Σελίδες

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Giorgio Gaber: Καποιος ήταν κομμουνιστής επειδη... part1

..ωραίο βιντεο εν όψει των εκλογών..



-->> http://www.youtube.com/watch?v=S9yiePFNWqw

Να υποθέσω πως όταν κάποιος εξακολουθει να ειναι (όχι κομμουνιστής, γιατί δεν υπήρξε ποτέ, αλλά) αντικομφορμιστής σε βαθεια γεράματα είναι ενας γερο-ξεμωραμένος;

4 σχόλια:

Glavkos είπε...

Belissimo...μπράβο σου Ροδιά.

Rodia είπε...

Μερσί Γλαύκε :)
Και μένα μου άρεσε που το πέτυχα!
-->> ανεβηκε απο τη llama doble στο www.radiobubble.gr

Α.Α.Τ. είπε...

Αν και δεν υπήρξα ποτέ "κουμουνι" (μόνο τώρα τελευταία έχω κάτι ανησυχίες), το βρήκα εξαιρετικό. Με λίγες στιχομυθίες εκφράζει μια ολόκληρη εποχή που έζησα/ζήσαμε και εδώ (ήταν παράλληλη μάλλον, σε δεκάδες χώρες).

Το έβαλα εδώ:
http://axiologisibouleytwn.wordpress.com/2009/09/22/4102009-%cf%84%ce%b9-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5/#comment-23435

Rodia είπε...

Οσα οι άλλες χώρες έζησαν ως όπερα, εμείς απλώς τα τραγουδήσαμε σαν οπερέττα! Η περίπτωση της Ιταλίας, που κατασπαράχτηκε από χιλιάδες προβλήματα, μου ενέπνευσε τη... φιλόμουση αναφορά!
-->> ας σκεφτούμε ότι στην Ιταλία η δημόσια διοίκηση λειτουργεί ρολόι, παρόλο που (παλιότερα) οι κυβερνήσεις είχαν διάρκεια λίγων μηνών μόνο.
-->> η παρλάτα του Giorgio Gaber είναι αρκετά παλιά, μια και ο μοναδικός αυτός καλλιτέχνης εγκατέλειψε τα εγκόσμια το 2003 -αν θυμάμαι καλά.
-->> ο εφιάλτης μου είναι μήπως περνάμε μια προ-μπερλουσκόνια εποχή, επειδή βλέπω το δικό μας κομπάρσο να ετοιμάζεται -κομμωτήρια, βαφές μαλλιών, κλπ σχετικά.