Σελίδες

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ενα επικίνδυνο οικονομικό πείραμα

ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ!!!

"...Η προκύπτουσα επέκταση της πίστεως επειδή αυξάνει την καταναλωτική δυνατότητα του κοινού, χαρίζει μία ψευδαίσθηση ευημερίας και αύξησης πλούτου. Σαν συνέπεια αυτής της ψευδο-ευημερίας λόγω αύξησης του χρέους επέρχεται μία γενικευμένη λαϊκή αδιαφορία που τελικά διαιωνίζει και ενισχύει την κρατική δύναμη και τη σπατάλη. Αντί να προτιμάται η μέθοδος πληρωμής τοις μετρητοίς, οι καταναλωτές, οι επιχειρήσεις αλλά και οι κυβερνήσεις υιοθετούν το νέο δόγμα «αγόρασε τώρα και πλήρωσε αργότερα»..."

"...Εάν υπήρξε κάποια εποχή που οι κεντρικές τράπεζες είχαν να παίξουν ένα χρήσιμο ρόλο, ήταν τότε που διέποντο από την πειθαρχία ενός κλασσικού κανόνα χρυσού. Έχοντας όμως εγκαταλείψει τους κανόνες του Νεύτωνα, οι κεντρικές τράπεζες πλέον ασχημονούν πάνω σην ελεύθερη αγορά και έχουν ταχθεί ενάντια στο πραγματικό χρήμα. Οι λόγοι για τους οποίους οι κεντρικές τράπεζες είναι όντως "βαρβαρικές" είναι οι ίδιοι ακριβώς με εκείνους που τις έκαναν ένα ανεπιθύμητο απομεινάρι. Είναι ένα απομεινάρι αυτοκρατορικό, εθνικιστικό και πολεμικό..."

"...Οι κεντρικές τράπεζες ακολουθούν ανεύθυνες πολιτικές που φθείρουν -ή και ακόμα καταστρέφουν- την αξία των νομισμάτων τους. Γι' αυτό ο θεσμός της κεντρικής τράπεζας έχει καταντήσει ένα απομεινάρι όχι μόνο βαρβαρικό αλλά συνάμα και επικίνδυνο..."

"...Κάπου στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, όταν το δολλάριο ΗΠΑ θα έχει καταρρεύσει -όπως και όλα τα άλλα fiat νομίσματα που προηγήθηκαν- οι άνθρωποι μελετώντας την ιστορία θα αναρωτιώνται πώς ήταν δυνατόν βαρβαρικοί θεσμοί όπως οι κεντρικές τράπεζες να κατάφεραν να κοροϊδέψουν τόσο πολύ κόσμο και να τον κάνουν να πιστέψει ότι ήσαν θεσμοί κοινωφελείς με σκοπό το δημόσιο συμφέρον. Η απάντηση είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες δημιούργησαν την ψευδαίσθηση της ευημερίας..."


Ολα αυτά περιέχονται στo άρθρο "The Barbarous Relic" (Το "Βαρβαρικό Απομεινάρι") του κ. James Turk, το οποίο ανέβηκε μεταφρασμένο σήμερα στο e-rooster blog, από τον Χρυσοθήρα.

Μεταφέρω και το σχόλιο που έστειλα:

Εξαιρετικό το άρθρο, καθώς και η ιδέα να μεταφερθεί εδώ.
Μονάχα που δεν αναφέρει την αιτία που οδήγησε το τραπεζικό σύστημα (ως υποστηρικτή του δολλαρίου) να λειτουργήσει έτσι, με τόση ανεγκέφαλη επιθετικότητα. Μήπως η συγκέντρωση από τη Γαλλία (την εποχή του Ντε Γκωλ) μεγάλων αποθεμάτων χρυσού;

Σήμερα, γνωρίζουμε πού υπάρχει συγκεντρωμένος ο περισσότερος χρυσός;

Μήπως όταν (και ΑΝ) οι ΗΠΑ συγκεντρώσουν το χρυσό που απαιτείται ώστε να "καλύψει" το νόμισμά τους, επιστρέψουν στο προηγούμενο σύστημα; Αν αυτό δεν γίνει ποτέ (δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα γίνει) μήπως οι τράπεζες θα εξαφανίσουν εντελώς το χρήμα ως μέσον συναλλαγής αντικαθιστώντας το με το "πλαστικό χρήμα" -όπως ήδη προβάρεται αυτό ευρύτατα- με αποτέλεσμα η πολιτική εξουσία να περάσει κατευθείαν και χωρίς προσχήματα σε αυτές;

Αναρωτιέμαι επίσης, επειδή η εκτεταμένη διάδοση του "πλαστικού χρήματος" και των τρελών δανειοδοτήσεων στη χώρα μας συνέπεσαν με αλλεπάλληλες επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και πολιτικών αρχηγών της Ελλάδας στις ΗΠΑ, μήπως εδώ πέρα λαβαίνει χώρα κάποιο "πείραμα" σχετικό. Οπως π.χ. δοκιμάζονται κάπου όπλα πριν χρησιμοποιηθούν σε κάποιο πόλεμο...

ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

+πρόσχωμεν+


_____________________________
copy-paste from taparaponasas stoNATO, Κυριακή, Σεπτέμβριος 24, 2006
(Προγραμματισμένη ανάρτηση - προφητικό ποστ και αυτό, αλλά δεν με άκουγε κανείς...)

2 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Κατάλληλη μουσική υπόκρουση:

Στέλιος Ρόκκος - Στο χα πει

Κουλό επιχείρημα υπέρ κατάργησης των μετρητών και της αντικατάστασης τους από "πλαστικό" χρήμα στην Σουηδία:

"Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν οι ληστείες χρηματαποστολών είναι να σταματήσει ο κόσμος να χρησιμοποιεί μετρητά" (Σημ. Οι ληστείες χρηματαποστολών είναι από τα συχνότερα εγκλήματα στη Σουηδία). Αυτό εκστομίσθη από εξπέρ σπρεχαδόρ στο δελτίο ειδήσεων του SVT 1 πριν 3-4 χρόνια.

Βέβαια παρόμοιας ευφυίας επιχειρηματούκλα εκστομίσθη από το ίδιο κανάλι:

"Χάθηκαν 100.000 θέσεις εργασίας στην βιομηχανία, αλλά δημιουργήθηκαν 60.000 θέσεις συμβούλων" (Άρα δεν είναι τόοοοσο άσχημα τα πράγματα). Ναι, σύμβουλοι wellness οι μουτζούρηδες ξέρω 'γω. Από τα ρουλεμάν στο φένγκ - σούι.

Ό,τι να ναι. Εύπιστοι και άμυαλοι με την σέσουλα αγαπητή...

Rodia είπε...

Για τη Φαντασια στην Εξουσια ελεγε το σλογκαν, οχι για την... Τρέλλα! Καποια παρανόηση εγινε...

Merci για τη μουσικουλα :))