Σελίδες

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Ε.Μ.Π. - ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 15ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ 26/08/2011


Η Σύγκλητος του Ε.Μ.Π. επανειλημμένα εξέφρασε την αντίθεσή της με το νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γιατί αποδομεί το δημόσιο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, εγείρει κρίσιμα θέματα αντισυνταγματικότητας, όσον αφορά στην αυτοδιοίκηση, στην ελεύθερη δημοκρατική και ακαδημαϊκή λειτουργία του, αποστερεί από δημόσιους πόρους την Εκπαίδευση, την Έρευνα και τη Φοιτητική Μέριμνα, διαγράφει φοιτητές που αγωνίζονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, υποβαθμίζει τις σπουδές και τα διπλώματα που απονέμονται και καταργεί το Πανεπιστημιακό άσυλο.

Σήμερα, μετά την ψήφιση του νόμου, η Σύγκλητος του Ε.Μ.Π. αναλαμβάνει τις ευθύνες της ώστε:
1.
Να διαμορφωθούν οι όροι της δημοκρατικής και ακαδημαϊκής λειτουργίας και διοίκησης του Ε.Μ.Π.. Σε πρώτη φάση καλεί όλα τα μέλη των εκλεγμένων οργάνων να παραμείνουν και να αγωνισθούν έτσι ώστε να διασφαλίσουν τη λειτουργία του Ιδρύματος.
2.
Να προβάλλει και να συμβάλει με κάθε θεμιτό και νόμιμο τρόπο στην κατάργηση των αντιδημοκρατικών, αντισυνταγματικών επιταγών του νόμου, επιβεβαιώνοντας την απόφασή της στις 22.08.2011.

Η Σύγκλητος στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φορέων της Πολυτεχνειακής κοινότητας στην περίοδο των εξετάσεων, η έναρξη των οποίων μετατίθεται στις 5 Σεπτεμβρίου.
Η Σύγκλητος απευθύνεται στην κοινωνία και την καλεί να στηρίξει τη μεγάλη δική της κατάκτηση, το δημόσιο, δημοκρατικό Πανεπιστήμιο.
______________________
απο εδώ (αρχείο pdf)

Δεν υπάρχουν σχόλια: