Σελίδες

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Τι κανουν οι γιαπωνεζοι με τα σκουπιδια τους


Κάνουν παραδεισένια νησιά με δάση και νερά, που δεν θυμιζουν με τιποτα αυτο που υπαρχει στο υπόστρωμά τους. Το υπέδαφος ειναι σκέτο σκουπιδομάνι. Είχα διαβάσει παλιά για το θέμα και ειπα σημερα να το ψαξω... Ετσι, πετυχα σημερα το πρωί αυτο το ποστ:

Ενα παραδεισένιο νησί από σκουπίδια

Το Τόκιο μετατρέπει τα σκουπίδια σε παραδεισένιο τεχνητό νησί. Υποψήφια πόλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, η ιαπωνική πρωτεύουσα μεταμορφώνει μια τεράστια χωματερή σε πυκνόφυτο τεχνητό δάσος στη μέση του κόλπου του Τόκιο.

Από τη δεκαετία του 1970 η πόλη έχει χρησιμοποιήσει εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων ως μπάζα για τη δημιουργία του νησιού. Ο διάσημος ιάπωνας αρχιτέκτονας Ταντάο Αντο είχε από παλιά το όραμα ενός «Ούμι-νοΜόρι», ή «Θαλάσσιου Δάσους», στην άκρη της πόλης. Τώρα η ομάδα του σχεδιάζει τον χώρο.

«Η Γη θα έρθει αντιμέτωπη με το πρόβλημα των απορριμμάτων. Αυτός είναι ο λόγος που ήθελα να δείξω ότι τα σκουπίδια μπορούν να μετατραπούν σε δάσος. Αυτό το δάσος δεν ανήκει μόνο στο Τόκιο, αλλά σε όλο τον κόσμο» λέει. Το νησί του Θαλάσσιου Δάσους έχει έκταση 880 στρεμμάτων και απέχει 10 χλμ. από το Αυτοκρατορικό Παλάτι του Τόκιο. Θα συνδέεται με την πόλη μέσω υποθαλάσσιας σήραγγας. Αν το Τόκιο αναδειχθεί νικητής για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2016, το τεχνητό δάσος θα φιλοξενήσει τους αγώνες ποδηλασίας, ενώ το κανάλι θαλασσινού νερού που διατρέχει το νησί θα χρησιμοποιηθεί για τους αγώνες κωπηλασίας και κανόεκαγιάκ.


Μια και το παρουσιαζομενο βιδεακιον στη σελιδα οπου παραπεμπω δεν λειτουργει για μη μελη της, εψαξα λιγουλακι παραπανω και βρηκα αυτα τα βιδεα:

Garbage!!!!!!




Japan's Pollution Experience: Island of Waste Part 1 of 4



Japan's Pollution Experience: Island of Waste Part 2 of 4



Japan's Pollution Experience: Island of Waste Part 3 of 4



Japan's Pollution Experience: Island of Waste Part 4 of 4



5 σχόλια:

kaltsovrako είπε...

Αυτή η ιδέα με το νησί, ίσως εκτός από το περιβαλλοντικό ζήτημα, μας βοηθήσει να λύσουμε (λιγο επιθετικά βέβαια) και το ζήτημα της υφαλοκρυπίδας μας. χαχαχα

;)

φιλάκια

Rodia είπε...

Ναι, ωρε! να φυτέψουμε καμποσα νησακια να μπερδεψουμε τσι αγαρηνοι!!!
σμουτς :))

ps είπε...

πολυ παλια ειχα δει στην τιβι να κανουν τουβλα απο σκουπιδια καπου που δεν θυμαμαι

Artanis είπε...

Το ίδιο και οι Αμερικάνοι...
Fresh kills, το λένε

http://en.wikipedia.org/wiki/Fresh_Kills
Καλημέρα...

Rodia είπε...

@ palioskilo, εξαρταται τι ειδους σκουπιδια.. γιατι στα σκουπιδια βρισκονται επικινδυνες ουσιες, καρκινογονες. Για ξαναψαξτο, να δουμε.. :))


@ Artanis, σχετικα με ΗΠΑ ειχα υποψη μου αυτο το αρθρο-->> New York: Garbage Capital of the World
Να εισαι καλα :))