Σελίδες

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

ελληνικη TV ~ ποσο κρατικα ειναι τα καναλια της ΕΡΤ (Update)

Αν ηταν κρατικα τα τηλεοπτικα καναλια της ΕΡΤ, αυτο θα σημαινε την απαλλαγη τους απο τις διαφημισεις.
Αν ηταν κρατικα τα τηλεοπτικα καναλια της ΕΡΤ, θα φροντιζαν να μη μολυνουν -τουλαχιστον- με ασχετες διαφημισεις μερικες σημαντικες ή/και ενδιαφερουσες εκπομπες.
Αν ηταν κρατικα τηλεοπτικα καναλια της ΕΡΤ, δεν θα επιβαρυναν με ποσοστο επι του λογαριασμου της ΔΕΗ την τσεπη του πολιτη.
Αν ηταν κρατικα τα τηλεοπτικα καναλια της ΕΡΤ, θα μπορουσα να απολαυσω πραγματικα μερικες καλες (ανα)μεταδοσεις, ρεπορταζ, κλπ κλπ.

Αλλα, μαλλον δεν ειναι κρατικη η ελληνικη Τηλεοραση. Επειδη:

~ διαφημιζει σερβιετες και φυλλαδες ενω μεταδιδει ενα συγκινητικο ντοκυμαντερ για τη Γκερνικα -χθες το βραδακι. Σε διαστημα μισης ωρας πεταξε τρια διαφημιστικα διαλειμματα. Το διαλειμμα, γενικως, εξυπηρετει μια αναγκη αποσυμφορησης του εγκεφαλου. Στη συγκεκριμενη περιπτωση, δεν καταλαβα τι εξυπηρετουσαν τα απανωτα διαλειματα. Τι αλλο δλδ, εκτος απο τον εκνευρισμο του θεατη και τον εξαναγκασμο του να κλεισει το κουτι.

~ κατα τη διαρκεια των αγωνων πατιναζ μετρησα παρα πολλες διαφημισεις. Εφτασε να πεταει διαφημιση καθε 5 λεπτα της ωρας! Αν μπορουσε, θα διεκοπτε και ποδοσφαιρκους αγωνες με την ιδια συχνοτητα -αλλα... ΔΕΝ. Γιατι αραγε;

~ δεν διαθετει το υλικο της, το οποιο εχω χρυσοπληρωσει, στο διαδικτυο. Ειδα στην εκπομπη "Ρεπορταζ Χωρις Συνορα" το δικτυακο τοπο της σελιδας (http://www.rwf.gr/) με την προτροπη να τον επισκεφθουμε επειδη εκει "υπαρχουν ολες οι συνεντευξεις". [Πηγα, ειδα και απηλθα περιμενοντας μια καινοτομια -επιτελους!- αλλα αυτο που ειδα ηταν μονο το ανεπτυγμενο προγραμμα της εκπομπης.] (διαγραφεται η προταση σε αγκυλες)
UPDATE: Εκανα λαθος λογω βιαστικης αναγνωσης και ζητω συγγνωμη. Οι συνεντευξεις υπαρχουν σε δικο τους "κουτακι" και ιδου ενα δειγμα: -->>
http://www.rwf.gr/interviews_senaria-new.php?id=204&interview=1&interview_id=968

~ το υλικο που δεν διαθετει ελευθερα στο διαδικτυο, το (μοσχο)πουλαει μαζι με το διαφημιστικο της εντυπο (το περιοδικο ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ) ή/και αφηνει να πουλιεται δεξια και αριστερα (κατοπιν συμφωνιας υποθετω) ως παραγεμισμα σε διαφορα εντυπα ΜΜΕ.

~ δεν με σεβεται ως τηλεθεατη και ως πολιτη που την πληρωνω. Αυτο ειναι αρκετο, τα προηγουμενα ηταν δικαιολογιες...

_____________________________
ΣΗΜ.1. Μαλλον φταιει που ειπα να καθησω να δω στη τηλεοραση ενα θεαμα που μου αρεσει, το πατιναζ.
ΣΗΜ.2. Το πιθανοτερο ειναι να φταιει που καταπινουμε αμασητη την κοροιδια στη χωρα μας. Αν ειχαμε διαμαρτυρηθει για τα πλεον ανωδυνα, ισως να μη μας πλακωναν τωρα τα επωδυνα, ισως να ειχαμε περισωσει την περηφανεια και την αξιοπρεπεια μας -ισως...

6 σχόλια:

cyrus είπε...

Αγαπητή συναγωνίστρια:

1. Η ΕΡΤ είναι Α.Ε. (ανώνυμος εταιρία), με ειδική σχέση με το κράτος (ανήκει στον "ευρύτερο δημόσιο τομέα" -- τα λοιπά νομικά δεν τα ξέρω).

2. Κατόπιν της προτροπής σας, επήγα εις τον ιστότοπον της εκπομπής και είδα τα κείμενα των συνεντεύξεων. Διατί υμείς δεν τα βλέπετε;

cyrus είπε...

Το 1ον σημειόν του ανωτέρω σχολίου εννοεί πως, όποτε την βολεύει, συμπεριφέρεται ως δημόσιο και όποτε την βολεύει συμπεριφέρεται ως Α.Ε..

Δεν κάνομεν τον σταυρόν μας, που ξεκουμπίστηκε από εκεί η "μπορώ και πλουτίζω σε βάρος σας, ζώα" Δρούζα και δεν την πληρώνουμε πλέον από την τσέπη μας όλοι;

KitsosMitsos είπε...

Η στροφή στην ποιότητα δεν είναι και τόσο ποιοτική...
Βλέπε Δρούζα και ιστορίες.

Rodia είπε...

~~ Cyrus, τωρα την ειδα και'γω τη συνεντευξη. Εχει κουτακι με τις συνεντευξεις και μπραβο του Κουλογλου. Αδικα βγηκε λες η παροιμια "της νυχτας τα καμωματα τα βλεπει η μερα και γελα"..? Νυχτερινη στραβωμαρα λεμε... Ευχαριστω:-) και ενημερωνω το ποστ αμεσως!

~~ Κιτσο, λες η στροφη να εγινε εξ αναγκης; Επειδη δεν μπορουσε να ανταγωνιστει η ΕΡΤ την υπολοιπη (ροζ και κιτρινη) σαβουρα..? Παλι καλα να λεμε.

Rizobreaker είπε...

Όταν η "κρατική τηλεόραση" έφτασε πέρυσι στο σημείο να προβάλλει εκπομπές με φραπελιές και συναφή, τα λόγια περιττεύουν!!
Αγαπητή Ροδιά, η ΕΡΤ επιβιώνει χάρη σε όλο το Λαό, αλλά εκμεταλλεύεται από λίγα κομματικο-κυβερνητικά λαμόγια...

ILIAS είπε...

Ποιοί στην ΕΡΤ παίρνουν 30,000 ευρώ ο καθένας καθαρά το μήνα οέο; (πρωϊνή εκπομπή)

Πόσα παίρνει ο Πρόεδρός της οεο;

365,000 Ε = 1000 τη μέρα + άλλα τόσα για διάφορα άλλα

Πόσα παίρνει ο πιο σεμνός και ταπεινός μη μονιμοποιημένος δ/γράφος;
Αρχίστε από 2000 καθαρά και σταματήστε στα 30 000 καθαρά

Πόσα παίρνουν οι σύμβουλοι;
Ε αυτό βρείτε το μόνοι σας!