Σελίδες

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ολα τα δέντρα να γίνουν ΜΠΛΕ


Αρθρο 12
Προστασία και διατήρηση υφισταμένου πρασίνου

1. Ο Δήμος Αθηναίων προστατεύει και φροντίζει το υφιστάμενο δημόσιο πράσινο. Μεριμνά για τη διατήρηση σε καλή κατάσταση όλων των φυτικών ειδών και κάθε χώρου, ανεξάρτητα με το μέγεθός του.

2. Κάθε φυτοτεχνική εργασία, καθώς και κάθε εργασία συντήρησης του πρασίνου θα υλοποιείται με την ελάχιστη δυνατή επέμβαση στη φυσική βλάστηση και στην αστική φύση.

3. Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει: α) να σχεδιάζει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε ήδη υπάρχοντες χώρους πρασίνου και χώρους ανάπλασης, β) να οργανώνει εκδηλώσεις για το πράσινο και να αναπτύσσει δραστηριότητες που στοχεύουν στην αύξηση του αριθμού και στην προστασία των ειδών της τοπικής χλωρίδας και πανίδας, γ) να συνεργαζεται με τοπικούς Συλλόγους Προστασίας του Περιβάλλοντος και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προκειμένου να εκπονήσει Τεύχος Οδηγιών για την προστασία της αττικής χλωρίδας και πανίδας, δ) να ενεργοποιεί τη Δημοτική Αστυνομία για τη διαφύλαξη των χώρων πρασίνου.

-->> το κείμενο από την εικόνα, εδώ

Προσπάθεια μεταγλωττισμού του Αρθρου 12, σύμφωνα με την τελευταία αντιφατική μόδα των πολιτικών -κυρίως κυβερνητικών- προσώπων, άλλα να λένε και άλλα να εννοούν:

Αρθρο 12
Προστασία και διατήρηση υφισταμένου μπλε

1. Ο Δήμος Αθηναίων καταστρέφει και αφανίζει το υφιστάμενο δημόσιο πράσινο. Μεριμνά για τη διατήρηση σε κακή κατάσταση όλων των φυτικών ειδών και κάθε χώρου, ανεξάρτητα με το μέγεθός του.

2. Κάθε φυτό, καθώς και κάθε δέντρο πράσινο θα υλοτομείται με την μέγιστη δυνατή επέμβαση στη φυσική βλάστηση και στην αστική υπόφυση. Στην ανάγκη, θα καλεί και τα ΜΑΤ.

3. Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει: α) να σχεδιάζει βίαιες παρεμβάσεις σε ήδη υπάρχοντες χώρους πρασίνου και χώρους ανάπλασης, β) να οργανώνει εκδηλώσεις για το πράσινο -για τα μάτια του κόσμου, εννοείται- και να αναπτύσσει δραστηριότητες που στοχεύουν στην αύξηση των εσόδων του και στην καταστροφή των ειδών της τοπικής χλωρίδας και πανίδας, όπως π.χ. εξαφάνισε τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και εξολόθρευσε τις γάτες του Ζαππείου και τα αδέσποτα σκυλιά του Συντάγματος με φόλες πριν την Ολυμπιάδα, γ) να εξαπατά με ήξεις-αφίξεις" τοπικούς Συλλόγους Προστασίας του Περιβάλλοντος, να κλείνει το μάτι σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με τπτ επιδοτήσεις προκειμένου να τον αφήνουν ήσυχο να επιτελεί το καταστροφικό έργο του, ακόμη και να εκπονήσει Τεύχος Οδηγιών για την προστασία της αττικής χλωρίδας και πανίδας -για τα μάτια του κόσμου επίσης, εννοείται, δ) να ενεργοποιεί τη Δημοτική Αστυνομία για τη διαφύλαξη των σκαπτικών μηχανημάτων κατά τη διάρκεια καταστροφής από αυτά των χώρων πρασίνου της πόλης.

ΣΗΜ. με επιφύλαξη, συμπληρώνω:
4. Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να παραγγέλνει κατ' έτος περί τα 1.000 δέντρα χρώματος μπλε, α) ώστε να συνηθίζει το μάτι σε αυτό το χρώμα και να το προτιμά, β) ώστε να παίρνει μίζες από τους κατασκευαστές τους.

5. Ο Δήμος Αθηναίων είναι υποχρεωμένος να ισοπεδώνει κάθε χώρο ελεύθερο και να τον τσιμεντάρει χρησιμοποιώντας ανθρώπινο δυναμικό και εργαλεία ημετέρων εργολάβων, προς πάταξιν της γαλάζιας ανεργίας.

6. Ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να προβάλλει το όραμά του για μια "καθαρή Αθήνα", α) ενισχύει την ελεύθερη στάθμευση, β) ενισχύει την ελεύθερη απέλαση των μονίμων κατοίκων της πόλης, γ) ενισχύει κάθε επίδοξο καταστροφέα του οξυγόνου ώστε να επισπεύσει την εκκένωση της πόλης -να επιτύχει το απόλυτο καθάρισμα δηλαδή.

-->> σκέφτομαι μήπως το μένος του Δημάρχου μας εναντίον του πρασίνου αποτελεί έκφραση του μένους εναντίον αντιπάλου κόμματος και εκλιπαρώ το κακό ΠΑΣΟΚ να αλλαξει χρώμα!
-->> αλλά πάλι, μήπως η προτίμηση του Δημαρχου για τα πλαστικά δέντρα είναι το πρόβλημα; τς τς τς... κακή συνήθεια τα υποκατάστατα, από το ιατρικό επάγγελμα θα προέρχεται.
-->> μπήκα με πρόθεση να γράψω επιστολή προς τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά τελικά δεν το κάνω επειδή δεν τον θεωρώ τόσο βλάκα να μη καταλαβαίνει τι του γίνεται, τι συμβαίνει γύρω του, πού πατά και πού πηγαίνει δλδ.

5 σχόλια:

ikor είπε...

Καλησπέρα Rodia!

Γενικά ένα έργο πρέπει να κρίνεται στο τέλος, όχι πριν καν αρχίσει.

Αλλά το γεγονός ότι πήγαν βράδυ κι έκοψαν 50 αιωνόβια δέντρα σε βάζει σε σκέψεις...

Όσο για τη "Χάρτα", περισσότερο με ευχολόγιο μοιάζει! Η "μετάφρασή" σου φαίνεται πιο εύστοχη!

Rodia είπε...

αριθμός αδείας 91/2009, ημερομηνία έκδοσης 23/1/2009

...ακόμα δεν πρόλαβε να στεγνώσει το χαρτόσημο πάνω στην οικοδ. άδεια και τα δέντρα πέσαν πριονισμένα.

Αυτός δεν είναι δήμαρχος, είναι ξυλοκόπος -αν λάβουμε υπόψη και τη προπέρσινη Πάρνηθα. Εκτός κι αν "δουλεύει" για τους καλλιτέχνες κατασκευαστές πλαστικών δεντρων!

Rodia είπε...

..και.. ποιο έργο να κριθεί φίλε μου; Αμα πέσουν τα μπετά, δύσκολα ξαναφυτρώνει χορτάρι..

Ανώνυμος είπε...

Να χαρίσουμε κι ένα τραγουδάκι στο δήμαρχο;
http://www.youtube.com/watch?v=VQOMxz-O7Sc

Rodia είπε...

Του χάρισα ήδη ένα!