Σελίδες

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

ο ελεγχος ε-ε-ερχεται

Εχω την υποψια οτι δια μεσου του ελεγχου της διαδοσης μουσικων εργων (κυριως τραγουδιων της μοδας) επιβαλλεται σιγα σιγα ο ελεγχος του περιεχομενου των ιστοσελιδων. Προσχηματα πολλα, οπως οι παιδεραστες που αλωνιζουν στο διαδικτυο (την ιδια στιγμη που εχουν κομμα στην Ολλανδια), οπως η καταχρηση των σελιδων "σεξ και ανωμαλιων" (οταν κρεμονται στα περιπτερα και του τελευταιου χωριου οι "ενημερωτικες" φυλλαδες), οπως οι διακινητες απαγορευμενων ουσιων και τρομοκρατικων μεθοδων.

Η ουσια ειναι οτι αυτο που φοβουνται οι κρατουντες ειναι η διακινηση ιδεων. Ιδεων αντιθετων με εκεινες που θελουν να μας επιβαλλουν, ωστε να παραμενουμε υποχειρια. Η μοναδικη γνωμη, η μοναδικη φωνη που "ακουγεται" εδω μεσα στο ιντερνετ ειναι αυτο που ανησυχει και οχι αν θα χασουν πεντε ντολαρς οι τραγουδισταραδες.

Λυση; Να φροντισουμε να εχουμε καβαντζα μια (τουλαχιστον) σελιδα σε δικο μας σερβερ, μακρια απο τα δωρεαν και ταχα μου ευκολοχρηστα. Δεν ειναι δυσκολο, αρκει να μη τεμπελιαζουμε.

2 σχόλια:

Rodia είπε...

Τ' ακους Ροδια; Τ' ακουω να λες! Αρκετα τεμπελιασες λεμε.. ;-)
(καπου καπου χρειαζεται να με μαλλωνω!)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ο έλεγχος χρειάζεται στη "δημοκρατία" για να αποφεύγεται η ανταλλαγή ιδεών που φέρνει η νέα επανάσταση στην επικοινωνία. Αυτό ενισχύεται με τον αγώνα προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων -που βεβαίως κάνουν κάποιες εταιρείες και ονόματα να θησαυρίζουν- και ακόμα με την πώληση των δικαιωμάτων σε μία μόνο εταιρεία λογισμικού είτε του κράτους είτε του κοινωνικού ιστού. ΖΗΤΩ Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (δεν είναι αντιφατικά, κοινωική προσφορά και σεβασμό στο συγγραφέα δηλώνουν όλα).