Σελίδες

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Ο Π. Κοροβέσης ταράζει τα νερά στην υπόθεση Siemens Hellas (+links)

Ηδη, από την εποχή της κυβέρνησης Τζανετάκη, κάποια σύννεφα σκίαζαν τον ουρανό της χώρας. Δεν έχω και πολύ καλή μνήμη, μπορώ όμως να θυμηθώ μερικά πραγματάκια, που άστραψαν στο νου μου μετά την γνωστή αναφορά του κ. Π. Κοροβέση στη συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Κανάλι Ενα. Η αναφορά αυτή εξηγεί πάρα πολλά πράγματα, όπως το γιατί έχει χάσει ο πολίτης την εμπιστοσύνη του στο "σύστημα" διακυβέρνησης, κλπ κλπ. Τι και ποιον να εμπιστευτεί πλέον; Αφού όλοι τα παίρνουν, όποιον και να ψηφίσει το ίδιο κάνει. Ολοι κλέβουν. Τον κλέβουν. Μας κλέβουν. Ψηφίζει λοιπόν τον καλύτερο. Τον καλύτερο κλέφτη. Τον καταλληλότερο. Στις ρεμούλες και τις λαμογιές. Απλά πράγματα.

Μετά από τη μικρή αυτή εισαγωγή, προχωρώ παρουσιαζοντας μερικά άρθρα που βρήκα ενδιαφέροντα. Μεταφέρω μερικά σημεία από αυτά και, όπου αξίζει τον κόπο, σχολιάζω κιόλας. Πάμε λοιπόν.

UPDATE 27/08/2009, 13:48

σχόλιο απο Α.Α.Τ. -->>

Προσθέτω το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας του 2002* σύμφωνα με το οποίο, κατά πληροφορίες της "Στάζι", ο Κόκκαλης χρηματοδοτούσε τα κόμματα 10:5:1 (ΠΑΣΟΚ:Ν.Δ.:ΚΚΕ).

Επειδή το βρήκα στο blog "Φιλελεύθερη Κρήτη", παραθέτω τη σχετική ιστοσελίδα
http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/08/apo-poly-palia-epairne-tis-mizes-toy-kai-to-kke-apo-thn-stazi-me.html

*Σημ δικη μου: (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/02/2002)


UPDATE 20/08/2009, 21:30
Η συνέντευξη του Π. Κοροβέση στο http://www.radiobubble.gr/el/audio/5000/h
μαζί με ένα κομμάτι από το συνοδευτικό κείμενο του Ευριπίδη:
Mε άλλα λόγια φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Όποιος ακούσει τη συνέντευξη καταλαβαίνει σαφώς ότι ο Περικλής απλά λέει ότι είναι ντροπή να γράφονται όσα γράφονται και να μην απαντάει η αριστερά για ένα τόσο σοβαρό θέμα. “τα δημοσιεύματα λένε ότι ο Συνασπισμός πήρε χρήματα, παρόλα αυτά ούτε ο Κύρκος αντέδρασε (στα δημοσιεύματα αυτά) ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη...”

Αυτά λέει ο άνθρωπος. Τα ίδια ακριβώς που λέει δηλαδή και στην διευκρινιστική δήλωσή του.

Το πως και το γιατί τα όσα είπε ο Περικλής μεταφέρθηκαν με τον τρόπο που μεταφέρθηκαν... ας το κρίνει ο καθένας μόνος του. Αθέμιτος εσωκομματικός ανταγωνισμός, “συντροφική” ηθελημένη παρανόηση, ευκαιρία να χτυπηθεί μια φωνή της αριστεράς που κάθε άλλο παρά ελεγχόμενη είναι; Είναι πάντως τουλάχιστον παράξενο να συνεδριάζουν πολιτικά όργανα κομμάτων, να βγαίνουν επίσημες ανακοινώσεις πολιτικών αρχηγών, να κάνουν δηλώσεις βουλευτές και πρώην αρχηγοί κομμάτων, να βρίσκεται το θέμα στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων... και κανείς να μην ανατρέχει στην ίδια τη συνέντευξη.

UPDATE: προηγήθηκε το ποστ στο μπλογκ aegaio, στις 17 Ιουλίου 2008. Περίπου πριν ένα χρόνο! εδώ:-->>
http://aegaio.blogspot.com/2008/07/90.html

απόσπασμα:
Ο κ. Κεφαλογιάννης μετά από αυτή την εξέλιξη, αποφάσισε να παραιτηθεί. Γνωστοποίησε την πρόθεσή του στον πρωθυπουργό Ζολώτα, αλλά προτού προλάβει να καταθέσει την παραίτησή του, ο κ. Μητσοτάκης του ζητά να καθυστερήσει. Λίγες ημέρες αργότερα, συμπεριλαμβανομένου του κ. Κεφαλογιάννη, παραιτήθηκαν 16 υπουργοί της Οικουμενικής Κυβέρνησης με επίσημη αιτία τη διαφωνία που υπήρχε για τις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η σύμβαση «έριξε» την οικουμενική;

Ακόμη και σήμερα, 18 χρόνια μετά, ο κ. Κεφαλογιάνης θεωρεί ότι οι ψηφιακές συνδέσεις του ΟΤΕ ήταν ο πραγματικός λόγος πτώσης της τελευταίας οικουμενικής κυβέρνησης και όχι οι πολιτικές διαφωνίες για τις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Η σύμβαση του 1990 για τις ψηφιακές συνδέσεις είχε φέρει σε δύσκολη θέση και το ΚΚΕ, καθώς μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών βρισκόταν ο Φλωράκης, «ιερή» μορφή για την ιστορία του κόμματος. Μάλιστα το 1996, όταν αμφισβητήθηκε για πρώτη φορά η πρόσδεση του ΟΤΕ στο άρμα της Siemens, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Οικουμενική ήταν αναγκασμένη να επεκτείνει την υφιστάμενη σύμβαση «προκειμένου να αντιμετωπιστούν επείγοντα αναπτυξιακά προβλήματα του τότε δημόσιου ΟΤΕ».

Οι ψηφιακές συνδέσεις βρέθηκαν τον Ιανουάριο του 1992 στο στόχαστρο του τότε 7ου τακτικού ανακριτή, Νεκτάριου Βαζαίου, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τεσσάρων στελεχών της διοίκησης του ΟΤΕ (Τάσος Μαντέλης, πρόεδρος του ΟΤΕ για την τριετία 1985 -88, Τόμπρας, Τάσος Μήνης, Κιουλάφας). Βέβαια αυτοί οι τέσσερις μαζί με τον κ. Κόκκαλη και τον εκπρόσωπο της Siemens Μπέρντχαρντ Ντόμπεκ απαλλάχθηκαν με το βούλευμα 597 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στις 10 Οκτωβρίου 1993. Ηταν η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη επιχειρούσε να παρέμβει στα όσα διαδραματίζονταν μεταξύ του ΟΤΕ και των μνηστήρων οι οποίοι ορέγονταν τα φιλέτα, όχι όμως και η τελευταία.

_______________________________
**ΣΗΜ. τονίζω τα σημεία για τα οποία αμφιβάλλω αν συνέβησαν πραγματικά.

μετά την χρονολογική ενημέρωση, το ποστ συνεχίζεται κανονικά -->>

Πρώτο σε χρονολογική σειρά υπήρξε το άρθρο του Γιώργου Βότση, με τίτλο

Ωρα να παρέμβει ο Κάρ. Παπούλιας για τη διαφθορά
δημοσίευση: 13/07/2009, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Ολόκληρο το άρθρο είναι ένα εξαιρετικό υπόδειγμα δημοσιογραφίας και απορώ που περίμενε τόσα χρόνια ο κ. Βότσης για να εκθέσει τα πράγματα. Ισως θέλανε τα πράγματα το χρόνο τους να ωριμάσουν, ίσως ο ίδιος περίμενε να βρει την κατάλληλη στιγμή, ίσως και να ήλπιζε πως δεν θα χρειαζόταν καν να το πράξει. Ποιος ξέρει...
Από το άρθρο, μεταφέρω τη πιο ζουμερή παράγραφο για να τη σχολιάσω με τη σειρά μου:
* Καμώνονταν όλοι ότι ξαφνιάστηκαν, όταν ξέσπασε κι εδώ από καραμπόλα -με τη σοβαρή και αποτελεσματική διερεύνηση του σκανδάλου στη Γερμανία. Χρονική αφετηρία και για τις εδώ ανακρίσεις είναι το 1995, αφού από τότε φέρονται να λειτουργούν τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας. Αλλά οι δραστηριότητες της «Ζίμενς» στη χώρα μας έχουν μια εξόχως ενδιαφέρουσα προϊστορία διάστικτη από σκανδαλωδώς χαριστικές πολιτικές ενέργειες. Η κορυφαία, το 1990: Η τότε «οικουμενική» κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα απεφάσισε να ακυρώσει διεθνή διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, που έβαινε προς προκλητικά χαριστική κατακύρωση στη «Ζίμενς» σε σύμπραξη με την Intracom του Σωκ. Κόκκαλη και να προκηρύξει νέο. Και ξαφνικά παρενέβησαν από κοινού οι τρεις πολιτικοί ηγέτες (Αν. Παπανδρέου, Κων. Μητσοτάκης και Χαρ. Φλωράκης), ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την κυβερνητική απόφαση και η κατακύρωση ολοκληρώθηκε -ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τη συναινετική διαπλοκή και όσα έκτοτε ακολούθησαν. Ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη «μίζα» σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε «Συνασπισμό». Ποια είναι η όλη αλήθεια, ο Θεός κι η ψυχή τους. Το απολύτως βέβαιο και εύγλωττο είναι το πολιτικά ομόθυμο αρχηγικό πραξικόπημα.

