Σελίδες

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

μήνυση για Εσχάτη Προδοσία εναντίον όλων όσοι υπέγραψαν το Μνημόνιο


Αυτό σημαίνει ενεργός πολίτης, ο κ. Δημήτρης Αντωνίου (ένα όνομα που θα πρέπει να θυμόμαστε από τώρα και πέρα) ανέλαβε να διασώσει την τιμή και την υπόληψη όλων ημών που έχουμε χαθεί μεταξύ απειλών και εκφοβιστικών πράξεων των κυβερνώντων. Τώρα αντιλαμβάνομαι γιατί ο κ. πρωθυπουργός σπεύδων βραδέως απεφάσισε στο παρατσάκ να δηλώσει τη συμπαράστασή του -τάχα μου και δήθεν- προς τα θύματα του πολύπαθου Δίστομου κατά την γερμανική κατοχή, διευκρινίζοντας βέβαια ότι η συμπαράστασή του αφορά *μόνο* την αποζημίωση των θυμάτων της σφαγής αυτής και τίποτε περισσότερο.

Τη συνταρακτική (για την απάθειά μας) είδηση πέτυχα στον ιστότοπο της κυρίας Νέλλης Ψαρρού, όπου γράφει:

Ο κ. Δημήτρης Αντωνίου, 56 ετών, χειρούργος-ογκολόγος κάτοικος Χαλκίδας, κατέθεσε τον Μάιο μήνυση κατά των βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά των μελών της "Τρόικας" (ονομαστικά και με τις διευθύνσεις τους!) με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Όσον αφορά την ίδια τη μήνυση, το κείμενο της οποίας καθώς και πλήθος στοιχείων μπορεί να δει κανείς στο blog του κ. Αντωνίου zoidosia.blogspot.com, γίνεται ονομαστικά κατά των ανωτέρω υπευθύνων και με τρόπο που η διαδικασία δεν περνάει από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, παρά την ασυλία που προσφέρεται από το Σύνταγμα σε βουλευτές και υπουργούς, η έσχατη προδοσία αποτελεί αυτόφωρο έγκλημα, για το οποίο ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την άμεση δίωξη χωρίς την άδεια της Βουλής. Επίσης, παρόλο που το έγκλημα αυτό διαπράχτηκε στις 6 Μαΐου, επειδη είναι διαρκές η δίωξη μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα - όπως και γίνεται.
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, προς μεγάλη έκπληξη όλων μας, ΔΕΝ έβαλε την υπόθεση στο αρχείο αλλά έκανε δεκτή τη μήνυση και ξεκίνησε τη διαδικασία ορίζοντας την προανάκριση. Μάλιστα, το έκανε αυτό με ιδιαίτερη ταχύτητα: έλαβε την υπόθεση στα χέρια του στα μέσα Οκτώβρη, και μέσα σε δύο μήνες την προχώρησε (για όσους ξέρουν τους ρυθμούς αυτών των διαδικασιών, πρόκειται πράγματι για μεγάλη έκπληξη). Έτσι, ορίστηκε η προανάκριση για την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, οπότε και κατέθεσε ο κ. Αντωνίου στον ανακριτή στη Χαλκίδα.

Μια βασική περιγραφή αυτών μπορείτε να δείτε στο blog http://stoxasmos-politikh.blogspot.com: στο blog αυτό μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα πολλά στοιχεία για την κατάθεση του κ. Αντωνίου, καθώς επίσης βίντεο από την ομιλία του αργότερα την ίδια μέρα αλλά και βίντεο από εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα, ο οποίος εδώ και καιρό φιλοξενεί τον κ. Αντωνίου στα δελτία ενημέρωσης του κ. Τέρενς Κουίκ. Έξω από το γραφείο του ανακριτή, αρκετός κόσμος ήταν συγκεντρωμένος και τον υποδέχτηκε με χειροκροτήματα.

-->> συνέχεια εδώ:


Πέρασα, φυσικά, και απο τη σελίδα του ήρωα μηνυτή -χαρά στο κουράγιο και στην τόλμη του!- κ. Αντωνίου, όπου εκτίθεται το περιεχόμενο όσων θα κατέθετε, καθώς και σχετικά video με ομιλίες του. Μεταφέρω μικρό δείγμα:

Οι παραπάνω όροι της Δανειακής Σύμβασης και του Μνημονίου συνιστούν εκχώρηση της Νομοθετικής Εξουσίας της Ελλάδος σε ξένες δυνάμεις δια της παραβίασης των άρθρων 1 και 28 παρ.2 του Συντάγματος εφόσον παραχωρούν (όχι απλά αρμοδιότητες) αλλά ΕΞΟΥΣΙΕΣ στην Τρόικα, οι οποίες επιβάλλονται –με την συνέργεια της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Βουλής- αναγκαστικά στην εκουσίως υποταγμένη Ελληνική Βουλή, βιάζοντας έτσι την Κυρίαρχη Λαική Βούληση και το άρθρο 134 ΠΚ. Επιπλέον, η Διεθνής αυτή Δανειακή Σύμβαση
Δεν κυρώθηκε –έστω προσχηματικά και πάντως απαραδέκτως-από την Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ.2 του Συντάγματος και τούτο διότι –όπως έχω ήδη προείπει- ακόμα και η κύρωσή της από το σύνολο (5/5) των βουλευτών, η Σύμβαση αυτή θα ήταν και πάλι Προδοτική και το έγκλημα της Εσχάτης Προδοσίας δεν θα εξαλείφετο φυσικά, διότι δεν μπορούν ούτε και οι 300 της βουλής να υπογράψουν την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις.

Επιπλέον οι παραπάνω όροι της Δανειακής Σύμβασης και του Μνημονίου συνιστούν παραβίαση των άρθρων 1 και 28 παρ.3 του Συντάγματος εφόσον παραχωρούν στην Τρόικα, όχι μόνο μέρος της άσκησης της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ σε μορφή ΕΞΟΥΣΙΩΝ και μάλιστα χωρίς καν τις απαγορευτικές προς τούτο προυποθέσεις που ορίζονται στο τελευταίο εδάφιο του 28 παρ.3 του Συντάγματος, ήτοι την αμοιβαιότητα, ισότητα και της μη-παραβίασης της «βάσης του δημοκρατικού πολιτεύματος», η βάση του οποίου είναι η Λαική Κυριαρχία (άρθρο 1 Συντ.), η οποία παραβιάζεται καίρια και κυρίαρχα με την Σύμβαση και το Μνημόνιο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση της μήνυσής μου και οι διατάξεις του άρθρου 28 παρ.2,3 συνιστούν «θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος» (ΠΚ 134α), επειδή καθορίζουν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας σε συνάρτηση με την διατήρηση και διαφύλαξη της Εθνικής κας Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας.

Επίσης:

Ια) Άρθρο 14 παρ.5 της Δανειακής Σύμβασης (ΕΠ1-σελ.32-33):
«Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με τη παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων χωρίς περιορισμούς της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής... όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τα απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.

Ιβ) Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ.1 και 2,3 η Δανειακή Σύμβαση διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο και αρμόδιο για την επίλυση οποιασδήποτε διένεξης μεταξύ των συμβαλλομένων, αρμόδιο είναι το Δικαστήριο της Ευρωπαικής Ένωσης, οι αποφάσεις του οποίου είναι δεσμευτικές και εκτελεστές από τα συμβαλλόμενο μέρη, αντίστοιχα.
Δηλ. σε περίπτωση κατάλυσης της εδαφικής υπόστασης της Ελλάδος από την Τρόικα (βλ.το επόμενο άρθρο) το Ελληνικό Κράτος και Δικαιοσύνη απεμπολούν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους να έχουν λόγο επ` αυτού!
O όρος αυτός συνιστά απαράδεκτη παραίτηση της Ελλάδος από την δικαστική της προστασία και ταυτόχρονη εκχώρηση της Νομοθετικής Εξουσίας της Ελλάδος σε ξένες δυνάμεις.

ΙΙ) Παρ. 11 παρ.4 του υποδείγματος νομικής γνωμοδότησης της Δανειακής Σύμβασης (ΕΠ1-σελ.42): Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας κατάσχεσης- συντηρητικής ή αναγκαστικής- ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με την Σύμβαση.

Ο όρος αυτός συνιστά την κατάλυση της φυσικής υπόστασης του Κράτους και εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις (Τρόικα).
Το άρθρο αυτό πρέπει να συνεκτιμηθεί ως προς τα αποτελέσματά του με το άρθρο 13 της Σύμβασης (ΕΠ1 σελ.32) για την εκχώρηση των δικαιωμάτων του δανείου από την Τρόικα σε ξένες, φίλιες και μη- χώρες και συνεπώς και την εκχώρηση σε αυτές των Κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

ΙΙΙ) Με το άρθρο 10 της Σύμβασης (ΕΠ1 σελ.30) η Ελλάδα παραχωρεί το δικαίωμα στην Τρόικα να ελέγχει περιοδικά την Ελληνική Κυβέρνηση για την πιστή εφαρμογή από την τελευταία των από την Τρόικα αναγκαστικά επιβαλλομένων πολιτικών και μέτρων που αφορούν ατομικά τους Έλληνες. Με τον τρόπο αυτό παραχωρήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση και Βουλή η Εκτελεστική Εξουσία σε ξένες δυνάμεις.

Συνεπώς η Ελληνική Κυβέρνηση και Βουλή, εκχώρησαν σε ξένες δυνάμεις (Τρόικα) την Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική εξουσία, ήτοι τις τρείς συνιστώσες της Λαικής Κυριαρχίας που αποτελεί θεμελιώδη αρχή του Πολιτεύματος (Συντ. άρθρο 1) και η παραβίαση του οποίου συνιστά ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατ' άρθρο ΠΚ134.
Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση της μήνυσής μου και οι διατάξεις του άρθρου 28 παρ.2,3 συνιστούν επίσης «θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος» (ΠΚ 134α).

-->> περισσότερα εδώ:

Στον κάποιον (τον δύσπιστο και καρμίρη) που μπορεί να πει ότι τα κίνητρα του κ. Αντωνίου δεν είναι κρυστάλλινα και ίσως να κρύβουν προθέσεις αποκόμισης πολιτικού οφέλους σε περίπτωση που έχει μελλοντικό στόχο να πολιτευθεί, απαντώ ότι τα είδαμε τα κρυστάλλινα, διαφανή, -μεγίστης διαφάνειας λέμε- κίνητρα των ταγών της χώρας μας και απο τα κίνητρα αυτά προτιμώ το κίνητρο του απλού πολίτη να ξεμπροστιάσει επιτέλους τα παιχνίδια που παιζονται μεσα στα μούτρα μας και να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία σήμερα και τώρα, πριν είναι αργά. Οχι που θα περίμενα να το πράξουν οι ατενίστας και οι διάφοροι μπουρδίστας των δελτίων ειδήσεων...

UPDATE: Ολόκληρο το Μνημόνιο σε αρχείο PDF

8 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κατά τη γνώμη μου η μήνυση και η αιτία που επικαλείται δεν είναι ορθή (δε λέω αστεία). Δεν εκτιμώ ότι πρόκειται για εσχάτη προδοσία, με κανένα τρόπο. Αν αυτό είναι εσχάτη προδοσία τότε η υποταγή μας στην ΕΕ (άλλοτε ΕΟΚ) και στο ΝΑΤΟ, τι είναι; Η αποδοχή των πιέσεων του ΟΟΣΑ δεν είναι προδοσία;

Δε με νοιάζουν τα κίνητρα του ανθρώπου (ούτε καν τον ξέρω). Είναι μία ενέργεια που μάλλον επηρεάζεται/διαμορφώνεται από την τηλεοπτική κουλτούρα.

Ωστόσο, την αποδέχομαι (μη μείνεις μόνο στα προαναφερόμενα), την αποδέχομαι, επειδή δίνεται η ευκαιρία να βγουν -αν ο Τύπος το επιτρέψει- μερικά πράγματα στον αέρα και φανούν ορισμένες πολιτικές πτυχές που μέχρι τώρα έμεναν στην αφάνεια.

Rodia είπε...

Φαντάζομαι πως θα γνωρίζεις οτι αν δεν είχε μηνύσει την τελευταία στιγμή -στο παρατσάκ, που λένε- ο Αλ. Λυκουρέζος τους πρωταίτιους της δικτατορίας για εσχάτη προδοσία, κανείς δεν θα είχε τιμωρηθεί. Πολλοί γλίτωσαν λόγω "στιγμιαίου" (καλο εφεύρημα κι αυτό!) αλλα τουλάχιστον τα μεγαλα κεφαλια τιμωρήθηκαν οπως τους αξιζε. Το σκεπτικο ηταν οτι η χουντα οδηγησε στην απώλεια (να το γραψω κομψα) της μισης Κύπρου. Σήμερα, δεν γνωρίζουμε καν ακομα ποια και πόσο μεγαλη θα ειναι η απώλεια. Η Θράκη; Η Μακεδονία; Η Γαύδος; Το Καστελόριζο; Η Λέσβος; Η Σάμος; και όταν το μαθουμε θα ειναι πολύ αργά. Ισως για τουτο συμβαινουν ολα τόσο πολύ βιαστικά, να προλαβουν να ξεπουληθουν οσο γινεται περισσοτερα και σε τιμες κατω του κοστους.
Πολύ καλα εκανε ο ανθρωπος, σημαδι οι σπασμωδικες "κινησεις" (αντιπερισπασμος λεγεται στη στρατηγικη) του κ. Παγκαλου (μαζι τα φαγαμε), του κ. Παπουτση για το συρμα στον Εβρο (αλλα λογια, νά'χουμε να λέμε) και του ΓΑΠ για την αποζημιωση των θυματων του Διστομου.
Το πρόβλημα ειναι ο βομβαρδισμος με πλήθος πληροφοριών, χρειάζεται αρκετή υπομονή για να πετύχει ενα καλο ξεσκαρτάρισμα και να αναδειχτουν οι σημαντικες, που ειναι ελαχιστες.

Ανώνυμος είπε...

Το ζητούμενο εδώ δεν είναι να τιμωρηθούν οι υπογράψαντες το μνημόνιο, αλλά εμείς που σαν τα άβουλα όντα (για να μην χρησιμοποιήσω τον όρο κοπάδι) φέραμε εδώ και δεκαετίες τους ίδιους ανάξιους κι ανίκανους ανθρώπους για να διαφεντέψουν τις τύχες μας. Ή μήπως να πω τους άξιους και ικανότατους ανθρώπους που γέμισαν τις τσεπούλες τους χρήμα και τώρα θέλουν να πουλήσουν και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το μέλλον θα δείξει αφενός γιατί έγιναν όλα αυτά κι αφετέρου θα ξεσκεπάσει την τύφλα μας. Ας ελπίσουμε ότι οι απώλειες θα είναι ελάχιστες κι ανώδυνες.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τι να σου πω, ρε ροδιά, μπορεί να έχεις δίκιο. Δεν ξέρω...

Rodia είπε...

Κάποιοι σοφοί που ασχολούνται με την ανθρώπινη ψυχή, λένε ότι η ανάληψη υπερβολικά μεγάλων ευθυνών συμβαίνει επειδή φουσκώνει ένα παραμελημένο "Εγω" και κάνει τον απλό άνθρωπο να νοιωθει σπουδαίος. Αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι προβάλλουν τα δικά τους σφάλματα σε πλάτες αθώων. Προτείνω λοιπόν να περιορίσουμε τις ευθύνες μας σε όσες πραγματικά μας αναλογούν -αν υπάρχουν ευθύνες βέβαια- και να καταμερίσουμε τις ευθύνες των κυβερνώντων αναλόγως. Το μέλλον ήδη βρίσκεται εδω και όποιος εχει ματια βλέπει τι ακριβώς συμβαίνει, μια κοροϊδία σκέτη. Το βλέπω, επειδή δεν άφησα κανενα να διαφεντέψει την τύχη μου και επειδή δεν δέχομαι καμμιά ευθύνη για συμπεριφορές και αποφάσεις άλλων. Οσοι το έκαναν, να πανε να πνιγουν μαζι με αυτους που διαλεξαν για σωτηρες.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα...
αντιλαμβανομαι οτι η "συγχρονη" ελλαδα εχει μια ενισχυμενη σχεση με την αρχαια, εκ του ονοματος της σαφως, εινια ελλαδα και αυτη, και αυτο ειναι προφανες, και οι νεοελληνες ζουν βεβαια στους ιδιους τους τοοπους που γεννησαν το δραμα, αναμεσα σε μισογκρεμισμενους ναους αλλα ιουδαιοχριστιανικα τεμπλα, το νεωτερο κρατος συγκροτημενο σχετικα προσφατα και καθυστερημενα δεν εχει αποκτησει ακομη νεωτερικη αυτοσυνειδηση...
με τι ζει;
...
με αυταπατες ισως;
πολυαριθμες αυταπατες της αυτοσυνειδησης του ...εθνους!

περιούσιος είπε...

Έχω διαβάσει το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Αντωνίου και προσωπική μου άποψη είναι, ότι δύσκολα θα στοιχειοθετηθεί εσχάτη προδοσία για τους ίδιους λόγους, που δεν συνιστά εσχάτη προδοσία η προσχώρησή μας στην Ε.Ε. και η εφαρμογή των νομοθετημάτων της ή η εισδοχή μας σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό με τις παρεπόμενες παραχωρήσεις εκ μέρους μας(εν ολίγοις συμφωνώ με τον κ. Δείμο). Περισσότερο πυροτέχνημα μου φαντάζει ή έστω ανεδαφική προσπάθεια να τιμωρηθούν όσοι συμφώνησαν να υπαχθούμε στο Δ.Ν.Τ.
Συν τοις άλλοις, τόση υπερπροβολή από τα υπερεθνικιστικά ιστολόγια αυτής της ιστορίας προδίδει "μούφα" από τις λίγες, όπως έχει συμβεί με όλες τις ειδήσεις, που αναπαράγονται από τα εν λόγω ιστολόγια. Χώρια που λόγω της εργασίας μου γνωρίζω πολύ καλά, ότι η προανάκριση για τα κακουργήματα είναι τόσο χρονοβόρα - εξαίρεση, που επιβεβαιώνει τον κανόνα είναι η περίπτωση όσων έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις - που αποκλείεται μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να άρχισαν οι καταθέσεις των εμπλεκομένων.
Φυσικά επιφυλάσσομαι για τα περαιτέρω, αφού προσπαθώ να παρακολουθώ από κοντά την υπόθεση αυτή. Σου λέω, όμως, ότι κάτι δεν μου πάει καλά και στο τέλος ίσως αποδειχθεί ψευδής η όλη ιστορία, όπως προ μερικών ετών έγινε με την ιστορία της κας. Μαργαρίτη.
Υ.Γ. Εννοείται, ότι δεν σε κατατάσσω στους εθνικιστές υπερπατριώτες, που υπερπροβάλλουν τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Αντωνίου. Σέβομαι απόλυτα την άποψή σου αλλά διατηρώ κάθε επιφύλαξη για τη βασιμότητα της ιστορίας αυτής.

Rodia είπε...

@ Περιούσιε, μπορει να ειναι πυροτεχνημα.. ωραιο πυροτεχνημα παντως!

@ katabran, αυτο τον καιρο εχω διαβασει ενα τόννο βιβλια και αρθρα σχετικα, αλλα και παλι δεν μπορω να σου απαντησω. Νοιωθω μπερδεμενη. Και το ότι ζουμε, θαύμα ειναι!