Σελίδες

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

(ξανα)Γεννιέμαι σα χώρα!

Είμαστε τυχεροί! Ζούμε σε μια χώρα που συνεχώς (ξανα)γεννιέται. Ας θυμηθούμε μερικα γεννητούρια. Εχουμε και λέμε λοιπόν...

Η αρχαία Ελλάδα παντρεύτηκε το Χριστιανισμό και γέννησε το Βυζάντιο. Φοβερή και πολύφερνη νύφη το Βυζάντιο λέμε! Το τριγυρίζανε πολλοί θαυμαστές, δυτικοί κομψευόμενοι, αλλά και ανατολίτες. Οι δυτικοί (παρά την ιπποσύνη και το ρομαντισμό τους) κλέψαν την παρθενιά του μέσω υπόσχεσης γάμου, την οποία αθέτησαν, και, αφού κατάκλεψαν (την προίκα του) τους θησαυρούς του,  το εγκατέλειψαν αποδυναμωμένο. Ετσι, οι ανατολίτες οθωμανοί το βρήκαν ανυπεράσπιστο και το βίασαν κι αυτοί αναγκάζοντάς το σε υποταγή για 400 ολόκληρα χρόνια. Πολλά, ε; Μπα, δεν είναι τίποτα μπροστά στην ηλικία του Ελληνισμού, που υπάρχει και γεννιέται ξανά και ξανά μετρώντας χιλιετηρίδες και καταφέρνει να παραμένει ολοζώντανος και φρέσκος φρέσκος!

Ολα αυτά τα χρόνια -και τα 400- κυοφορούνταν ένα σωρό μωράκια, προϊόντα πολλών σπερμάτων, διαφόρων δοτών, εραστών και βιαστών, ανατολικών και δυτικών... Από αυτό το συνονθύλευμα συνευρέσεων -επιθυμητών και μη- προκύψαμε εμείς, οι Νεοέλληνες! Τα μωράκια, που λέγαμε ντε! Από αυτά τα μωράκια, που ξεπήδησαν μονομιάς με την Επανάσταση του 1821, άλλα μοιάζουν με την Αρχαία μαμά Ελλάδα, άλλα με το μπαμπάκα Χριστιανισμό και άλλα -ίσως τα περισσότερα- έχουν χαρακτηριστικά μπερδεμένα... Περίεργοι συνδυασμοί... ξέρετε τώρα.. γαλλική μύτη και στραβά ποδαράκια, αυτιά πεταχτά και μπόι δυο πήχες..όλα μέσα στο Νόμο της κληρονομικότητας!

Φέτος, θα γιορτάσουμε για πρώτη φορά όλοι μαζί αγκαλιασμένοι τα γενεθλιά μας στην πλατεία Συντάγματος. Θα κάνουμε βολτίτσες (παρέλαση το λένε) και θα χορέψουμε με νταούλια και βιολιά  και στρατιωτικές μπάντες. Ισως τσιμπήσουμε και κάτι τι, αν δεν τα φυλάξουμε όλα τα ψητά για το Πάσχα. Ωραία πράγματα! Γουστάρω λέμε.
_________________________
ΣΗΜ.1. Για να δείς πόσες σημαίες είχαμε, πέρνα απο το σχετικό ποστ του asxetos όπου, μεταξύ άλλων, θα θαυμάσεις την ερωτική σημαία του Λάμπρου Κατσώνη με μπόλικες καρδούλες, τη σημαία των Αγράφων που γερμανοφέρνει, τη σημαία του Ρήγα, με το ρόπαλο του Ηρακλή και τρεις σταυρούς, του Αντρέα Λόντου, της Κρητικής Πολιτείας, των Σπετσών και Ψαρών με ολόγραφο το "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ", κι άλλες πολλές!!! Πώς ακριβώς προέκυψε η σύγχρονη σημαία μας, δεν έχω καταλάβει καλά.. Πάντως, ευτυχώς, σε αυτο το θέμα καταφέραμε να συνεννοηθούμε!
ΣΗΜ.2. Φυσικά και θα πάω στο Σύνταγμα να γιορτάσω τα γενέθλιά μας! Θα είναι η πρώτη φορά που θα πάω, γιατί αυτό δεν θα είναι μια απλή παρέλαση. Το καταλάβατε πιστεύω, αγαπημένοι μου αναγνώστες/τριες, ε;
ΣΗΜ.3. Γιατί έβαλα τη σημαία του Λάμπρου Κατσώνη; Επειδή έχει τρεις καρδιές, που συμβολίζουν την Αγνότητα της Επαναστασης.. και όχι μονάχα μια φορα, αλλά.. εις τριπλούν! Κάτι παραπάνω ήξερε ο Λάμπρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: