Σελίδες

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Νομός Ηλείας ώρα μηδέν



Τι θα γίνει στην Ηλεία; Με τη σύμφωνη γνώμη των κατοικων βεβαίως... Ερχεται ισπανός αρχιτέκτονας να μεγαλουργήσει, επειδή τα δικά μας πολυτεχνεία βγάζουν ηλίθιους με δίπλωμα; Γιατί απαξιώνεται το ελληνικό δυναμικό; Τι δηλώνει αυτή η πολιτική πράξη; Γιατί είναι πολιτική πράξη η επιμονή στο μύθο "κάθε ξένο και καλό και κάθε ντόπιο σκάρτο". Ετσι μας φορέθηκε ο κ. Τσουμί στο μουσείο της Ακρόπολης. Εμείς δεν έχουμε νομοθεσία για αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, εμείς είμαστε άχρηστα κοθώνια, εμείς είμαστε βλάκες. Ας πληρωνόμαστε κι εμείς όσο οι εκ του εξωτερικού φωστήρες και θα σας έλεγα πόσο "καλοί" και "άριστοι" θα είμαστε!...

-->> εκτός αν (λέμε ΑΝ) παίζει κάτι τι *άλλο*, όπως π.χ. ο χρηματοδότης να επιθυμεί τον εν λόγω κύριο αξιότιμο αρχιτέκτονα. Και.. αν (λέμε ΑΝ) υπάρχει χρηματοδότης που επιβάλλει κάτι τι έξω απο αυτά που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για σημαντικά έργα (Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς, δλδ) δεν νομίζω ότι είναι τόσο καλές οι προτάσεις/προθέσεις (του χρηματοδότη, βεβαίως) για την Ηλεία._

-->> καμμιά άλλη ιδέα κανείς;



7 σχόλια:

ILIAS είπε...

Ο αρχιτέκτονας ακριβώς τι θα κάνει δεν κατάλαβα, κάηκε κανα μνημείο καλα-τράβα; Μάλλον δασοπόνους χρειάζεται η Ηλεία και ειδικούς στην αναδάσωση μιας και 2+ χρόνια μετά δεν έχει γίνει τίποτα σ'αυτό το θέμα, όπως και στην Αττική, Εύβοια (άσε βάλε όλη την Ελλάδα να είμαστε μέσα)

Εκτός αν βγάλει τα σχέδια για την Ιονία οδό... πάλι μασα μπούκα προβλέπω

Καλή εβδομάδα!

Αγησίας είπε...

Αρχιτέκτονας για την Ηλεία;! Δηλαδή κτίρια και δρόμους έχει ανάγκη ο νομός; To φυσικό περιβάλλον και η συστηματική υποβάθμισή του μετά τις πυρκαϊές με αρχιτέκτονα θα αντιμετωπισθεί;

Βρε, λες ο Λιγνός να τελειώσει κάτι, που άρχισε ο Χοντρός;

ellinaki είπε...

Θεωρητικά, ακόμα και η ανάπλαση ενός φυσικού τοπίου, είναι κατά κανόνα έργο αρχιτέκτονα, αν και στο όλο έργο μετέχουν και δασολόγλοι, περιβαντολόγοι και μηχανικοί άλλων κλάδων.

Δεν θα συμφωνήσω στην αντίληψη ότι "αν και οι δικοί μας θας πληρώνονταν καλύτερα, θα έκαναν θαύματα". Την τελευταία 20ετία, η Ελλάδα έχει μεταμορφωθεί σε ένα αισθητικό τέρας με πλήρη έλλειψη στοιχειώδους αρχιτεκτονικής αισθητικής. Άλλωστε όλες οι αναθέσεις δημοσίων έργων γίνονται/αν σε ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία, και τα αποτελέσματα είναι εμφανέστατα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Διαφωνώ με την απευθείας ανάθεση προς τον Ισπανό αρχιτέκτονα χωρίς να προηγείται ένας ανοιχτος διαγωνισμός. Από εκεί και πέρα όμως, ομολογώ ότι έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε έναν αρχιτέκτονα με αποδεδειγμένο έργο, από τα δικά μας δείγματα. Δεν είναι κακό αυτό. Έναυσμα για περισσότερη δουλειά είναι.

Unknown είπε...

Ξέρεις τώρα, ο έλληνας άμα δεν δει ένα made in somewhere else except Greece, δεν γουστάρει, ακόμα και αν αυτό που παίρνει έχει κατασκευαστεί από έλληνες και ίσως και στην Ελλάδα.

Αntidrasex είπε...

Πιάσε Κόκκινο, Ροδιά μου!

http://antidrasiandsex.blogspot.com/2009/10/blog-post_12.html

Rodia είπε...

Για να μη πει κανεις ότι δεν κανω "θετικες σκεψεις", ψαχνω στοιχεια και ετοιμαζω νεο ποστ.

-->> Τα πολυτεχνεια μας μπορουν να σιαξουν μια ωραια μελετη για την Ηλεια. Εκει υπαρχουν ολες οι ειδικοτητες για να συνεργαστουν στη πραγματοποιηση του έργου: ΚΑΙ αρχιτεκτονες!

Unknown είπε...

Αγαπητή ροδιά σε χαιρετώ αγωνιστικά τι να πώ για τον ΓΑΠ όλο υποσχέσεις για πράσινη ανάπτυξη είναι αλλά βλέπω ΠΟΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ και τσιμέντα να πέφτουν στην ΗΛΕΙΑ.
Να το δείς Ροδιά μου ότι ο Ισπανός Αρχιτέκτωνας ετοιμάζει πολυτελείς οικολογικά ξενοδοχεία και ένα πράσινο και καλά Πανεπιστήμιο...
Έτσι για να πάρει και κάνας αγωνιστής Μπόμπολας καμία μίζα...
Τσάμπα στήριξε ΓΑΠ τόσο καιρό;...