Σελίδες

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

μια οδός προς τη λύση του προβλήματος της υπερχρέωσης

Ο Ισμαήλ, που χρωστά στον Αβραάμ πολλά λεφτά, δεν έχει να πληρώσει κι έχει χάσει τον ύπνο του, στριφογυρίζει στο κρεββάτι και δεν αφήνει τη γυναίκα του να κοιμηθεί. Επίσης, κάθε φορά που ο Αβραάμ περνά έξω από το σπίτι του, ο Ισμαήλ κρύβεται αναστατωμένος. Η γυναίκα του, μπαϊλντισμένη από τη στενοχώρια του άντρα της και τα καμώματά του, του λέει «γιατί δεν το λες του Αβραάμ ότι δεν έχεις να τον πληρώσεις;», κι έτσι, την επόμενη φορά που περνά ο Αβραάμ έξω από το σπίτι του Ισμαήλ, αντί να κρυφτεί τρομοκρατημένος εκείνος ανοίγει το παράθυρο και του φωνάζει «Αβραάμ! δεν έχω τα λεφτά να σε πληρώσω!» «Ωραία», του λέει η γυναίκα του, «έλα τώρα να κοιμηθούμε ήσυχα, το πρόβλημα θα το έχει από τώρα ο Αβραάμ».

Κάπως έτσι είναι η κατάσταση σήμερα. Στοπ οι στενοχώριες και οι ντροπές, ας ψάξουν οι πάμπλουτοι δανειστές να βρουν ένα τρόπο να λυθεί το πρόβλημα της υπερχρέωσης των χωρών του πλανήτη. Εμείς μισανοίξαμε ένα δρόμο.

2 σχόλια:

Delta είπε...

Τι σχεση εχει το εβ+ραιοσιω_νιστικο παραδειγμα σου με την Ελλαδα μας????
Τι σχεση εχουν οι Ελληνες με τον μεγαλυτερο πολιτισμο ολων των εποχων με τους απλυτους ισλ_αμοφασ_ιστες και γλοιωδεις εβ_ραιο-αρουραιους???

βρες σε παρακαλω [εαν η Ελλας σε ενδιαφερει] κατι αλλο ως παραδειγμα

Rodia είπε...

Τι θελεις; για πρότεινε ποια ελληνικη περιφερεια προτιμάς να μπει.. δώσε και ονόματα ή άλλαξέ τα κατά βούληση.. Βάλε κρητικούς, πόντιους, κεφαλονίτες, κλπ., αλλά δεν φημίζονται για παραδόπιστοι. Ο Σέξπηρ δεν έγραψε για έλληνα έμπορο της Βενετίας! Το ανέκδοτο πάντως κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι καινούργιο και δεν υπάρχει ανάλογο με έλληνες πρωταγωνιστές.
Νομιζω οτι δεν εχεις και τόσο καλή εντύπωση για τους έλληνες :)

Υ.Γ. Πρώτη και τελευταία φορά που επιτρέπω να εμφανιστεί ρατσιστικό σχόλιο, επειδή το βρίσκω εξαιρετικά αστείο και άστοχο: αντι να υπερασπιζεται ο σχολιαστής τον ελληνισμό, τίθεται εναντίον του! Ελεος!