Σελίδες

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

έγγραφο-απάντηση προς ΕΣΑμεΑ

Το πόσο φροντίζει το ελληνικό κράτος τους πολίτες του, φαίνεται καθαρά από το έγγραφο/απάντηση της Δ/νσης Παροχών (ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ) που πρωτοκολλήθηκε στις 5/8/2010 και απευθύνεται στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Προφανώς, η ΕΣΑμεΑ είχε ζητήσει να εγκριθεί η αγορά ενός ζευγαριού ειδικών υποδημάτων για κάποιο ανάπηρο μέλος της.
 
Τι λέει το έγγραφο; τι απαντούν οι ειδικοί στο αίτημα ενός συμπολίτη μας που ασθενεί; Κράτα την αναπνοή σου: 
 
«Η Εκτακτη Ειδική Επιτροπή της Διοικήσεως δεν ενέτεξε στα είδη του άρθρου (20 ή 28, δεν φαινεται καθαρα) του κανονισμού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τα θεραπευτικά υποδήματα διαβήτη εφ' όσον μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη χρήση τους δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί ένα με δυο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος.
Επομένως, το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το Ιδρυμα.» 
 
Με δικά μου λόγια τώρα:
 
Τί ήθελες κι αρρώστησες άνθρωπέ μου; γιατί πλήρωνες μια ζωή εισφορές για ασφάλιση; δεν ξέρεις ότι ένα ζευγάρι ειδικά θεραπευτικά παπούτσια κοστίζουν περισσότερο από 1-2 χρόνια ποδιών; θα στα κόψουμε που θα στα κόψουμε, να πληρώνουμε και για παπούτια που σε 1-2 χρόνια δεν θά 'χεις πλέον πόδια να τα φορέσεις; ήμαρτον πχια με σας τους ασφαλισμένους λέμε! όλα δικά σας τα θέτε.
_______________
ΣΗΜ. αναρωτιέμαι πόσα παρόμοια έγγραφα έχουν συνταχθεί ως τα σήμερα, πόσοι συμπολίτες έχουν απογοητευτεί από τις υπηρεσίες ασφάλισης, πόσοι ειδικοί επιστήμονες εξάντλησαν την αναλγησία τους επάνω σε ανήμπορους φτωχοπρόδρομους; επίσης, σκέφτομαι πόσους τεμενάδες θα έκαναν οι ίδιοι αυτοί ειδικοί επιστήμονες και πόσες ποδιές κατουρημένες θα φίλησαν για να διοριστούν και να εξυπηρετούν τους αφέντες τους --σε βάρος των πολιτών, βεβαίως-- και πόσο θα χαριεντίζονται με τους αφέντες "με το σεις και με το σας". Η περίπτωση ΚΕΕΛΠΝΟ σού λέει κάτι; θυμάσαι και το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ μήπως;

Δεν υπάρχουν σχόλια: