Σελίδες

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

όλα όσα θέλατε να μάθετε για τη σοκολάτα, αλλά ντρεπόσασταν να ρωτήσετε!

Ποτέ μου δεν φαντάστηκα ότι θα μπορούσα να καταλάβω τα κινέζικα. Εγινε όμως ένα θαύμα και μπορώ να διαβάζω και να γράφω κινέζικα!!! Απολαύστε με:
(οι τονισμένες λέξεις/φράσεις και τα διπλανά σχόλια σε παρένθεση) έγιναν από μένα)

Μάρτιος είπε ...

Σοκολάτα (σοκολάτα), τον τύπο του κακάο μετά τη ζύμωση, ξήρανση, ψήσιμο, το τρόχισμα, (να είναι κοφτερή!!) χυμοί που παρασκευάζονται από κακάο. Κακάο χυμός μπορεί να γίνει από κακάο σε σκόνη και το βούτυρο κακάο, ή μια επιλογή υψηλής ποιότητας αργού κακάο (σα να λέμε "αργό πετρέλαιο!) χυμό από περαιτέρω μεταποίηση σε σοκολάτα. Επειδή σοκολάτας (σοκολάτα) στην παραγωγική διαδικασία, με την προσθήκη διαφόρων συστατικών, αλλά και δημιούργησε το πρόσωπο της αλλαγής του.

Σοκολάτα (σοκολάτα) μπορεί να περιγραφεί ως ένα μαγικό επιδόρπιο, (ωραία ποιητική έκφραση!) στη Δύση, που χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν το πάθος και η αγάπη, στην πραγματικότητα, η σοκολάτα είναι ένα πολύ πρωτότυπο με την ενέργεια των τροφίμων, σε ψυχρούς χώρους, (χώρες εννοεί ή ψυγεία;) η σοκολάτα πρέπει να θεωρείται ως ένα βασικό τρόφιμο. Είτε πρόκειται για την πλήρη ενέργεια της αγάπης σοκολάτα (οι λέξεις "πλήρη+ενέργεια+της+αγάπης", πιθανότατα είναι επιθετικός προσδιορισμός για τη σοκολάτα) ή τη σοκολάτα, η σοκολάτα πάντα δύσκολο να αντισταθεί στην μαγεία. Η σοκολάτα είναι σήμερα διαθέσιμα στην αγορά, ανάλογα με τη σύνθεση μπορούν γενικά να διακριθούν σε:

1. Σκούρο σοκολάτα: καθαρή σοκολάτα είναι συνήθως αναφέρεται ως, σχετικά με το περιεχόμενο των λιγότερο από 12% σοκολάτα γάλακτος. Η σύνθεση του κακάο της σοκολάτας αντιπροσωπεύουν περισσότερο έντονη πικρή γεύση, αλλά ορισμένοι πιστεύουν ότι η κατανάλωση σοκολάτας σκοτάδι (αχ, αυτή η σοκολάτα σκοτάδι!) είναι πραγματική σοκολάτα να φάνε. Για οποιοδήποτε λόγο, σκούρα σοκολάτα μπορεί να λεχθεί ότι είναι ομοειδή ή δεν αρέσει η γλυκιά γεύση του λαού (να φάμε και το λαό τώρα!) πάρα πολύ η καλύτερη επιλογή.

2. Λευκή σοκολάτα: κακάο σκόνη είναι πράγματι μια μη σοκολάτα, (με επιστημονικό πνεύμα) αλλά και επειδή δεν υπάρχει λευκή σοκολάτα με κακάο σε σκόνη, μόνο το βούτυρο κακάο και το γάλα, ώστε το συνολικό χρώμα του άσπρο. Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η λευκή σοκολάτα δεν είναι σοκολάτα, επειδή μόνο η μυρωδιά του κακάο, αλλά η έλλειψη ενός κακάο γεύση, (σα να λέμε "ενός κοκόρου γνώση"!!) έτσι φαίνετα ι少了一点 γεύση σοκολάτα, λευκή σοκολάτα είναι συνήθως χρησιμοποιείται για να διακοσμήσει περισσότερο.

3. Σοκολάτα γάλακτος: λευκής σοκολάτας και δεν είναι το ίδιο με το λεγόμενο σοκολάτα γάλακτος είναι ένα μείγμα που περιέχει τουλάχιστον 10% του πολτού κακάο και τουλάχιστον 12% του γάλακτος, η σοκολάτα γάλακτος και κακάο γεύση και τα δύο, όπως και η πλέον ενδεδειγμένη Shannon 奶味 τους ανθρώπους, αλλά σοκολάτα γάλακτος είναι συνήθως περισσότερο για να προσθέσετε και άλλα στοιχεία, ώστε η συνολική γεύση του γλυκιά πλευρά, εκείνοι που δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε τρώνε λιγότερο γλυκιά γεύση καλύτερα.

4. Ιατροί σοκολάτα: (ποια σοκολάτα να εννοεί, άραγε;) Σοκολάτα υγρού μπορεί να λεχθεί ότι είναι μια πιο ειδική σοκολάτα, η σοκολάτα σε μια ποικιλία από οινοπνευματώδη ποτά μέσα, δαγκώνοντας τη στιγμή που μπορεί να αισθάνεται την απόλαυση του κρασιού και τη σοκολάτα να λιώσει σε μία γλυκιά γεύση της μαγείας (όποια και να εννοεί, αυτή φαίνεται να του αρέσει περισσότερο!!!) είναι οι άνθρωποι που τους αρέσει η σοκολάτα fancy ωριμότητα επιλογής.

Έτσι, πολλές μορφές της σοκολάτας, υπάρχουν διαφορετικές εθνικές ομάδες, (ναι, οι σοκολάτες παίζουν και στο... μουντιαλ!!) όπως η σοκολάτα (σοκολάτα), τη μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά της Ευρώπης, δεν περιέχει τίποτα με τον πιο δημοφιλή στερεών σοκολάτα. Ωστόσο, στην Ανατολή, ένα μείγμα από τα πιο δημοφιλή σοκολάτα ξηροί καρποί, ιδίως οι αραχίδες (που τη θυμήθηκε τη λέξη; με φυστίκια σαν αράχνες μοιάζει) και μπισκότα γεύση, υφή μπορεί να είναι διαφορετική από την άσκηση, πολλοί Ασιάτες προτιμούν να αλλάξετε τη γεύση. Dark γεύση σοκολάτα είναι το μεράκι των ανθρώπων, όπως το αγαπημένο, γιατί λιγότερο τα συστατικά του γάλακτος, η ζάχαρη είναι συνήθως χαμηλά. Η μυρωδιά του κακάο γεύση δεν ήταν καλυμμένη από την άλλη, μετά το λιώσιμο στο στόμα, το άρωμα του κακάο θα ξεχειλίζει στα δόντια για μεγάλο χρονικό διάστημα. (ωχ! πολλή δουλειά για οδοντίατρους που ασχολούνται με αρώματα!!) Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση σοκολάτας σκοτάδι (πάλι αυτή η σοκολάτα σκοτάδι) είναι πραγματική σοκολάτα να φάνε. Ωστόσο, από μόνη της δεν αποτελεί το γλυκό του κακάο, (δεν γράφει τπτ για το πικρό του κακάο και θα θυμώσω!) και ακόμα και κάποια δυσκολία, θα ήταν πιο δημοφιλές. Όσο για τη λευκή σοκολάτα, επειδή δεν περιέχουν σκόνη κακάο, το βούτυρο κακάο και το γάλα μόνο, είναι λευκό, το οποίο μόνο κακάο της σοκολάτας γεύση, υφή και γενικά διαφορετικά σοκολάτα, ορισμένοι δεν ταξινομούνται ως σοκολάτα.

Σοκολάτα, σοκολάτα, κέικ σοκολάτας, κέικ σοκολάτας τυρί (και σοκολατα τυρί στα tags!) >>> Αναφορά στο Web
26/7/09 07:08 26/7/09 07:08

..και τώρα, το αυθεντικό κείμενο:

march είπε...

巧克力(chocolate)的種類
可可豆經過發酵、乾燥、烘焙、研磨,製成可可汁。可可汁可製成可可脂與可可粉,或選高品質的粗制可可汁經進一步加工製成chocolate。因為巧克力(chocolate)在製造過程中所加進的成分不同,也造就了它多變的面貌。

巧克力(chocolate)可以說是一種神奇的甜點,在西方用來表達熱情與愛情,其實巧克力原本就是一個相當具有能量的食物,在寒冷的地區,巧克力更是被當成一種必備的食物。不論是愛情的巧克力或是充滿能量的巧克力,巧克力的魔力總是讓人難以抵擋。目前市面上的巧克力,依成分大約可分為:

1.黑巧克力:通常又稱為純巧克力,指的是牛奶含量低於12%的巧克力。這種巧克力可可豆的成分佔了較多,味道濃苦,不過有些人認為吃黑巧克力才是吃真正的巧克力。不論如何,黑巧克力可以說是喜歡原味或是不喜歡甜味太重的民眾最佳的選擇。

2.白巧克力:其實就是不含可可粉的巧克力,也因為白巧克力沒有含可可粉,只剩下可可油和牛奶,所以整體的顏色呈現白色。有些人認為白巧克力根本不是巧克力,因為只有可可的香味,卻缺少了可可的口感,所以似乎少了一點巧克力的氣息,通常白巧克力用來裝飾比較多。

3.牛奶巧克力:和白巧克力並不相同,所謂的牛奶巧克力就是至少混和含有10%的可可漿和至少12%的牛奶,這種巧克力牛奶和可可的味道兼具,最適合喜歡香濃奶味的人了,不過牛奶巧克力通常會添加較多的其他物品,所以整體的口感偏甜,不能適應太甜口感的人少吃為妙。

4.酒類巧克力:酒類巧克力可以說是一種較為特殊的巧克力,在巧克力裡面注入各種酒類,咬下去的瞬間可以感受到香醇美酒和巧克力的甜美融化為一體的神奇口感,是喜歡花式巧克力的人成熟的選擇。

這麼多形式的巧克力,分別有不同喜歡的族群,在巧克力(chocolate)最大消費市場的歐洲,以不含任何東西的實心巧克力最受人青睞。但在東方社會,混有果仁巧克力較受歡迎,尤其是花生及餅乾口味,也許是追求口感的不同,東方人較喜歡多變化的口感。黑巧克力則是喜歡品嘗原味人的最愛,因為牛奶成分少,通常糖類也較低。可可的香味沒有被其他味道所掩蓋,在口中融化之後,可可的芳香會在齒間四溢許久。有些人認為,吃黑巧克力才是吃真正的巧克力。不過可可本身並不具甜味,甚至有些苦,因此較不受歡迎。至於白巧克力,因為不含有可可粉,僅有可可油及牛奶,因此為白色,此種巧克力僅有可可的香味,口感上和一般巧克力不同,也有些人並不將其歸類為巧克力。

巧克力、chocolate、巧克力蛋糕、巧克力乳酪蛋糕>>>參考網站
26/7/09 07:08
__________________
Ολα από εδώ: http://e-roosters.blogspot.com/2009/07/xinjiang.html
ΣΗΜ. αυτό είναι σημάδι ότι έχει αρχίσει ο ευρωκινεζικός πόλεμος ή δείχνει απλώς την εμπορική ευστροφία των κινέζων;

Ας ετοιμαζόμαστε λοιπόν, για μια εισβολή κινέζικων προϊόντων σοκολάτας τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου!!! Μάρτιε, ακούς; Βάλε μπρος και πλημμύρισε την αγορά σοκολάτες όλων των εθνικοτήτων!! Σοκολάτες-τυρί, σοκολάτες-σκοτάδι, σοκολάτες με αραχίδες, κλπ κλπ. Δώσε Κίνα σοκολάτες στο μουρόχαβλο δυτικό, που δεν ξέρει να εκφράσει διαφορετικά την αγάπη του. Πλημμύρισε με άρωμα σοκολάτας τα ευαίσθητα ευρωπαϊκά δοντάκια -και μετά, βάλε μπρος για οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, γλουτς γλουτς ιιιιχχχχ.. φίλε μου Μάρτιε, ξέρεις εσύ!!! -->> του Αη Βαλεντίνου πέφτει Φλεβάρη όμως...


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

:-) Μια σοκολάτα μας έχει μείνει (μιλάμε για πλήρη εξάρτηση) μη μας της πάρουν κι αυτή οι ιατροί και χρειάζεται μετά φακελάκι.

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

Τι 'κινέζικα' είναι αυτά !
Ζήτω τα προϊόντα από χαρουπάλευρο !

Τσαλαπετεινός είπε...

Απο το αυθεντικό κείμενο έχεις παραλείψει μια πρόταση, στην τέταρτη παράγραφο. Εντάξει πάλι βγαίνει το νόημα αλλά καλύτερα να την προσθέσεις. ;-)

kopria είπε...

Εγώ δεν νρέπομαι να ρωτήσω. Είμαι σοκολατο-junkie και το καυχιέμαι :P

νατασσΆκι είπε...

Εγώ θα συμφωνήσω με την L'Enfant de la Haute Mer -τα cookies με χαρουπάλευρο είναι καλύτερα, εξακριβωμένο!
;)

(πλάκα πλάκα, τι είναι αυτό με τα κινέζικα τώρα τελευταία; Σχεδόν σε όλα τα blog του blogger βλέπω κινέζικα σχόλια!)