-->> σχόλιο δικό μου είναι το εξής: Είχα πρόσβαση -λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών σχέσεων με πρόσωπα που μετείχαν στην τότε κυβέρνηση Ξ. Ζολώτα- σε διάφορα "κλιμάκια" όπου συζητιόντουσαν θέματα σχετικά. Θα μπορούσα να γράψω άπειρα σχόλια, αλλά δεν είμαι δημοσιογράφος να ελέγξω πηγές και δεν είχα στα χέρια μου στοιχεία. Μόνο όσα άκουγα, που έμπαιναν από το ένα αυτί και έβγαιναν από το άλλο. Η εμπιστοσύνη των αγαπημένων ανθρώπων δεν είναι κάτι τι με το οποίο μπορείς να παίξεις. Ενα μικρό περιστατικό σχετικό με τις δουλειές που έπαιρνε πραξικοπηματικά η εταιρεία μπορώ να καταθέσω, για ένα φίλο που έπαθε καρδιακό επεισόδιο και έχασε τη ζωή του άδικα μόλις κάποια δημόσια υπηρεσία ακύρωσε τη δημοπρασία με την οποία είχε αναλάβει την εγκ/ση τηλεπικοινωνικού υλικού σε συνεργασία με "άλλη" εταιρεία, ώστε να πάρει τη δουλειά η γνωστή εν λόγω εταιρεία.

Δεύτερο -σε χρονολογική σειρά, πάντα- υπήρξε το άρθρο του καθηγητή κ. Κώστα Μπέη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, με το λατινικό τίτλο
In fraudem legis
δημοσίευση: 29/07/2009, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Το άρθρο αναφέρεται στο άτοπο της θέσης του προέδρου της αξ/κής αντιπολίτευσης να ζητά πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και στο εσπευσμένο κλείσιμο του Κοινοβουλίου για θερινές διακοπές. Στο άρθρο αυτό υπάρχει μια παράγραφος που μου έκανε εντύπωση:
Θ'αναρωτηθεί ίσως ο καλοπροαίρετος αναγνώστης: Καλά, ακόμη και συ προσέρχεσαι τώρα, ως αυτόκλητος συνήγορος εκείνων που, πριν από δύο μήνες, μεθόδευσαν τη διατεταγμένη απουσία των κυβερνητικών βουλευτών κατά τις σχετικές ψηφοφορίες, και έτσι αμνήστευσαν τα τρωκτικά, τα οποία ατύχησε να έχει η χώρα ως μέλη υπουργικών συμβουλίων; Λοιπόν, απαντώντας, θα θυμίσω ότι, σ' αυτήν εδώ την ίδια στήλη, πριν από δύο περίπου εβδομάδες, δημοσιεύθηκε μια συνταρακτική καταγγελία ενός από τους πιο ευπρεπείς και έγκυρους δημοσιογράφους μας, του (Βίκτωρα Νέτα)* Γιώργου Βότση: ότι δηλαδή, την εποχή της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα, το υπουργικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να κηρύξει άγονο έναν εκκρεμή δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για προμήθεια τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων, όμως αυτή την κυβερνητική απόφαση από κοινού είχαν ανατρέψει οι κατονομαζόμενοι αρχηγοί των τριών τότε συνεργαζόμενων κομμάτων, αφού στο μεταξύ είχαν εισπράξει πέντε δισεκατομμύρια δραχμές από την προμηθεύτρια εταιρεία για... τις ανάγκες των κομμάτων τους! Ματαίως περίμενα μια έντονη διάψευση. Η καταγγελία πέρασε σαν ελαφρό χάδι πάνω σε αναίσθητα κέρατα βοδιού. Ομως, σ' αυτό το σημείο, φίλε αναγνώστη, που με τιμάς με την προσοχή σου και με τον δικό σου προβληματισμό και καημό, οφείλω να σου εξομολογηθώ ότι, για πρώτη φορά στα 34 χρόνια θητείας μου σε τούτη τη φιλόξενη στήλη, δεν άντεξα και αυτολογοκρίθηκα, αναθεωρώντας την άμεση συνέχεια αυτής εδώ της παραγράφου, πάνω από πέντε φορές, καθώς αντίκριζα τα δάκρυα αγαπημένων προσώπων, που αρνούνται να δεχτούν ως αμετάκλητο τον ξεπεσμό, στον οποίο έχει κατρακυλήσει ο κορμός τόσο του πολιτικού κόσμου όσο και των ενθουσιωδών οπαδών τους, με τα χαζοχαρούμενα σημαιάκια τους και τις άναρθρες κραυγές. Κι αυτά, ενώ η χώρα μας έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια εξωτερικού δανεισμού, με άδηλο το σκοτεινό μέλλον της.

*
η διόρθωση γίνεται στο επόμενο άρθρο.

-->> σχόλιο δικό μου, μια παροιμία: «ο κόσμος τό'χε τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι!»

Το επόμενο στη σειρά άρθρο, είναι επίσης του καθηγητή κ. Κώστα Μπέη με τίτλο
Αυγουστιάτικη ραστώνη
δημοσίευση: 12/08/2009, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Σε αυτό το άρθρο, πέρα από διάφορες σάλτσες και αναμνήσεις του κ. καθηγητή, αναφέρεται στο τέλος το εξής:
Θυμάμαι τον καθηγητή μας των Αρχαίων Ελληνικών, που επανειλημμένα μας τόνιζε στο Γυμνάσιο: «προτιμοτέρα πλάνη ειρηνεύουσα, παρά αλήθεια αιμάσσουσα!». Να το θυμόμαστε, όταν θα επιστρέψουμε από τις εξοχές και τη ραστώνη του Αυγούστου!

-->> και δεν μπορώ να μη σχολιάσω ότι αυτή η φράση που "σημάδεψε" τόσο βαθειά τον κ. Μπέη και προτρέπει κιόλας να τη θυμόμαστε, είναι μια φράση που οδηγεί τους ακολούθους της κατευθείαν στην κοινωνία της υποκρισίας όπου -δυστυχώς- ζούμε τις τελευταίες δεκαετίες. Μια πρόταση φόβου και ηττοπάθειας, μια φράση για δούλους και όχι για ελεύθερους ανθρώπους. Αφήνω ένα μικρό περιθώριο να έχω κάνει λάθος και πολύ θα ήθελα να αναπτύξει εκτενέστερα το συλλογισμό του ο κ. Μπέης, να μάθω πώς ακριβώς την αντιλαμβάνεται. Ο δικός μου Δάσκαλος, επίσης στο γυμνάσιο, μας έλεγε ότι η αλήθεια είναι η μεγαλύτερη δύναμη και πως τα συσσωρευμένα ψέμματα (γιατί αν πεις ένα ψέμμα συνεχίζεις με ψέμματα, ξαναλές ψέμματα για να κουκουλώσεις το πρώτο, κι άλλα ψέμματα για κάθε ψέμμα που ξαναλές, κ.ο.κ.) κάποτε σκάνε σαν υδρογονοβόμβες και όποιον πάρει ο χάρος! Χρειαζόταν πολύ θάρρος για να εκστομίσει κάποιος δημόσιος υπάλληλος εκείνη την εποχή μια τέτοια φράση και ο καθηγητής μας το τόλμησε. Ισως επειδή ήταν ένας πραγματικός Δασκαλος.

Με κάτι τέτοια ρητά -σαν του καθηγητή αρχαίων του κ. Μπέη- κατασκευάζονται οι άνθρωποι φοβιτσιάρηδες. Τι να πω...

Το επόμενο δημοσίευμα είναι ένα ποστ στο μπλογκ "πρωτοβουλία για την αντισυστημική αριστερά" με το σπαραχτικό τίτλο

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, από την καρδιά ενός συντρόφου
δημοσίευση: 17/08/2009, πρωτοβουλία για την αντισυστημική αριστερά


και δεν ξέρω -δεν το βρήκα πουθενά ως τώρα δημοσιευμένο- αν το ποστ αυτό προηγήθηκε της συνέντευξης του κ. Κοροβέση ή ήταν απόρροια της συνέντευξης αυτής. Νομιζω, λογικά σκεπτόμενη, πως μάλλον προηγήθηκε. Διαβάστε το να σχηματίσετε δική σας γνώμη.
Μεταφέρω ένα κομμάτι από το χειμαρρώδες κείμενο και απορώ πώς βλέπουμε στη Βουλή εκπροσώπους άχρωμους, τη στιγμή που υπάρχουν τόσο λαμπρά μυαλά σαν αυτό που έγραψε αυτά:
«Αγώνες για ιδανικά», «θυσίες», «ανιδιοτελής προσφορά». Λέξεις και έννοιες που όλο και πιο σπάνια συναντάει κάποιος στα κείμενα και τις ομιλίες των συντρόφων και των στελεχών. Χειρότερα ακόμα όλο και σπανιότερα τα συναντάμε ως καθημερινή πρακτική και στάση ζωής ακόμα και στο χώρο μας, που αυτά και μόνο θα ήταν αρκετά σαν καθημερινός οδηγός για μας τους αριστερούς που κάνουμε όνειρα για μια άλλη κοινωνία. Πέστε με ονειροπόλο, αιθεροβάμονα ή ό,τι άλλο νομίζετε. Θα δεχθώ τα πάντα. Αυτό που δεν μπορώ με τίποτα να δεχθώ είναι ότι η εικόνα που σήμερα παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εικόνα αριστερού σχηματισμού.

Σαν η ιστορία να επαναλαμβάνεται, ακόμη και σήμερα βιώνουμε στο συμμαχικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, τα ίδια ή περίπου τα ίδια. Προσωπικές πολιτικές, ανούσιες ιδεολογικές κόντρες, στοίχιση πίσω από αρχηγούς, μάχη για κατάληψη θέσεων ή υπεράσπιση αυτών. Αδιαφορία για το συλλογικό εγχείρημα και μάχη χαρακωμάτων για επιβολή του ενός έναντι του άλλου. Μηχανισμοί, μηχανορραφίες, να φύγουν αυτοί, οι όποιοι αυτοί, για να έρθουμε εμείς, οι όποιοι εμείς, που είμαστε καλύτεροι. Συμμαχίες και συντροφικά μαχαιρώματα, προδότης αυτός, δεξιός εκείνος, αριστεριστής ο άλλος… και η ζωή συνεχίζεται. Και μετά απορούμε και αναζητούμε ευθύνες για τα εκλογικά αποτελέσματα και για τα μαύρα μας τα χάλια. Φταίει η πολιτική μας. Φταίει ο τρίτος που έπρεπε να είναι πρώτος. Φταίει η δεύτερη που δεν έπρεπε να υπάρχει καθόλου. Φταίει το κακό μας το ριζικό… και τον κακό μας τον καιρό.

Να κάνουμε στροφή λέει ο ένας. Δεν λέει προς τα πού αλλά μάλλον προς τα δεξιά εννοεί, προς το κέντρο δηλαδή, αλλά δεξιά το λένε οι πολύ αριστεροί. Δηλαδή να φτιάξουμε τη μεγάλη κεντροαριστερά. Να συγκυβερνήσουμε. Να μεταρρυθμίσουμε. Οι πολίτες δε θέλουν επανάσταση. Οι πολίτες θέλουν διαχείριση. Εντάξει σύντροφε να διαχειριστούμε και να μεταρρυθμίσουμε. Έχεις ιδέα με ποιον και πώς θα το κάνουμε; Ε, όχι βέβαια, σου λέει, με το σημερινό ΠΑΣΟΚ της ρεμούλας και των σκανδάλων. Να φύγουν (το διάβασα αυτό σε ένα άρθρο στην Αυγή) λέει, πρώτα κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ, αυτοί που είναι συνδεδεμένοι με τις απάτες. Ωραία άντε και έφυγαν. Ξέρεις πόσοι περιμένουν τη σειρά τους ή μήπως δεν μπορείς να το υποψιαστείς; Ή μήπως περιμένεις να τους διώξουν και να φωνάξουν εσένα τον τίμιο αγωνιστή, για να αναλάβεις τα ηνία, να μεταρρυθμίσεις και να διαχειριστείς. Αδιέξοδο. Εγώ βλέπω αδιέξοδο. Και είναι αδιέξοδο γιατί κανένας καπιταλιστής δεν χάρισε, ούτε πρόκειται ποτέ να χαρίσει τίποτα. Αυτό τουλάχιστον πρέπει να το έχουμε μάθει καλά όλοι οι αριστεροί. Γιατί λοιπόν σήμερα να σε αφήσουν εσένα να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις και που είναι απαραίτητες; Γιατί να σε αφήσουν να φτιάξεις καλύτερη παιδεία εφόσον αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ιδιωτικοποίησή της και το κέρδος; Γιατί αντίστοιχα να φτιάξουν καλύτερη υγεία; Γιατί να δώσουν καλύτερους μισθούς; Ποιος βιομήχανος, μεγαλοεργολάβος, τραπεζίτης, θα σε αφήσει να κάνεις πράξη αυτά που θεωρείς ιδανικά;

Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει το πρόγραμμα και οι προτάσεις για βελτίωση του συστήματος λένε κάποιοι άλλοι. Το σύστημα δεν χωράει βελτιώσεις, μόνο η ανατροπή του πρέπει να μας ενδιαφέρει.

Σοβαρά; Από πότε η αριστερά δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτόν που έχει δίπλα του και δεν έχει δουλειά, που του παίρνουν το σπίτι, που ο μισθός του μειώνεται, που το αφεντικό του κάνει ό,τι γουστάρει. Που δεν πληρώνεται υπερωρίες, που είναι αναλώσιμος και όταν περάσουν τα χρόνια ανανεώσιμος για να έρθουν άλλοι πιο νέοι, με λιγότερες απαιτήσεις, φθηνότερα μεροκάματα; Αυτού τι του υπόσχεσαι; Τι υπόσχεσαι στον μικροεπαγγελματία που ζει με την αγωνία του τζίρου που μειώνεται γιατί τον τρώνε οι μεγαλέμποροι και τα πολυκαταστήματα; Που είναι δέσμιος των τραπεζών; Τι θα πεις στον αγρότη; Αγωνίσου σήμερα για την επανάσταση, για να έχεις καλύτερες συνθήκες στα χωράφια σου μετά από τόσα (πόσα;) χρόνια. Τι θα πεις σε αυτόν που είναι χρόνια άνεργος και βλέπει να του παίρνουν τις θέσεις τα γαλαζοπράσινα παιδιά;


Ο σύνδεσμος προς το ραδιοφωνικό σταθμό:

KANALI 1 Piraeus Greece 90.4 FM


Τη σκυτάλη παίρνει το διαδικτυακό TVXS του κ. Κούλογλου με τέσσερα μέχρι στιγμής ενημερωτικά άρθρα, εκ των οποίων το πρώτο έχει τίτλο

«ΚΚΕ και ΣΥΝ έχουν πάρει χρήματα από Siemens και δεν αντέδρασαν»
δημοσίευση: 18-08-2009 20:59 από Ομάδα TVXS

-->> συγχαρητήρια στην ομάδα!

κατόπιν, το επίσης διαδικτυακό in.gr του ομιλου Λαμπράκη ανεβάζει άρθρο με τίτλο

«Bόμβα» σε ΣΥΝ και ΚΚΕ από τις δηλώσεις Κοροβέση για την υπόθεση Siemens
δημοσίευση: 18/08/09 22:17, in.gr


Το άρθρο αυτό, αναδημοσιεέται στο μπλογκ του Πάνου Ζέρβα με τίτλο

Κοροβέσης: Μιζενς και η αριστερά
δημοσίευση: 18/08/2009, αναπαραγωγή του προηγούμενου άρθρου του in.gr

-->> σχολιάζουν πολλοί και τα σχόλια έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως π.χ. αυτό:
Το ερώτημα παραμένει: γιατί μια κυβέρνηση ολίγων εβδομάδων και συγκεκριμένης αποστολής (=να μη παραγραφεί το σκάνδαλο Κοσκωτά) έκλεισε μια τέτοια δουλειά – και μάλιστα με απόφαση των “3″.

Αν δεν απαντηθεί πειστικά αυτό το ερώτημα, πολύ λίγο μετράνε οι παρόλες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Κοροβέσης δεν ξέρει τι του γίνεται, βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, κλπ.

στη συνέχεια, ξανά TVXS, με τίτλο

Αγανάκτηση για τις δηλώσεις Κοροβέση
δημοσίευση: 19-08-2009 09:45 από Ομάδα TVXS


Μετά, παρεμβαίνει ο ΑΝεμος με ποστ που έχει τίτλο

Περικλή Επιτάφιος
δημοσίευση: 19/08/2009, πριν από τις 12:55:00 μμ, που ανέβηκε το πρώτο σχόλιο

από όπου μεταφέρω το εξής:
Κι έτσι θα μπορέσουν ίσως κάποιοι... Οσοι απομείνουν... να εξηγήσουν τα ανεξήγητα... Γιατί μαζεύτηκαν πολλά ανεξήγητα τα τελευταία 20 χρόνια… Από τα «ντολμαδάκια» και εντεύθεν...
Ναι, η αλήθεια ενίοτε λειτουργεί και ως Επιτάφιος...
Διότι η Σιωπή και η Λήθη Ενταφιάζουν. Και κάποιος επιτέλους έπρεπε να μιλήσει…

Και πάλι η ομάδα του TVXS ξαναχτυπά με τα άρθρα:

«Να διαψευστούν οι υπαινιγμοί από την Αριστερά»
δημοσίευση: 19-08-2009 15:57 από Ομάδα TVXS


Να ανακαλέσει καλεί τον Περ.Κοροβέση ο ΣΥΝ
δημοσίευση: 19-08-2009 17:16 από Ομάδα TVXS


Υστερα, ο Dark Angel ανεβάζει ένα προβληματισμένο ποστ με τίτλο

Say Loud Pery II
δημοσίευση: 19/08/2009 (δεν αναφέρεται ώρα)

Μεταφέρω ένα ζουμερό κομμάτι:
Ένας ρε μαν, ένας πολιτικός να βγεί και να πεί: Ναι, πήραμε χρήματα από τη Siemens, και να του βγάλω το καπέλο. Αλλά που τέτοιο θάρρος. Ολοι τώρα κοιτάνε τον ουρανό και τα άστρα, τα βάζουν με τον brotha Κοροβέση, θυμούνται το πόσο αριστεροί και αγωνιστές είναι και λοιπά. Για δεξιά και πασοκ δε μιλάμε. Αυτοί είναι βουτηγμένοι τόσο πολύ στο χρήμα και θα συνεχίσουν όσο τα ερίφια ακολουθούν και ψηφίζουν με πελατειακή λογική. Το να είναι κάποιος αριστερός για μένα σημαίνει πάρα πολλά πράγματα και όχι μόνο να φωνάζει “Αμερικάνοι φονιάδες των λαών”. Σημαίνει ήθος, παιδεία, κουλτούρα, αλληλεγγύη, διαφάνεια.


Τελευταίο, το διαδικτυακό ραδιόφωνο radiobubble.gr, όπου ανεβάζει ποστ ο Ευριπίδης με τον ευρηματικό τίτλο

Aχ τι κακό, αχ τι κακό, έχασα κάτι που το είχα φυλακτό!
δημοσίευση: 19/08/2009 - 16:46


Το ποστ αναφέρεται ενημερωτικά σε προηγηθέντα δημοσιεύματα και καταλήγει με τον προβληματισμό του συντάκτη, που με βρίσκει απολύτως σύμφωνη:
Γιατί λοιπόν τόσες ημέρες τα κόμματα της αριστεράς έκαναν ότι δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα;
Μα προφανώς γιατί το να κάνεις ότι δεν είδες, είναι βολικότατο. Άστο μωρέ που να μπλέκεις τώρα, άλλωστε οι περισσότεροι είναι διακοπές, εφημερίδες ελάχιστοι διαβάζουν, που θα πάει θα ξεχαστεί το πράγμα.
Όταν όμως έρχεται ένας βουλευτής και στο τρίβει στα μούτρα, ε, τότε πια φτάνει η ώρα να υπερσπιστείς την τιμή και την αξιοπρέπειά σου, να μανιάσεις, να αφηνιάσεις, να εκνευριστείς, να φωνάξεις, να θυμηθείς το ένδοξο παρελθόν σου, τους αγώνες σου, το άμεμπτο βιογραφικό σου, το υψηλότατο ηθικό σου ανάστημα...

Μόνο που τώρα πια αδέρφια, είναι αργά.

Αν θέλετε να σας ακούμε και να σας πιστεύουμε, φροντίστε να μην έχετε αντανακλαστικά Ραν Ταν Πλαν.

UPDATE 20/08/2009, 15:02 -->> Αλλο ένα διαδικτυακό δημοσίευμα στη σελίδα Αγρίνιο-Culture‎, με τα λόγια του Π. Κοροβέση:
http://sites.google.com/site/agrinioculture/Home/kaioiaristeroitronemeli
"Το μέγα σκάνδαλο είναι ότι επί κυβέρνησης Τζανετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά και δεν αντέδρασε. Είναι γνωστό εδώ και είκοσι μέρες. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη... Η υπόθεση Siemens είναι ένα δομικό σκάνδαλο, του μαφιόζικου καπιταλισμού. Οι μεγάλες εταιρείες δίνουνε επισήμως μίζες.... Η Δικαιοσύνη είναι μέρος του συστήματος. Είναι ο τρόπος που νομιμοποιούμε την αδικία."
Τάδε έφη Περικλής Κοροβέσης

ΥΓ: Μπράβο κ. Περικλή! Αυτό θα πεί να είσαι στην πράξη αριστερός!

-->> δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, εκτός από ένα "μπράβο Περικλή! είσαι παληκάρι!"
_______________________________________
ΣΗΜ.1. για να θυμηθούμε καλύτερα εκείνη τη θυελλώδη περίοδο των αλλεπάλληλων εκλογών:

18 Ιουνίου 1989
(Έγκυρα Ψηφοδέλτια 6.521.211)
(Με Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Χρήστο Σαρτζετάκη και Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου)

Το εκλογικό αποτέλεσμα ανέδειξε Κυβέρνηση συνεργασίας του Πλειοψηφικού Κόμματος της Ν.Δ (44,28% -Έδρες 145) και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (Συνεργασίας) (13,12 -Έδρες 28), αξιωματική αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ (39,13% -Έδρες 125), ΔΗ.ΑΝΑ (1,01% - Έδρα 1) και ΕΜΠΙΣ/ΠΕΠΡ (0,52% - Έδρα 1), εκτός Βουλής Λοιπούς (1,94%) και Κυβέρνηση Συνεργασίας Ν.Δ. - ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ με πρωθυπουργό το Τζανή Τζανετάκη.

5 Νοεμβίου 1989
(Έγκυρα Ψηφοδέλτια 6.697.568)
(Με Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Χρήστο Σαρτζετάκη, Οικουμενική Κυβέρνηση ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, πρωθυπουργός Τζανής Τζανετάκης και Υπηρεσιακό Πρωθυπουργό τον Ιωάννη Γρίβα)

Με κυρίαρχο το Σκάνδαλο Κοσκοτά και βαρύτατα ασθενή τον Ανδρέα Παπανδρέου, το εκλογικό αποτέλεσμα ανέδειξε Πλειοψηφικό Κόμμα την Ν.Δ (46,19% -Έδρες 148), το ΠΑΣΟΚ (40,67% -Έδρες 128), τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (Συνεργασίας) (10,97% -Έδρες 21), "Λάζαρης-Μουσουλμάνοι" (0,72 -Έδρες 2) και "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ (0,58% -Έδρα 1), και εκτός Βουλής Λοιπούς (0,87%). Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Ξενοφώντα Ζολώτα.

8 Απριλίου 1990
(Έγκυρα Ψηφοδέλτια 6.586.040)
(Με Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και Κυβέρνηση Ξενοφώντα Ζολώτα)

Με ασθενή και υπόδικό σε πολιτική Δίκη τον Ανδρέα Παπανδρέου το εκλογικό αποτέλεσμα ανέδειξε Κυβερνητικό Κόμμα τη Ν.Δ (46,89% -Έδρες 150), αξιωματική αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ (38,61% -Έδρες 123), τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΌ (Συνεργασίας) (10,28% -Έδρες 19), ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛ. (0,77% -Έδρα 1), ΔΗ.ΑΝΑ (0,67% - Έδρα 1), "Εμπιστοσύνη" (0,45% -Εδρα 1), ΑΝΕΞ. ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΟΙ (1,02% -Έδρες 4) και "Ανεξάρτητοι Μεμονωμένοι" (0,26% -Έδρα 1), εκτός Βουλής Λοιπούς (0,95%) και Κυβέρνηση Ν.Δ. (150 Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (150 σύν 1 ΔΗ.ΑΝΑ).
_______________________________________
ΣΗΜ.2. σχετικά με τον κ. Μπέη, ρίξτε μια ματιά στο ποστ του sfrang: -->>
http://sfrang.blogspot.com/2007/03/blog-post_17.html


5 σχόλια:

Νοσφεράτος είπε...

Ροδια
Για παρα πολλά χρόνια Το Πασόκ χρησιμευε ως αποδιοπομπαιος τραγος
για να προβαλλουν εκει τα διαφορα αλλα κομματα μια δηθεν ασπιλη εικονα ..
Υπηρξε και μια εποχή που ακόμα και αν τολμουσε καποιος απο την ευρεια Αριστερά να προτεινει το αυτονοητο : Πως η Δεξια ( που σημερα Γινεται ολο και πιο πολύ Ακρα δεξια ) δεν φευγει αν δεν συνεργαστει η Αριστερά με το Πασόκ..
εισέπρατε αυτοματα την Λασπη
του κρυφοπασοκτση που τα περνει''
και ''δεν θα γινει η Αριστερα πλυντηριο του Πασοκ '' Και αλλα τετοια
...Λές και δεν ξεραμε δεν θυμομασταν δεν ειχαμε καταλάβει τι ειχε γινει Τοτε..
την εποχή της Αλαζονειας
της Ηθικολογιας
της (δηθεν) Θεσμολαγνειας ....

Τελος παντων ..
Οι παρουσες αποκαλυψεις- '' καπως σαν το παιδακι που ειπε : ο Βασιλιας ειναι Γυμνος '' μου μοιάζει ο Κοροβέσης- λεγοντας αυτό που ολοι κατα βαθος ξεραμε για την εποχή με τα κεφτεδακια της Μαρικας και την αγιοποιηση του Μητσοτακη)


ισως καταρρακώσουν το προσωπο της Αριστεράς

Ισως ομως και να χρησιμευσουν να γινουν μαθημα :
Οτι κανεις δεν ειναι τελειος ,

οτι πολιτική δεν γινεται με ηθικολογες φαντασιωσεις

οτι ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν σημαινει μια ασπιλη ταυτοτητα αλλα καλεσμα για πραξη και μαλιστα Πολιτικη πραξη ..

Μακάρι να συμβει το τελευταιο

Μακάρι...

Γιατί την Αριστερα΄την χρειαζεται οσο ποτε ο τοπος , οπως και τους 0- Π

ΟΠΩς ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ πΑΣΌΚ (ΠΑΡΆ ΤΑ ΛΑΘΗ , ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΤΟΥ)
σε μια εποχή τοσο κρισιμη για τον τοπο , για τις Δημοκρατικές ελευθεριες

οπου η Δεξια (Ν. Δ και Λαος ) μας θυμζει ξανά , στο πετσι μας
οτι παραμένει ΔΕΞΙΑ ...

Νοσφεράτος είπε...

δυστυχώς -Ροδιά- είμαστε μονοι..
εννοώ μερικα εκατομμυρια απλοι ανθρωποι σ'αυτόν τον τόπο)
ανεξαρτητως κομματων
ΜΟΝΟΙ ..
και δυστυχώς η ευτυχώς εμεις καλουμαστε να βγαλουμε το φιδι
απο την τρυπα ..
(πριν μας φαει το μαυρο ΦΑΣΙΣΤΙΚΌ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΌ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ)
Διοτι αν περιμενουμε απο τις ηγεσιες των κομματων ...

Rodia είπε...

Να σου πω.. Καλύτερα μόνοι! Τη μοναδική μας γνώμη τρέμουν. Τα μπουλούκια μπορούν να τα κάνουν ζάφτι, να τα καναλιζάρουν, να τα ποδηγετούν. Οι μοναδικες φωνές, αυτές που μιλούν απαλά και σταθερά, αυτές οι φωνές φέρνουν ανησυχία στην εξουσία.
Καλό ξημέρωμα :)
(δουλεύω ακόμα και μάλλον θα το πάω σερί)

Κλείτωρ είπε...

μόνοι μπορεί να είμαστε μοναδικοί όμως όχι κι εκεί είναι ο φόβος τους ο μεγάλος.

Α.Α.Τ. είπε...

Προσθέτω το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας του 2002 σύμφωνα με το οποίο, κατά πληροφορίες της "Στάζι", ο Κόκκαλης χρηματοδοτούσε τα κόμματα 10:5:1 (ΠΑΣΟΚ:Ν.Δ.:ΚΚΕ).

Επειδή το βρήκα στο blog "Φιλελεύθερη Κρήτη", παραθέτω τη σχετική ιστοσελίδα
http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/08/apo-poly-palia-epairne-tis-mizes-toy-kai-to-kke-apo-thn-stazi-me.html