Σελίδες

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

«ποια νομίζεις πως είσαι μωρή;»

...λέγεται ότι είπε ο Ωνάσης στη Μαρία Κάλλας, συμπληρώνοντας «νομίζεις πως είσαι κάτι, επειδή έχεις μια σφυρίχτρα στο λαρύγγι σου;»
Αυτή η ατάκα και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα ειπώθηκαν εδώ: -->>
http://www.radiobubble.gr/el/exomologiseis_0
Ψάχτε το, έχει κι άλλα πολλά και ενδιαφέροντα ακούσματα!

Αντιθέτως, ο Νίκος Εγγονόπουλος ήταν ένας εξαιρετικά γενναιόδωρος σύντροφος που "ανέβαζε" με τα λόγια και τις πράξεις του τη συνοδοιπόρο της ζωής του -κατά δήλωσή της.

Αν θέλουμε να βγάλουμε ένα ελαφρύ συμπέρασμα, μπορούμε να πούμε ότι οι άνθρωποι του χρήματος είναι ψυχροί και ανικανοποίητοι, ενώ οι άνθρωποι του πνεύματος είναι ευαίσθητοι και γαλαντόμοι. Χαρίζουν διαρκώς επειδή ξέρουν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ίσα ίσα πλουτίζουν με το να δίνουν. Ασε που οι καλλιτέχνες έχουν ισχυρή αυτοεκτίμηση, κάτι που απουσιάζει από όσους κυνηγούν το χρήμα -διαφορετικά, τι λόγο θα είχαν να το κυνηγούν;

Μια μυστήρια διαφορά ανάμεσα στο χρήμα και τις ιδέες είναι ότι το χρήμα όταν το δίνεις το χάνεις, ενώ οι ιδέες πολλαπλασιάζονται με τη διασπορά.

Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα, ε, αν και δεν νομίζω να υπάρχουν πολλές. Οταν ο άνθρωπος πεισθεί/πιστέψει ότι μπορεί όλα να τα αγοράσει, γίνεται βάρβαρος και επικίνδυνος.

Αντε, πάω να ρίξω μια βουτιά ακόμα :)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα 'λεγα πως έχει να κάνει με την καλλιέργεια του ατόμου, κάτι που έρχεται πριν από την επαγγελματική πορεία.

GiorgosPap είπε...

Για να σχολιάσω επι το ειδικότερον, ο μέσος ελληνάρας θεωρεί τον Ωνάση θρύλο, άντρακλα, καρδιοκατακτητή, εθνοσωτήρα, υπόδειγμα ηγέτη - και άτιμη κενωνία που δεν αφήνεις να πάει μπροστά η ιδιωτική πρωτοβουλία, εκείνα ήταν τα χρυσά χρόνια της Ολυμπιακής να'ουμε.

Ήταν ένας πολύ μεγάλος απατεώνας, με την παρανομία και τον αθέμιτο ανταγωνισμό να ακολουθούν κάθε του βήμα.

Όσο για την Τζάκι και την Κάλλας, αυτές ήταν βαθύτατα πικραμένα και ανασφαλή άτομα παρά τη λάμψη ή το ταλέντο τους.

Αυτά για τον ήρωα.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Πάντως Ροδιά νομίζω ότι υπάρχουν και αρκετοί καλλιτέχνες με επιβαρυμένο ιστορικό επικινδυνότητας και βαρβαρότητας. Για σιχαμένους τύπους σαν τον Ωνάση δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο, αναμενόμενη η συμπεριφορά τους.

Unknown είπε...

E, ανάλογη των στόχων του και η ποιότητα τ' ανθρώπου...