Σελίδες

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Wikileaks: αντί για φθινοπωρινά πρωτοβρόχια, καταιγίδα αποκαλύψεων


Εγραφε ο Νίκος Σμυρναίος στις 29/11/2010 στο αρθρο του με τίτλο "Wikileaks: ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο", μεταξύ άλλων που μπορείς να διαβάσεις ακολουθώντας το σύνδεσμο, τα εξής:


«Η διαρροή του Wikileaks δείχνει ενδιαφέροντα στοιχεία και για τους μηχανισμούς που διαμορφώνουν την ενημέρωση το 2010.
[...]
Όπως και να έχει, φαίνεται ότι βρισκόμαστε σαφώς στην αυγή μιας νέας εποχής για την δημοσιογραφία και την ενημέρωση.»

Δεν άργησε καθόλου να επαληθευτεί, όπως και πολλοί άλλοι ακόμα που προείδαν την καταιγίδα αποκαλύψεων να έρχεται. Το θέμα είναι με ποιο τρόπο θα αντιδράσουν οι λαοί απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν και πώς θα συμπεριφερθούν οι απογυμνωμένοι εξουσιαστές. Αν δηλαδή οι κυβερνήσεις διεθνώς θα ζητήσουν κατανόηση και συγχώρεση (=όλα για το καλό σας τα κάναμε βρε κουτά) ή θα ξεχειλίσει το θράσος και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο (=έτσι είμαστε εμείς, ας μη μας ψηφίζατε ηλίθια ανθρωπάκια).

Μεταφέρω λοιπόν το αποτέλεσμα της έκρηξης των αποκαλύψεων, που δεν σταματά να στέλνει μικρότερα ή μεγαλύτερα κομμάτια και θρύψαλλα, όπως τη βρήκα στο The Press Project όπου οδηγήθηκα από το σχετικό άρθρο του risinggalaxy που ανέβασε στον ΠαραλληλοΓράφο και αφήνω να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, επιφυλλασσόμενη να σχολιάσω σε κάνα μήνα -αν ζούμε. Η λίστα είναι κατά σειρά χρονική, σκάει σιγά σιγά σαν αλυσσιδωτή αντίδραση ή σαν αλλεπάλληλες ωρολογιακές μπομπίτσες:
1/9/2011 18:44
Μυστική συμφωνία της Κομισιόν με την Αegean, σε βάρος της Ολυμπιακής, με αντάλλαγμα την αγορά Airbus υποπτευόταν η πρεσβεία.
http://bit.ly/riWo4l

1/9/2011 20:42
Λεπτομερεστατη αναφορά Χρυσοχοϊδη στην αμερικανική πρεσβεία για την αναδιοργάνωση αστυνομίας και μυστικών υπηρεσιών.
http://bit.ly/mXad2y

1/9/2011 20:48
O μυστηριώδης κύριος Μεϊμαράκης. Το κενό εξουσίας στο υπ. Αμυνας και ο ρόλος του Χηνοφώτη
http://bit.ly/q9ENjq

1/9/2011 21:05
Οι βουλευτές της ΝΔ Απ. Τζιτζικώστας, Χρ. Σταϊκούρας και Έλσα Παπαδημητρίου συζητούν με την πρεσβεία για τα εσωτερικά του κόμματος και της κυβέρνησης.
http://bit.ly/qKIcpY

1/9/2011 21:09
Ο Μπαμπινιώτης ενημερώνει την αμερικανική πρεσβεία για το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, την «υπέρμετρη πολιτικοποιήση» των φοιτητών και το άσυλο.
http://bit.ly/nFFY5T

1/9/2011 21:20
Προτάσεις της πρεσβείας για ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ αρχών ασφαλείας και μυστικών υπηρεσιών μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (low visibility cooperation)
http://bit.ly/oDg1yR

1/9/2011 21:36
Ο Παπανδρέου πρέπει να χρησιμοποιήσει την κατάλληλη ρητορική ώστε να αποφύγει τον χαρακτηρισμό «αμερικανάκι» (the little American label), προειδοποιούσε η πρεσβεία των ΗΠΑ.
http://bit.ly/nt50v8

1/9/2011 22:00
Το ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν οι ΗΠΑ στις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση συζητούσε η Διαμαντοπούλου με την αμερικανική πρεσβεία. Η ιδιωτικοποιήση των πανεπιστημίων μπορεί να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ είπε η υπουργός. Συνάντηση του προέδρου του Deree College στο υπουργείο ζήτησε ο Αμερικανός πρέσβης.
http://bit.ly/nk3TsA

1/9/2011 22:30
Ο Καρατζαφέρης ζητούσε ενίσχυση των επαφών με Αμερικανούς αξιωματούχους αλλά και την εβραϊκή κοινότητα, αποκάλυψε η βουλευτής του ΛΑΟΣ, Νίκη Τζαβέλα, σε συνάντησή της με Αμερικανούς διπλωμάτες. Μελλοντική συνεργασία με τη ΝΔ ύστερα από εκλογική αποτυχία σκεπτόταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
http://bit.ly/qViNLw

1/9/2011 22:54
Theodora (Dora) Bakoyianni is perhaps the most popular mayor of Athens since the Golden Age of Pericles. Και «παλιά φίλη της Αμερικής»
http://bit.ly/qncJV6

1/9/2011 23:00
Η Μπακογιάννη έδωσε σκληρή μάχη για την αγορά F-16 έλεγε η Lockheed Martin αλλά η απόφασή της απορίφθηκε από τον προηγούμενο υπουργό εξωτερικών του Καραμανλή (Μολυβιάτης).
http://bit.ly/plHKqW

1/9/2011 23:25
Αμερικανός πολίτης ήταν ένας από τους εμπρηστές της συναγωγής στα Χανιά για την οποία ακολούθησαν καταγγελίες περι αντισημιτισμού στην Ελλάδα.
http://bit.ly/qouHG7

Εννοείται ότι η λίστα θα ενημερώνεται, αλλά παρακολουθείτε και τα προτεινόμενα ιστολόγια. Με γειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: