Σελίδες

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Οι θνησιγενείς προσπάθειες των αιθεροπερπατητών

Κάποιος είπε (δε θυμάμαι ποιος) ότι «τη Γη της Επαγγελίας δεν την κατακτούν οι ονειροπόλοι, αλλά οι καιροσκόποι». Μπορεί και να είναι έτσι, ανάλογα με τη γωνία όρασης του καθένα -με ποιο μάτι βλέπει κάποιος τα πράγματα δηλαδή, με το γκαβό ή με το γερό. Αν βλέπει με το γερό μάτι, βλέπει καλά ότι οι ονειροπόλοι προηγούνται πάντα. Οι ονειροπόλοι ανοίγουν δρόμους χάρη στη φαντασία τους. Οι ονειροπόλοι σκέφτονται για τους άλλους, όταν οι άλλοι κοιμούνται ή χαζολογούν ή το ρίχνουν στην παλαβή. Ο πολύς ο κόσμος θέλει πρώτα πρώτα να περνάει καλά και πέρα βρέχει. Οι ονειροπόλοι, λοιπόν, σκέφτονται για λογαριασμό όλων. Πώς θα προστατευτούν τα συμφέροντα όλων, δηλαδή, κλπ κλπ. Το ότι δεν βάζουν πρώτο το δικό τους συμφέρον, συμβαίνει επειδή δεν έχουν χρόνο να το σκεφτούν. Εργάζονται πυρετωδώς για το γενικό καλό. Το ότι οι καιροσκόποι φτάνουν -ίσως- πρώτοι στη Γη της Επαγγελίας, οφείλεται στο γεγονός ότι είναι καλοί και άξιοι στο να παραμονεύουν και να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες και αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό. Απλώς, ακολουθούν το δρόμο που ανοίγουν οι πρωτοπόροι ονειροπόλοι. Το κακό βρίσκεται στο να προσπαθούν, μετά την "κατάκτησή" τους, να εμποδίσουν τους υπόλοιπους ανθρώπους να χαρούν και αυτοί τα προσφερόμενα αγαθά. Μοιάζουν με εκείνους που φωνάζουν να ξεκινήσει ο οδηγός του λεωφορείου τη στιγμή ακριβώς που καταφέρνουν να μπουν μέσα, ενώ υπάρχουν κι άλλες θέσεις ορθίων, μη τυχόν τσαλακωθεί το κουστουμάκι τους αν στριμωχτούν.

Αρκετοί είναι αυτοί που λένε -όταν ξεκινούν οι ονειροπόλοι τις προσπάθειές τους- ότι οι προσπάθειες αυτές "είναι καταδικασμένες από χέρι να αποτύχουν", ότι "κρίμα που αναλώνουν τον εαυτό και τις δυνάμεις τους, νέοι άνθρωποι, να ασχολούνται με ουτοπίες", και άλλα σχετικά, και, αμέσως μετά, στο καπάκι που λένε, τρεχουν να επωφεληθούν από τα νέα πλεονεκτήματα, αυτά ακριβώς για το κυνήγι των οποίων είχαν κατακρίνει εκείνους που τα δημιούργησαν ή/και τα κατέκτησαν.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους φροντίζουν για μας πριν από μας
-->> αρχίζω από τους πενήντα μπλόγγερς που πήγαν στις Βρυξέλλες.
-->> όσοι λένε ότι είναι θνησιγενείς οι προσπάθειες των ονειροπόλων, να καταπιούν τη γλώσσα τους!


4 σχόλια:

faraona είπε...

Να την καταπιουν Ροδιά μου.

Καλημερα.

pølsemannen είπε...

ΒΑΣΙΚΑ, όχι πως, αλλά να, με όλο τον σεβασμό δηλαδής, μάτια μου δηλαδής και τα λοιπά, Βούδα επιτρέποντος και καιρού θέλοντος, να φιλάω σταυρό και ορκίζομαι στα νερά της Στυγός, ότι ναι, έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ έχουν τα πράγματα.

Προβλέψιμον ζώον ο άνθρωπας πλέον έτσι;

Άλλωστε η ανθρώπινη ιστορία βρίθει από τις επαναλήψεις του μοτίβου που αναφέρεις!.

Καλημέρα!

Γιωργος Μανουσακης είπε...

σπιτάκι, φαγάκι και νάνι;

αυτό είναι η ζωή;

Rodia είπε...

~~τρόπος του λέγειν, Φαραώνα μου, μη πνιγούν κιόλας και τό'χω βάρος! :)

~~Κάρολε, δυστυχώς προβλέψιμον! [ή μήπως... ευτυχώς;] Να ένα θεματάκι για σκέψη. :)

~~Γιώργο, υπάρχουν και τα... κακά!!! ;) -->> θα επανέλθω επ' αυτού σύντομα.

Ευχαριστώ για τα καλημερίσματα, μόνο τώρα που τα βλέπω είναι περασμένα μεσάνυχτα! Ονειρα γλυκά λοιπόν σε όλους:)))) χαχαχα