Σελίδες

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Γενοκτονία soft

 Ο ορισμός του αποτρόπαιου "φαινομένου" της γενοκτονίας βρίσκεται εδω μαζί με πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και παραδείγματα. Μεταξύ άλλων, διαβάζω:

"Με αυτόν τον όρο αποδίδεται κυριολεκτικά η από τους αρχαιότατους χρόνους υφιστάμενη έννοια και ακριβέστερα ένα από τα αρχαιότερα μαζικά εγκλήματα που αποβλέπουν στη συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο. Η γενοκτονία μπορεί να επιδιωχθεί είτε με σειρά ομαδικών φόνων, όλων ή σχεδόν όλων των μελών μιας φυλής, είτε με συστηματική εξασθένιση αυτής (με διάφορα μέσα) μέχρι τη βαθμιαία εξάλειψή της φυλής."
 Αυτή τη συμπαντική στιγμή, οι έλληνες υφιστάμεθα μια γενοκτονία γλυκειά και απαλή, χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά. Ενεκα η υγιεινή διατροφή, έγινε κι αυτή προϊόν σοφτ και λάιτ.

Αν η γενοκτονία αυτή είναι τυχαία ή σχεδιασμένη.. αν αποτελεί εκβιασμό από τους δανειστές προς τους δανειολήπτες (και μπαταχτσήδες) εξουσιαστές της χώρας  μας.. αυτό δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρη είναι ότι αποκλείεται να μάς λυπηθούν όσοι μάς πρόδωσαν και συνεχίζουν να μάς εξαπατούν. Βρήκαν το μήνα που θρέφει τους έντεκα, όπως λέει κι η παροιμία. Δουλεύουμε για να τρώνε. Πληρώνουμε φόρους για να τρώνε. Καταβάλλουμε εισφορές για να τρώνε.

Κι αν μας λυπηθούν οι δανειστές, υπάρχει ο κίνδυνος οι προστάτες/εξουσιαστές μας να κρυφτούν πίσω από τη δική μας εξαθλίωση και να φάνε κι άλλα.

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, είναι σαν να μάς έβαλε ενέχυρο το σύστημα των εξουσιαστών της χώρας μας.. σαν να βούταγαν τα λεφτά των συνευρωπαίων έχοντας "ακουμπήσει" στον πάγκο του ενεχυροδανειστηρίου της Ε.Ε. τις ζωές μας...

Και τώρα που έφτασε η ώρα της εξόφλησης, είμαστε αναγκασμένοι να ξεγυμνώσουμε τα κόκκαλά μας και να τα προσφέρουμε. Πού αλλού οδηγούν οι δρόμοι -ο μονόδρομος, όπου αναγκαστικά (κατά τους εξουσιαστές) περπατάμε- εκτός από το θάνατο; Τον πραγματικό θάνατο, εννοείται.. ένα θάνατο εξεφτελιστικό, μέσα στην απουσία κάθε κατάκτησης ανθρωπιστικού πολιτισμού... Ποιος θέλει να καταστρέψει τις κοινωνίες των ανθρώπων;..

Αλλωνών είναι αυτός ο πόλεμος αδέρφια! Καμμιά ιδέα για να σωθούμε; Καμμιά ιδέα ρίξε καλέ/ή μου αναγνώστη/τρια..

Αντιστέκομαι να προσαρμοστώ σε αυτή την εικόνα!!!

______________________
Α! στη χθεσινή εκπομπή της ΕΤ-3 "Λαβύρινθος" ο κ. Καράογλου αναρωτήθηκε:

  "Τί θέλουμε; Θέλουμε να ματώσουμε για να βγούμε από την κρίση ή να παραδοθούμε; "
 Αυτό κι αν είναι διαστρέβλωση!!! Τί λε ρε αδερφέ; Αφού τραβάμε όσα τραβάμε, επειδή ακριβώς παραδοθήκαμε... Ελεος πια!!! Κάνω λάθος πάλι;..

3 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Χρειάζεται ένα παγκόσμιο μπάχαλο, στυλ Γ' Παγκόσμιος πόλεμος, ώστε το τρέχων σύστημα να καταρρεύσει πλήρως.

Αλλιώς αυτή η αηδία που ζούμε στην Ελλάδα και τα PIIGS γενικότερα, θα ξεχειλίσει και στις Γερμανίες, Νορβηγίες, Δανίες... Είναι θέμα χρόνου.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έτσι ακριβώς. Από την ανθρωπιστική κρίση (σχεδιαζόμενη) περάσαμε στη γενοκτονία...

(κοινοποιώ)

Chrysotheras είπε...

...συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Ροδιά. Πιστεύω πως είναι σχέδιο αφελληνισμού και εξαφάνισης ενός άναρχικού και ατίθασου λαού, μαζί με όσα κουσούρια κουβαλάει έκπαλαι (όπως π.χ. να γεννά Εφιάλτες...)
...ποιός ο σκοπός;
...δεν μπορώ να πώ με σιγουριά, αλλά ο Kissinger ίσως κάτι ξέρει περισσότερο από μένα

Έρρωσθε