Σελίδες

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Charles Dalara vs Αλέκος Αλαβάνος - σημειώσατε 2


Μεταμεσονύκτια σύγκρουση εκτός ελληνικού εδάφους έγινε τα ξημερώματα μεταξύ του Προέδρου του ΙΙF (International Institute of Finance) και εκπροσώπου των τραπεζών στις διαπραγματεύσεις για τα ελληνικά ομόλογα Charles Dalara και του Αλέκου Αλαβάνου από το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Συμμετείχαν και οι δύο σε συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις για το ελληνικό χρέος στη νυκτερινή πολιτική εκπομπή του BBC2 "Newsnight".

Η παρέμβαση του Ch. Dalara στη βάση ότι η απόφαση της ηγεσίας της Ευρωζώνης είναι μια θυσία των τραπεζών και άλλων επενδυτικών ιδρυμάτων υπέρ του ελληνικού λαού, είναι πολύ πιο φιλική προς την Ελλάδα από το προηγούμενο πρόγραμμα και ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν πρέπει να δημιουργήσει αστάθεια στις διεθνείς αγορές με το δημοψήφισμα.

Ο Α. Αλαβάνος είπε προς τους βρετανούς τηλεθεατές ότι "πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι η Μέρκελ, ο Παπανδρέου είναι αχυράνθρωπος", ότι "ζούμε την αρχή του τέλους της εποχής όπου η Ελλάδα υποβαθμίσθηκε από ανεξάρτητη χώρα σε μεταμοντέρνα αποικία επί ευρωπαϊκού εδάφους", ότι "η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης οδηγεί σε επιδείνωση μιας ήδη παγωμένης οικονομίας και μιας διαλυμένης κοινωνίας και πρέπει να ανατραπεί".

Εντύπωση έκανε η τελευταία ερώτηση του παρουσιαστή του "Newsnight" προς τον Α. Αλαβάνο "αν επίκειται στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα" στην οποία αυτός απάντησε ότι "ο "νέος παράγοντας είναι η εμφάνιση του ελληνικού λαού ως πολιτικού υποκειμένου που απελευθερώνει τις πολιτικές εξελίξεις και, ελπίζω, θα αποκαταστήσει και μια δημοκρατία σε βάθος στην Ελλάδα".

Αθήνα, 2/11/2011
______________________
ΣΗΜ. ενημέρωση απο το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής με τίτλο "ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ - ΝΤΑΛΑΡΑ"

2 σχόλια:

OMADEON είπε...

Ε, δεν μας χέζεις
Χερ Dalara? :-)

Rodia είπε...

χεσμένους μας εχει, μην ανησυχεις! :)