Σελίδες

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ενω ταλανιζεται η ελληνικη πραγματικοτητα απο το ροζ σκανδαλο -ταχα μου δηθεν- συζητιεται στη Βουλη το νεο φορολογικο νομοσχεδιο, που προβλεπει εσοδα υπερπολλαπλασια των προηγουμενων, κατοπιν -φυσικα!- των ελαφρυνσεων που προβλεπονται σε αυτο. Την ιδια στιγμη που προβλεπεται η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της φορολογιας της Μεγαλης Ακινητης Περιουσιας!!!

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ..???

Ελα μου ντε! Το οικον. ετος 2007 τα εσοδα απο τη φορολογια της ακινητης περιουσιας ηταν περιπου 240.000 ευρα, ενω για το οικον. ετος 2008 προβλεπονται εσοδα απο την ιδια πηγη (κρατηθειτε!) πανω απο 900.000 ευρα!!!

..και μετα αναρωτιομαστε πως τα καταφερνε ο Ζαχοπουλος με τα κονδυλια του ΥΠΠΕ..

Δεν μπορει, καποια μηχανη μεταλλαγης νομισματων κατεχει ο κ. Αλογοσκουφης, εκτος αν μασαει κανα ειδικο χορτο -τυπου «μπαρμπα, τι πινεις και δε μας δινεις».

(απο κεινο που σου δινουν οι ΟΦΦ ΣΟΡ εταιρειες που ειναι οι κυριωτεροι κατοχοι Μ.Α.Π. μηπως?)

5 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άψογη η κυρία.

ninemos είπε...

Καλά τα λες ρε Ροδιά...

ILIAS είπε...

Καλησπέρα Rodia, ευχαριστώ που πέρασες από το blog μου.

Έχω έναν φίλο που τον λένε Φοραδομπερέ. ;)

Ατρεύς είπε...

Διαφωνώ με τον τίτλο:

Δεν είναι αλχημείες , είναι επακριβώς το πρόγραμμα της ΝΔ: Κάνουμε τους πλούσιους πλουσιώτερους για να τους περισσεύουν λεφτά να κάνουν επενδύσεις! Να δημιουργηθούν δουλιές, να μειωθεί η ανεργία.

«Σοφό» με μόνο μειονέκτημα ότι ...δεν πέτυχε πουθενά όπου εφαρμόστηκε... Διότι οι πλούσιοι έχουν πλέον τόσα που δεν έχουν καμμιά ανάγκη να κάνουν επενδύσεις...

Όποιοι ψήφισαν την ΝΔ, ας λουστούν την πολιτική της.

Ατρεύς είπε...

Y.Γ.
Δεν λένε όμως ότι για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιώτεροι, πρέπει να γίνουν και οι φτωχοί φτωχότεροι, διότι τα λεφτά δεν πέφτουν από τον ουρανό.
Αυτό θα πεί καταργούμε μεν το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, αλλά παίρνουμε πολλαπλάσια από τους υπόλοιπους.

Σοφή οικονομική πολιτική, έ!