζευγάρι ηλικίας 55 και 53 ετών στις Ράχες Φθιώτιδας, κλπ κλπ. Γιατι δεν ανακοινωνεται το ονομα του δολοφονου; Τι μανια πια αυτη η αναφορα στην ηλικια; Τι θα πει "68χρονος"; Να φοβομαστε, δλδ, ολους τους 68χρονους ραχιωτες; Αμαν πια, η ευγενεια θα μας φαει. Τι ειναι αυτο; Φιλανθρωπία;

UPDATE-->> Ο δολοφόνος είναι ο Δημήτρης Πιλάλης. Το άτυχο ζευγάρι είναι οι Κώστας και Σωτηρία Αντωνίου κι οι τραυματισμένοι Θέμης Πουλόπουλος και Κατερίνα Παπά. Ευτυχώς υπάρχει και τo FaceBook.

6 σχόλια:

Τσαλαπετεινός είπε...

Φυσικά και δεν φταίει ο σκύλος!
Αλλά φταίει ο 'φιλόζωος' ιδιοκτήτης του σκύλου που δεν είχε πάρει τα απαραίτητα μέτρα και φυσικά ούτε πρόκειται να τα πάρει αν δεν τον καταγγείλουν.

Rodia είπε...

Απο οτι καταλαβα, αδεσποτο ηταν, παρατημενο.

blackbedlam είπε...

Rodia καλησπέρα σου. Τι φταίει γλυκιά μου το ζωντανό, έχει συναίσθηση,έχει νόηση,εδώ κάποιοι που υποτίθεται ότι ανήκουν στα νοήμονα όντα
και βλέπεις τι γίνεται και "να δεις τι σου΄χω για μετά" που λέει και το τραγούδι.Αφού όπως λες ήταν αδέσποτο θα έπρεπε την μέριμνα γι΄αυτό να την ανάλάβει ήτε ο Δήμος ήτε η κοινότητα.Θα μου πεις τώρα...ε, ναι σωστό θα ήταν, εάν και εφ΄όσον ήταν αδέσποτο να κάνει η φίλη σου μια καταγγελία κατά παντός υπευθύνου, ακριβώς και για να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους και για να μην κινδυνέψει ακόμα χειρότερα κάποιος άλλος.
Καλό σου βράδυ.

sonora είπε...

Τις ίδιες ερωτήσεις έχω κιεγώ.Ειδικά στο θέμα του φόνου,που έγινε ,γεγονός αμετάκλητο,γιατί δεν γράφουν στοιχεία;

marulaki είπε...

Νομιζω απαγορεύεται να βγει το όνομα κάποιου που δεν έχει ακόμη καταδικαστεί στην τηλεόραση, ενώ επιτρέπεται στον τύπο. Ήταν νόμος αυτό, δεν ξέρω ωστόσο αν ισχύει ακόμα. Δεν είναι διακριτικότητα, δε θυμάσαι με την Τσάκου τι γινότανε; Διάβαζαν τους τίτλους των εφημερίδων στα πρωινά ειδησεογραφικά, και ενώ φαινόταν το όνομά της τεράστιο, την ανέφεραν 35-χρονη, σε σημείο που είχε γίνει αστείο!

Rodia είπε...

Ειναι ο Νομος για τα "ευαισθητα προσωπικα δεδομενα" που εμποδίζει να βγαινουν στα φορα οι πομπές...

Θυμωνω περισσοτερο με την "προστασια" των παιδεραστων, αλλα αυτο δεν μειωνει το γενικο θυμο μου με τη νεα μεθοδο ευγενους συγκαλυψης των παντων...

Αραγε, πού προσβλεπει ο Νομος αυτος;