Σελίδες

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ

Προτεινω να μελετηθει και εφαρμοστει συστημα μισθοδοσιας που θα καθοριζει την αμοιβη καθε δημοσιου υπαλληλου με βαση τα χρονια υπηρεσιας του στο δημοσιο τομεα παραλληλα με την καταρτιση του -πτυχια, ειδικες γνωσεις, κλπ.

Το συστημα αυτο μπορει να λειτουργει ηλεκτρονικα, καθε δημοσια υπηρεσια οποιουδηποτε τομεα να μπορει να μισθοδοτει τον καθε υπαλληλο οπου και αν αυτος ανηκει, με απλη μεθοδο αυτοματης πληρωμης των υπηρεσιων που παρεχει.

Οποιος εμπνεεται απο αυτη τη γενικη περιγραφη της προτασης, μπορει να αναπτυξει εδω αντιπροτασεις, διαφωνιες, τροπους εφαρμογης.

Δεδομενου του μικρου μεγεθους της χωρας μας, νομιζω οτι αυτο μπορει να μην ειναι και τοσο πολυπλοκο και δυσεφαρμοστο. Το αν εξυπηρετει τους ταγους δεν γνωριζω, επειδη μαλλον θα επιθυμουν να διατηρουν τους πολιτες σε κατασταση διαρκους ομηριας ωστε να παιζουν το ρολο των ψηφοφορων προβατων στις εκαστοτε εκλογες, υποσχομενοι σε αυτους διαφορα επιδοματα και μυστικες παροχες.

-->> Σημερα, νομιζω πως ισχυει ενα συστημα που καθοριζει ενα βασικο μισθο, τον οποιο "εμπλουτιζουν" αναλογως διαφορα συμπληρωματα με τη μορφη επιδοματων και αλλων παροχων, ετσι ωστε να μην υπαρχει δυνατοτητα συγκρισης και ανταλλαγης οικονομικης πληροφοριας μεταξυ των εργαζομενων με σκοπο να διατηρειται η καχυποψια και η αντιπαλοτητα μεταξυ τους.

-->> Ενιαιο μισθολογιο σημαινει την υπαρξη διαφανειας, σημαινει οτι καθενας θα μπορει να υπολογισει το μισθο οποιουδηποτε αλλου και ετσι θα αναπτυχθει αισθημα ισοτιμιας, αλληλεγγυης, εμπιστοσυνης και αλληλοεκτιμησης μεταξυ των πολιτων.

2 σχόλια:

ILIAS είπε...

"Προτεινω να μελετηθει και εφαρμοστει συστημα μισθοδοσιας που θα καθοριζει την αμοιβη καθε δημοσιου υπαλληλου με βαση τα χρονια υπηρεσιας του στο δημοσιο τομεα παραλληλα με την καταρτιση του -πτυχια, ειδικες γνωσεις, κλπ."

Υπάρχει αυτό αγαπητή Rodia, υπάρχει όμως και το άλλο.
Ανειδίκευτοι άσχετοι με απολυτήριο λυκείου, χωρίς καμμία περαιτέρω γνώση, διορίζονται πρόεδροι και διευθυντές σε ΔΕΚΟ με τρελούς λέμε "μισθούς" και ευρύτερο δημόσιο τομέα, μιας και τυγχάνουν να είναι κομματόσκυλα του ενός ή του άλλου κόμματος. Αυτοί με τη σειρά τους διορίζουν τους συγγενείς-φίλους-γνωστούς, κλπ. Το ΒΥΣΜΑ καλά κρατεί και βασιλεύει στο Ελλαδιστάν...

patsiouri είπε...

Εχω περάσει από δημόσιο τομέα και ήταν τραγικό! Κάθε λαμόγιο που συμμετείχε σε 2-3 επιτροπές για 1 ώρα έπαιρνε διπλό και τριπλό μισθό! Μακάρι να γινόταν αυτό που λες αλλά δε νομίζω πως τους συμφέρει...δυστυχώς...