Σελίδες

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΙΜΑΝΙΑΑΑΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΕΧΩΩΩΩ

ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΛΕΥΕΙ... ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ... ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΟΥΛΩΩΩΩ... Ο ΛΙΙΙΙΙΜΑΝΑΑΑΑΑΣΣΣΣ

Η γερμανικη κατασκευαστικη εταιρεια Χοχτιφ κατασκευασε το αεροδρομιο Ελ Βενιζελος και μπορω να καταλαβω το λογο που εχει την εκμεταλλευση του αερολιμενα για 30 με 40 χρονια -δε θυμαμαι ακριβως ποσα.

Τα λιμανια μας τα κατασκευασαμε εμεις, με δικα μας λεφτουδακια, με δικες μας οικονομιες. Εμεις οι ελληνες φορολογουμενοι πολιτες χρηματοδοτησαμε τις λιμενικες εγκαταστασεις και δεν μπορω να καταλαβω το λογο που πρεπει να εκχωρησουμε τη χρηση τους -για 30 με 40 χρονια- σε ξενες εταιρειες.

Οποιος μπορει, ας μου εξηγησει γιατι πρεπει να ξεπουλησουμε τα περιουσιακα στοιχεια της χωρας μας -λιμανια, Ολυμπιακη, και ο,τι αλλο προκυψει στη συνεχεια. Ειναι ευπροσδεκτη η καθε εξηγηση. Ευχαριστω.

9 σχόλια:

Nicholas είπε...

Κοίτα, το γιατί τα πουλάνε το καταλαβαίνω. Ο προυπολογισμός έχει μαύρες και άραχνες τρύπες (για να έχουνε μερτσεντέ και να αποχαρακτηρίζουν και κανα αρχαίο που και που) που πρέπει να στουμπώσουν με λεφτά που θα βρούν από πωλήσεις.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι όταν πουλήσουνε και το τελευταίο δημόσιο οικόπεδο,όταν και το τελευταίο τούβλο θα είναι σε ιδιωτικά χέρια και η μαυρη τρύπα δεν θα λέει να ασπρίσει τότε τι θα κάνουνε; θα πουλάνε τις κορμάρες τους? η θα αλλάξουνε χώρα; Και δεν είναι μόνο τα λιμάνια, είναι και τα καζίνα, και οι ΟΤΕ ΔΕΗ κλπ, τα αεροδρόμια και οι αττικες οδοι, γεφυρες διόδια και δεν ξέρω τι άλλο...

Hristos G. K. είπε...

Πάντως κάπως αλλιώς πρέπει να ονομάζονται τουλάχιστον όσο αφορά την ποιότητα..

Zaphod είπε...

Το είχα γράψει κάπου παλαιότερα. Πουλάμε ένα ένα τα δάχτυλα του χεριού μας μέχρι να γίνουμε πλούσιοι (εδώ μάλλον πάει μέχρι να μην χρωστάμε σε όλη την υφήλιο) και κουλοί
:)

Rizobreaker είπε...

Αγαπητή μου Ροδιά, είναι τόσο απλή η απάντηση στην ερώτηση σου...
Γιατί έτσι θέλει αυτός που κάνει κουμάντο στο σύστημα που ζούμε! Έτσι θέλουν οι κεφαλαιοκράτες δηλαδή, που κάνουν κουμάντο μέσα στο καπιταλιστικό (που πλέον έχει φτάσει στα ανώτατα επίπεδα του, δηλ στον ιμπεριαλισμό) σύστημα!

ange-ta είπε...

μη σπαζοκεφαλιάζεις, και το αεροδρόμιο εμείς το φτιάξαμε και μετά το παραχωρήσαμε.
Διότι, ο πλούσιος λέει πάντα στον φτωχό: Δωσε μου φτωχε να μη σου μοιάσω.

Ανώνυμος είπε...

Αν ξέραμε γιατί πουλάνε τα πάντα και σε λίγο θα πουλήσουν ως και τον αέρα που αναπνέουμε,δεν θα είμασταν οι ¨απορημένοι πολίτες¨,θα είμασταν βουλευτές-κατά προτίμηση κυβενητικοί!
Καλησπέρα ροδιά.

ONOMATODOSIA είπε...

δε ξερω.
καλη χρονια.

ασχετο,hochtief
παει να πει
υψος και βαθος.

ILIAS είπε...

Είναι τόσο πολύπλοκο, που θα χρειαστούν 5 λέξεις για να σου απαντήσω, αν και το ξέρεις...

Για Να Τα Τσεπώσουν Ξανά

S G είπε...

ελα Ροδια το γιατι εχουν νοημα οι παραχωρησεις υποδομων σε ιδιωτες το εξηγω εδω χαρτι και καλαμαρι