Σελίδες

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Σήμερα το βράδυ: Πίντσον και ξερό ψωμί!



Αναμεταδίδω:

Κύριοι και Κυρίες

Αυτή τη Πέμπτη και λίγο μετά τις δέκα το βράδυ ο Γιώργος Κυριαζής, βασικός πλέον μεταφραστής των βιβλίων του Thomas Pynchon (που οι φίλοι αυτής της εκπομπής γνωρίζουν καλά ότι είναι ένας από τους δώδεκα θεούς της) στα Ελληνικά, θα βρίσκεται στο studio του tripradio.gr για μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη αλλά και μια βουτιά στον έναστρο ωκεάνιο κόσμο της λογοτεχνίας του Commander που όπως οι ίδιοι φίλοι γνωρίζουν, είναι το όνομα που χρησιμοποιούμε μετά το τρίτο ποτήρι Jameson στο bar της Λυκαβηττού Low Profile όταν πίσω από τη μπάρα βρίσκεται ο Χρήστος και ειδικά εφόσον τη Μουσική στον ίδιο χώρο διαχειρίζεται ο Μάνος, ο οποίος θα φροντίσει η τρίτη αυτόματη παραγγελία να συμπέσει με την έναρξη του Singapore κομμάτι που έγραψε ειδικά για την περίπτωση και τραγουδά ο άσχημος πλην επιδέξιος αδερφός του Thomas Pynchon, Thomas Waits, με αφορμή κατά τα άλλα την πρόσφατη βράβευση του Γιώργου με το βραβείο μετάφρασης αγγλόφωνης λογοτεχνίας από το ΕΚΕΜΕΛ για τη μετάφραση του βιβλίου του Τόμας Πίντσον «Ενάντια στη μέρα». Στη συντροφιά των φίλων της Τύχης θα βρίσκονται όπως πάντα ο Όλεθρος Ηρακλής Desertnaut και η αλα Kim Novak ολέθριας ομορφιάς Ειρήνη Kinky Pinky. Εκτάκτως στη συντροφιά ο Βασίλειος Δρόλιας συντηρητής του καλύτερου Blog βιβλιοφιλίας ficciones.wordpress.com.

Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για την ακρόαση της εκπομπής προτείνονται τα κάτωθι:

α. Επισκόπηση του blog του Γιώργου Κυριαζή για τον Thomas Pynchon.

β. Ανάγνωση της συζήτησης με τον Γιώργο Κυριαζή "Αντιμέτωποι με τον Πίντσον" του Βασίλειου Δρόλια.

γ. Ανάγνωση του Είσαι ο Thomas Pynchon του Ολέθριου Ηρακλή Desertnaut.

δ. Ακρόαση του Tom Waits.

ε. Προμήθεια ενός φλιτζανιού ντεκαφεϊνε εσπρέσσο, ποσότητας Jameson ισότιμης με τη χωρητικότητα τριών ποτηριών, μιας φιάλης εμφιαλωμένου νερού καθώς και ενός αντίτυπου του βιβλίου «Ενάντια στη Μέρα» του Thomas Pynchon σε μετάφραση του Γιώργου Κυριαζή από τις εκδόσεις Καστανιώτη με σκοπό, μετά την ανάγνωσή του φυσικά, να το χαρίσετε όντας μεθυσμένος/η σε κάποια υπέροχη παρουσία με κομψή ενδυμασία και σθεναρές αντιστάσεις στις αμφιβόλου ηθικού περιεχομένου προτάσεις σας.

_____________________
Τόσοι ολέθριοι πια... Δε γίνεται να λείψει κανείς!

2 σχόλια:

Αόρατη Μελάνη είπε...

Κυριαζής και ξερό ψωμί για μένα!

Α προπό, αν θέλεις διόρθωσε το Pyncon σε Pynchon στην τελευταία παράγραφο, και τον καστανιώτη βάλτον με κεφαλαίο αρχικό.

Rodia είπε...

Merci για τις διορθωσεις, αν και το ποστ ειναι αναδημοσίευση και συνηθως δεν επεμβαινω ούτε στην ορθογραφια, θα τις ακολουθησω γιατι.. βγαζουν ματι! :)