Σελίδες

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Το έγκλημα του blogger


Τί τον θέλει το νόμο περί ελέγχου των blogs η κυβέρνηση; Διάβασα πριν ένα μήνα περίπου στο www.pentelikonews.gr μια ειδησούλα με τίτλο «Συνελήφθη γιατί έβρισε τον Παπανδρέου στο Internet!» και αναρωτιέμαι γιατί άραγε να τον θέλει το νέο νόμο περί ελέγχου των μπλόγγερς η κυβέρνηση, αφού μπορεί να βρίσκει ταχύτατα και να συλλαμβάνει και να παραπέμπει στο αυτόφωρο μάλιστα όποιον την ενοχλεί στο διαδίκτυο. Γιατί μόνο αυτόν που ανεβάζει υβριστικά σχόλια στο ίντερνετ μπορεί να συλλαμβάνει. Αν έπιαναν όσους βρίζουν προφορικά τους κυβερνήτες σε καθημερινή βάση, η Ελλάδα -μη πω κι ο κόσμος όλος, ε- θα ήταν μια τεράστια φυλακή λέμε!
Η μικρή είδηση:
Στην σύλληψη ενός 32χρονου στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς ανέβασε στο ίντερνετ μήνυμα υβριστικό και απειλητικό για τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του.

Ο συλληφθείς είναι ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Το «έγκλημα» του 32χρονου ήταν ότι «ανέβασε» σε μπλογκ γνωστού ενημερωτικού διαδικτυακού τόπου μήνυμα με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο κατά της οικογένειας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

«Ήθελα μ' αυτόν τον τρόπο να εκφράσω την αγανάκτησή μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα δημιουργούνταν τέτοιο θέμα», δήλωσε απολογούμενος στο δικαστήριο, όπου παραπέμφθηκε με την κατηγορία της «διέγερσης σε διάπραξη κακουργηματικής πράξης».

Ο ίδιος παραδέχθηκε κατά την απολογία του ότι το περιεχόμενο του σχολίου ήταν «υπερβολικό». Και αυτή η ειλικρίνεια φαίνεται ότι τον έσωσε. Αν και η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του, συμβουλεύοντάς τον να έβγαινε στο δρόμο για να διαδηλώσει, αντί να γράφει τέτοιου είδους μηνύματα, το δικαστήριο τελικά τον έκρινε αθώο...
Star.gr

3 σχόλια:

the elf at bay είπε...

Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά. Οι δικαστές είναι οι χειρότεροι.

kopria είπε...

Παλιά σε έλεγαν αλήτη μαλλιά...
τώρα θα σε λένε αλήτη blogger (το μαλλιάς κατά περίσταση απλώς θα επιβαρύνει τη θέση)

Yannis Tsal είπε...

Είναι απλό... οι δικηγόροι (δλδ και οι δικαστές) μαζί με τους γιατρούς είναι οι πιο άσχετοι επιστήμονες σε νέες τεχνολογίες... Έτσι προφανώς πήγαν να καταδικάσουν τον φουκαρά με το γράμμα του νόμου (εξύβριση), αγνοώντας ότι στο ίντερνετ είναι κάτι διαφορετικό από το να βρίσει κάποιος τον πρωθυπουργό στο καφενείο του χωριού παρουσία 50 μαρτύρων.