Σελίδες

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Το νερό είναι το βασικό στοιχείο της ζωής. Το νερό είσαι εσυ!

Το νερό δεν είναι ένα ακόμη "δημόσιο αγαθό". Το νερό είναι εσύ, είμαι εγώ, είμαστε όλοι εμείς: οι άνθρωποι, τα ζώα και τα φυτά του πλανήτη Γη. Είμαστε όλα τα ζωντανά πλάσματα της Γης. Είμαστε η ζωή, χωρίς νερό δεν θα υπήρχαμε.
Το νερό είναι το βασικό στοιχείο της ζωής. Τόσο απλό και αυτονόητο. Ετσι είναι και δεν το παραχωρούμε σε κανέναν.
Ο άνθρωπος είναι πάνω από 70% νερό. Δεν είναι πετρέλαιο, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε όπλα, ούτε κουμπαράς με λεφτά. Οσο μικρότερος ο άνθρωπος, τόσο μεγαλύτερη αναλογία του κορμιού του σε νερό.
Φαίνεται ότι εκείνοι που παίρνουν αποφάσεις για την εμπορευματοποίηση του νερού, εκείνοι που το βλέπουν σαν ένα ακόμα προϊόν, δεν έχουν δροσίσει αρκετά το μυαλό τους! Νομίζουν ίσως ότι το νερό καλλιεργείται στις μπανιέρες ή φυτρώνει στα ψυγεία και διεκδικούν την κυριότητά του. Το θέλουν δικό τους.




Μπορείς να μελετήσεις και τις υπόλοιπες εικόνες, να ψάξεις να βρεις κι άλλες εικόνες και περιγραφές, για να κατοχυρώσεις τα επιχειρήματά σου υπέρ του νερού, του ζωοδότη και συντηρητή της ζωής σου. Ο νόμος που διατάζει την  υπαγωγή του νερού σε ένα "υπερταμείο", όπου θα είναι διαθέσιμο για 99 χρονάκια (μόνο!!) στους δανειστές της χώρας μας, είναι ένας Νόμος εναντίον της υπόστασης των ανθρώπων και εναντίον όλων των πλασμάτων της Γης. Ενας Νόμος εναντίον της οργανικής ύλης, των ζώων και των φυτών. Η σημερινή μέρα -ΑΝ ψηφιστεί ο Νόμος αυτός- θα είναι η πιο μαύρη μέρα της ελληνικής Ιστορίας. «Δώσαμε τα φώτα», έτσι λέμε και νοιώθουμε περήφανοι. Σήμερα, εγκληματούμε εναντίον της ανθρώπινης (και όχι μόνο) υπόστασης. Γιατί; για να εξασφαλιστεί το "δικαίωμα στην εργασία", όπως διατυμπανίζουν μερικοί; Για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις; Μισθοί και συντάξεις σε νεκρούς; ε;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: