Σελίδες

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

ενας αριστος μαθητης με σεξουαλικες ανησυχιες

«Ειναι εξυπνο παιδι, μαθητης του 18,7» ακουσα να λενε στο μεσημεριατικο δελτιο ειδησεων, πριν απο λιγο. Για το νεαρο μαθητη που κοντεψε να πνιγει στο αποχωρητηριο (τουαλετα!) του σπιτιου του στα Γιαννιτσα, τυλιγοντας το λαιμο του με ενα σκοινι (καλωδιο, συρμα, μισινεζα, δεν προσεξα τι ηταν ή δεν ανεφερθη ακριβως το μεσο) ΓΙΑ ΝΑ νιωσει μεγαλυτερη ηδονη, οπως ειχε πληροφορηθει απο καποια διαδικτυακη σελιδα. Οι ειδικοι της αστυνομιας ψαχνουν τωρα το σκληρο δισκο του υπολογιστη του ΓΙΑ ΝΑ βρουν τα τεκμηρια του εγκληματος. Μαλιστα...

ΓΙΑ ΝΑ μη ψαχνουν αδικως, μπορω να αναφερω μερικα εγκληματικα κολπακια που εσπρωξαν τον εφηβο αυτο στο (οχι απονενοημενο, ευτυχως!) διαβημα.

1. Η εγκληματικη αδιαφορια των γονιων του, που δεν φροντισαν να ενημερωσουν το σπλαχνο τους περι ηδονης, σεξ, κλπ κλπ "κακα πραγματα". Ισως επειδη δεν ηξεραν τον τροπο -οχι τον τροπο να συνουσιαζονται φυσικα, αλλα τον τροπο να επικοινωνουν με το παιδι τους- μαλλον επειδη δεν τους τον διδαξε κανεις και δεν ενδιαφερθηκαν να τον μαθουν.

2. Η εγκληματικη αδιαφορια της πολιτειας, η οποια αρνειται να συμπεριλαβει στη διδακτεα Υλη ενα μαθημα σεξουαλικης διαπαιδαγωγησης, κανοντας το χατηρι (υποθετω) στην ορθοδοξη εκκλησια μας, ωστε να διατηρει το ιερον μυστηριον της εξομολογησεως εις περιοπτον θεσιν -καθως και την απειλη (σαν το σπαθι του Δαμοκλη κρεμαμενη) της αμαρτιας.

3. Η εγκληματικη αδιαφορια των δασκαλων του, που δεν φροντισαν να ενημερωσουν τα παιδια σχετικως, κρυμμενοι μαλλον πισω απο το φοβο των κυρωσεων. Ειναι οι μονοι που μπορω να δικαιολογησω.

4. Η εγκληματικη υποκρισια των ΜΜΕ, που προβαλλουν ενα σωρο "ακαταλληλα δι ανηλικους" στα καναλια, στα περιπτερα, παντου οπου μπορει να φτασει το ματι ενος παιδιου απο 4 χρονων και πανω -τα μωρα ειναι στο καροτσακι και εχουν αλλα ενδιαφεροντα- και ταυτοχρονα (τα ΜΜΕ) αναλωνονται σε συζητησεις λονγκ πλει περι πολιτικης, πολιτικων, μαγειρικης, αστρολογιας, κλπ θεματων που ενδιαφερουν τις ηλικιες του καναπε -οπως λεμε "κανις"- και οχι για νεους ανθρωπους. Για νεους, μονο πολυ προσφατα πετυχα μια (ΜΟΝΟ ΜΙΑ) εκπομπη για υπολογιστες και ιντερνετ και αυτη σε ωρα μαθηματος, οχι μερα αργιας, οχι ωρα προσιτη σε εφηβους.

-->> ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ-->> Ο εφηβος πιθανοτατα επεδιδετο στο ευγενες αθλημα του αυνανισμου, το οποιο βρισκεται (ακομα και σημερα!!!) υπο διωγμον, καταδικαζεται απο γονεις και (ΚΥΡΙΩΣ) εκκλησια. Ο εφηβος ηθελε ηδονη, περισσοτερη ηδονη, αλλα δεν ηξερε πως να την εισπραξει. Απευθυνθηκε λοιπον στο διαδικτυο ΓΙΑ ΝΑ μαθει. Οπως ακριβως εμεις παλια ανοιγαμε την εγκυκλοπαιδεια ΓΙΑ ΝΑ μαθουμε τι εστι "πεος", "αιδοιον", "συνουσια", και αλλα μυστηρια πραγματα -που σημαινει οτι τα 50 χρονια που χωριζουν τη γενια μου απο αυτη του νεαρου δεν εχουν προσθεσει τιποτα σημαντικο στη κοινωνικη πραγματικοτητα. Εκει περα, βρηκε κατι που του κεντρισε την περιεργεια και σκεφτηκε να το δοκιμασει. Το δυστυχημα ειναι πως δεν περιοριστηκε στη σκεψη, αλλα προχωρησε στην εφαρμογη ατακα κιεπιτοπου. Γιατι; Γιατι αν ρωτουσε τους γονεις του, μαλλον δεν θα επαιρνε αλλη απαντηση απο τη τετριμμενη "εισαι μικρος ακομα", επειδη ενα παιδι ειναι παντα μικρο για το γονιο του. Γιατι αν ρωτουσε το δασκαλο, θα του ελεγε "ρωτα το μπαμπα σου". Γιατι αν ρωτουσε τον παπα της ενοριας, θα του ελεγε "θα πεσει φωτια να σε καψει" ή "θα αποβλακωθεις", κλπ κλπ. Γνωριζε καλα λοιπον ο νεαρος μαθητης τις απαντησεις, για τουτο και δεν ρωτησε.

-->> ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ -->> Αλλα και για το διαδικτυο (τα καλα του, αλλα και τους κινδυνους που ελλοχευουν) δεν ειχε πληροφορηθει σχετικα ο εφηβος, και για την εγκληματικη αυτη παραλειψη χρεωνω απευθειας την πολιτεια, η οποια αρκειται να πλειοδοτει υπερ της διαδοσης των νεων τεχνολογιων με φωτογραφιες και βιντεακια του κ. πρωθυπουργου που μοιραζει υπολογιστες ή πληκτρολογει κατι τι εχοντας ενα λαπτοπ στα γονατα του και κανεις δεν μπορει να ελεγξει αν γνωριζει κατι τι σχετικο.

-->> ΣΗΜΕΙΩΣΗ -Ι -->> Το οτι τα "κακα" του διαδικτυου ειναι υπερτιμημενα -οπου σταθω κι οπου βρεθω ακουω πσο κακο κανει το διαδικτυο, οτι εκει μεσα παραμονευουν παιδεραστες και οτι ειναι γεματο απαγορευμενο σεξ- αντι να κανει τους νεους προσεχτικους, τους εξαπτει τη φαντασια, πραγμα πολυ φυσικο για την ηλικια τους. Αλλιμονο αν περιμενουμε απο τα παιδια μας να ειναι χαιβανια και βλακες!

-->> ΣΗΜΕΙΩΣΗ -ΙΙ -->> Προχτες η κοπελιτσα στη Πτολεμαιδα, σημερα ο νεαρος στα Γιαννιτσα. Καθε μερα κι απο ενα παιδι_θυμα σε εφηβικη ηλικια. Ποτε θα ξυπνησουμε;

-->> ΣΗΜΕΙΩΣΗ -ΙΙΙ -->> «Φταινε οι εμποροι ναρκωτικων» και «Φταιει το ιντερνετ» ειναι τα ευκολα τσιτατα. Το δυσκολο ειναι να δεχτουμε οτι κυριως «Φταιει το ξερο μας το κεφαλι».

9 σχόλια:

Μαρία Κ. είπε...

Πολύ -μα πολύ όμως- εύστοχο το κείμενό σου. Και ιδαιτέρως η τελευταία φράση:

«Φταινε οι εμποροι ναρκωτικων» και «Φταιει το ιντερνετ» ειναι τα ευκολα τσιτατα. Το δυσκολο ειναι να δεχτουμε οτι κυριως «Φταιει το ξερο μας το κεφαλι»

Μπράβο!

Zorba the Greek είπε...

Εύλογα τα συμπεράσματα και οι απορίες σου. Tο να ρίχνουμε το φταίξιμο αλλού εκτός απ' το άδειο το κεφάλι μας είναι η γνωστή εύκολη λύση - αυτή που πάντα, σχεδόν, επιλέγουμε.

Jim.Hellas είπε...

Τι να πει κανείς μετά από αυτό το κείμενο; Έγραψες! Εύγε!

Oneiros είπε...

Διάνα, Ροδιά! Το meme "αθώα πλάσματα θυματοποιούνται λόγω της εύκολης πρόσβασης στο διαδίκτυο" έχει παραγίνει του συρμού και το κουράσανε. Προτείνω κι ένα άλλο: "ΜΚΟ της αρπαχτής, αυτόκλητοι φύλακες του διαδικτύου εν δράσει (με ευρωπαϊκά μπακίρια)"

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό ποστ. Επειδή κάποιοι αδυνατούν να βάλουν περιορισμούς στην πρόσβαση στην πληροφόρηση (φοβούνται γαρ τη ρετσινιά), εφευρίσκουν άλλους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι και η πρόκληση φοβίας για το μέσο, η δαιμονοποίηση του internet. Εύστοχα έγραψε κάποιος, ότι φυσικά και φταίει το internet. Κάποτε έφταιγαν τα βιβλία...

Rodia είπε...

~~ Μαρία Κ., ευχαριστω πολυ :-)

~~ Zorba the Greek, οχι "σχεδον"... παντα!

~~ Jim.Hellas, μερσι και σεβομαι ιδιαιτερως τη γνωμη σου επειδη εχεις ειδικες γνωσεις για το θεμα :-) αλλα... γιατι μου αλλαξες τον τιτλο στο buzz;

~~ Oneire, δεν θελω ουτε να το φανταστω αυτο! Ξερεις, εχω βαλει σε εφαρμογη καποιο κολπο: ενημερωνω σχετικα τους ταξιτζηδες. ;-) Συντομα ανεβαζω σχετικο ποστ για την αποτελεσματικοτητα του... μεσου!

~~ npapatri, ετσι ειναι και πρεπει να αντιδρουμε με καθε ευκαιρια...

Jim.Hellas είπε...

χαχαχα... σου άλλαξα τον τίτλο απλά και μόνο για δώσω να καταλάβουν οι άλλοι το θέμα του άρθρου με την μία. Για πρακτικούς λόγους καθαρά δηλαδή... Ο τίτλος σου είναι πολύ καλύτερος anywayz :)

Seagull είπε...

Εμπνευσμένο κείμενο! Μπράβο σου!... (...Ανεξαρτήτως του ότι έχω και αντιρρήσεις, αλλά... δεν έχω χρόνο, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, για να τις διατυπώσω...)

Με εκτίμηση!
Seagull

o kairos είπε...

Επιτελους,η αληθεια.