Σελίδες

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

KAZAMIAΣ 2008

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Πολλα καλα προβλεπονται για φετος το Γεναρη. Πρωτα, πρωτα, ο κ. που επεσε απο το μπαλκονι του σπιτιου του γινεται εντελως καλα και επιστρεφει στη θεση του στο υπουργειο Πολιτισμου και Επιστημων για να συνεχισει το θεαρεστο εργο του. Η κυρια με τα ροζ θα λαβει ο,τι επιθυμει -εκτος απο τα αρχιδια του κ. που του τα επρηξε.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Πολλα καλα και για το φετεινο Φλεβαρη, εκτος απο την ολοσχερη αναβιωση του αρχιεπισκοπου, ο οποιος λειτουργει καθημερινως πλεον στη Μητροπολη για να μη χανει τη φορμα του.

ΜΑΡΤΙΟΣ
Εξαιρετικος προβλεπεται και ο Μαρτης, μια και οι τιμες των αμνων σταθεροποιουνται στα 55 ευρα το κιλο και οι κτηνοτροφοι θα φανε καλα. Οι υπολοιποι ελληνες θα μεινουν νηστικοι, αλλα μη τα θελουμε και ολα δικα μας.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Το φετεινο Πασχα θα εορτασθει χωρις οβελια, αφου απαγορευτηκε απο την ΕΕ δια ροπαλου για λογους υγειας των συνταξιουχων. Το οτι δεν ελαβαν ακομη ολοι οι ελληνες συνταξη, αποτελει μικρη λεπτομερεια.

ΜΑΙΟΣ
Ο Μαης προβλεπεται βροχερος, επιβεβαιωνοντας την παροιμια «στον καταραμενο τοπο το Μαη μηνα βρεχει». Αυτο δεν ωφελει τα σπαρτα ουτε τα μπαμπακια, αλλα ποιος σπερνει σημερα στη χωρα; Κανεις δεν σπερνει, αρα κανεις δεν θεριζει. Ειμαστε μια χωρα εμπορων και εισαγωγεων, μη το ξεχνουμε.

ΙΟΥΝΙΟΣ
Προβλεπεται πολυ θερμος, με απεργιες μαθητων και καθηγητων. Η σχολικη χρονια αρνειται να ληξει, ετσι, παρατεινεται μεχρι το Σεπτεμβρη που τελειωνουν τα μπανια του λαου. Νομιμοποιειται η καλλιεργεια χασις, λογω αυξησης της ζητησης διεθνως -η ποιοτητα εχει τον πρωτο λογο. Προσοχη: η καλλιεργεια, οχι η χρηση.

ΙΟΥΛΙΟΣ
Επισης θερμος μηνας, αλλα για λογους ανοδου της θερμοκρασιας. Τα δαση παιρνουν φωτια ομαδικως, η Παρνηθα ξανακαιγεται, η Πεντελη επισης, ο Υμηττος περιφρασσεται με μαντροτοιχο υψους 6,00 μ. και παχους 2,00 μ., διοτι η κυβερνηση ειναι αποφασισμενη να αντισταθει στα ιερα σχεδια αποτεφρωσης του.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Οι πυρκαγιες εξαπλωνονται προς την αγαπημενη τους Πελοπονησο, ο Ταυγετος χανει υψος, η Ηλεια χανεται απο το χαρτη και οι χασισοκαλλιεργητες αιτουν αποζημειωσεις απο την ΕΕ, τις οποιες λαβαινουν πριν στεγνωξει το μελανι της αιτησης. Η Ευβοια γλιτωνει λογω επιμονης νεροποντης.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Η φωτια προχωρει κατα πανω, μετα τη γεφυρα του Αντιριου, προς Αμφιλοχια, Αγρινιο, και λοιπη Δυτικη Ελλαδα. Ουδεν κακον αμιγες καλου, ομως. Γλιτωνουμε μεγαλο τμημα των εξοδων αποψιλωσης για τη διανοιξη του Νεου Αξονα της Ιονιας Οδου. Τα χωρια του Βαλτου οργανωνουν πανηγυρια.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Οι φωτιες σβηνουν με τη βοηθεια του Θεου. Βρεχει καταρρακτωδως σε ολη τη χωρα. Ξεκινα η εποχη των πλημμυρων. Πυροπαθεις και πλημμυροπαθεις του 2007 οργανωνουν συλαλλητηριο μαζι με τους φετεινους πυροπαθεις και πλημμυροπαθεις και καταλαμβανουν το Μνημειο του Αγνωστου Στρατιωτη. Πεφτει η κυβερνηση.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Μηνας εκλογων και ο φετεινος Νοεμβρης. Ντιμπειτ στα καναλια, ομιλιες, προεκλογικες συγκεντρωσεις. Ο Τσιπρας μετονομαζει το ΣΥΡΙΖΑ σε Νεο Συριζα, το ΚΚΕ λαβαινει το ονομα που δικαιουται ως κομμα του ΛΑΟΥ, ο Καρατζαφερης μετονομαζει το κομμα του σε ΝΑΟΣ, το Πασοκ γινεται Πανωκ(ατω), γενικα το γραμμα Νι κυριαρχει. Εκπληξη ειναι οτι το περσινο "ΜΑΖΙ" δεν γινεται ακομα "ΝΑΖΙ". Τις εκλογες κερδιζει το νεο κομμα της Νεας Δημοκρατιας. Ο λαος ελπιζει παντα σε κατι ΝΕΟ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Η ΝΔ με αΝαΝεωμεΝο προεδρο διαμαρτυρεται οτι παρελαβε "καμμενη γη" και ριχνει ευθυνες στις προηγουμενες κυβερνησεις που προκαλεσαν χαος στη χωρα, υπουργος οικονομικων αναλαμβανει ο νεος βουλευτης κ. Αλογονουρης και υποσχεται να κοψει την ουρα στις εφοριες. Θα περνα απο το σπιτι ο προσωπικος φοροεισπρακτορας του καθε πολιτη, ετσι, με τις νεες θεσεις φοροεισπρακτορων καταπολεμαται η ανεργια. Στις 31 του μηνα οι ευτυχισμενοι κατοικοι της χωρας ανταλλασσουν ευχες για μια καλυτερη χρονια.

ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
μηπως κανουμε λαθος;
..και.. ΠΟΙΟ λαθος;

4 σχόλια:

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

Σου ευχόμαστε ευτυχισμένο και ακόμα πιο δημιουργικό το 2008.

Stelios Frang είπε...

ΙΟΥΝΙΟΣ και παρατείνεται το σχολικό έτος; Μόνο γυναίκα μπορεί να γράφει τέτοια. Τον Ιούνιο γίνεται το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και αμφιβάλλω αν θα βρεις έστω και έναν μαθητή να παρακολουθεί μαθήματα... Άκυρες οι προβλέψεις! :-P

Seagull είπε...

Πολλλύ καλό! Γέλασα με την ευρηματικότητά σου!
Καλή Χρονιά!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εξαίρετος καζαμίας. Σύμφωνα πάντως με τα άστρα, το Μάρτη στην απονομή των ΟΣΚΑΡ θα είναι υποψήφια και η ταινία της κας Τσέκου στην κατηγορία καλύτερου ξενόγλωσσου πολιτικού ντοκυμαντέρ.