Σελίδες

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

η Φρουτοπία στην Επίδαυρο

Στη Φρουτοπία ζουν όλα τα λαχανικά, τα φρούτα και τα φρουτάκια. Τα φρούτα και τα λαχανικά τρώγονται (και μεταξύ τους) και τα φρουτάκια παίζονται. Μερικά χάνουν, μερικά κερδίζουν. Γενικά, τα φρούτα είναι φρούτα. Δίπλα στη Φρουτοπία υπάρχει ζούγκλα και μέσα στη ζούγκλα ένας Ταρζάν. Παλιά, η Φρουτοπία και η ζούγκλα ζούσαν αρμονικά, είχαν κι ένα συνεταιρισμό διαχείρισης των προϊόντων τους. Μέχρι που κάτι έγινε και τσακωθήκανε οι δυο χώρες. Για τη διαχείριση των προϊόντων φυσικά. Και για τα κέρδη. Ισως και για την αποκλειστικότητα της συγκομιδής.

Τα κρεμμύδια και οι ντομάτες έγιναν σαλάτα. Τα αγγούρια απείχαν γιατί φοβόντουσαν μη χαλάσουν με τη ζέστη. Το καρπούζι κοκκίνησε μέχρι τη φλούδα και τα σποράκια του εκτοξεύτηκαν ίσαμε την Ελβετία και βάλε. Για τα λάχανα υπάρχει πληροφορία ανεπιβεβαίωτη ότι έχασαν την καρδιά τους και τώρα μόνο ντολμάδες γίνονται. Μια ντουζίνα κερασάκια περιμένουν τη σειρά τους να στολίσουν τούρτες γενεθλίων. Οσο για τις φράουλες, η εποχή τους έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Εντωμεταξύ, μέσα στη ζούγκλα γίνεται το έλα να δεις. Τα θηρία είναι ασυγκράτητα. Λιοντάρια και ελέφαντες, ρινόκεροι και τσίτες, τρέχουν εδώ κι εκει χωρίς προορισμό. Εχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια λέμε! Κι αυτό συμβαίνει επειδή υποχρεώνουν τα σαρκοβόρα να φάνε φρούτα και τα φυτοφάγα να φάνε σάρκες. Αλλαξε ο κόσμος, αλλάξαν οι λέξεις, αλλάξαν οι σημασίες και οι ιδέες μένουν κενές. Ολα στον αέρα. Και ο αέρας από κάτω. Απάνω υψώνεται λάσπη. Ευτυχώς, έρχονται οι οικολόγοι κυνηγοί να σώσουν την κατάσταση!

Η λύση θα δοθεί με την καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων στη ζούγκλα, την γκολφοποίηση της Φρουτοπίας, καθώς και με τον εγκλεισμό των θηρίων σε κλουβιά. Ποιος όμως μπορεί να πάρει την Απόφαση -και να την εφαρμόσει; Στη Φρουτοπία, λέγεται, υπήρξε ένα μοναδικό θύμα. Κάποιον τον πάτησε ένας ελέφαντας επίτηδες. Ο ελέφαντας είναι ζώο με γερή μνήμη και θυμήθηκε μια φορά που ο κάποιος που πατήθηκε του είχε βγάλει γλώσσα και του κορόιδευε την προβοσκίδα.

Οι κάτοικοι των γύρω χωρών παρατηρούν παραζαλισμένοι τα δρώμενα και τα προτιμούν από τις παραστάσεις στην Επίδαυρο. Είναι τροφή για σκέψη όλα αυτά που συμβαίνουν, ιδίως αυτό τον καιρό που ο Μεγάλος Προφήτης έχει ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία στη χώρα των μπαμπουίνων και οι ψηφοφόροι έχουν πιάσει ψείρες περιμένοντας στην ουρά.

-->> το ξέρω ότι πάλι ο τίτλος δεν σχετίζεται απολύτως με το περιεχόμενο, αλλά νομίζω ότι το ακουμπάει λιγουλάκι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά θα σταματήσουν αν το πείραμα του... αιώνα ξεφύγει λιγάκι. Ρε συ γιατί ανησυχώ; ένστινκτο; μια κωλόβιδα να λασκάρει τι μπορεί να γίνει το έχουν σκεφτεί;
Ήμαρτον!

Rodia είπε...

Μη μου το χαλάς, βρε συ Εκτορα... Ημαρτον!
Σε είχα για έξυπνο παιδί! :))

Rodia είπε...

Πιστεύεις δλδ ότι αυτή τη στιγμή δεν προσεύχονται όλοι οι μοναχοί του ορους για την επιτυχή έκβαση του πειράματος;