Σελίδες

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

ξημερώνει χαρούμενη μέρα!

ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΘΑ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΕΡΑ
(του απεσταλμένου μας Ντάνη Φυντάνη)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου των είκοσι Διεπιστημονικών Επιτροπών Διασήμων Επιστημόνων (SS-20), περί Διατροφής και Διατροφικών Συνηθειών και Συνθηκών, το οποίο διεξήχθη στο Χαλιφάτο της Οξφόρδης.

Μεταξύ των συμμετεχόντων σοφών, εξέχουσα θέση είχε ο γνωστός για την πρωτοτυπία της σκέψης του σοφός έλλην καθηγητής κ. Παμμαντζουριάδης, του οποίου η ιδέα μάλιστα έγινε ομοφώνως αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη του Συνεδρίου προς περαιτέρω εξέταση στο επόμενο Συνέδριο, που θα διεξαχθεί στο εμιράτο της Ουάσιγκτον.

Η συνομιλία με τον κ. καθηγητή είχε  μικρή διάρκεια, λόγω υπερκοπώσεως, αλλά μας υποσχέθηκε εκτενή μελλοντική συνέντευξη, διό και τον ευχαριστούμε. Παρατίθεται κατωτέρω η λίαν ενδιαφέρουσα συνομιλία μας, άμα τη εξόδω του καθηγητού εκ της Μεγάλης Τέντας του Συνεδρίου:

Ν.Φ. - Τι έχετε να μας δηλώσετε κύριε καθηγητά; όλα καλά;
Κ.Π. - Καλύτερα δεν γινόταν! όλοι σχεδόν οι σοφοί του κόσμου συνέτειναν προς την άποψίν μας..
Ν.Φ. - Δηλαδή;
Κ.Π. - Οτι η μόνη διέξοδος είναι η διατροφή της ανθρωπότητας με αέρα!
Ν.Φ. - Με αέρα;...
Κ.Π. - Μάλιστα, με αέρα, κοπανιστόν ει δυνατόν.
Ν.Φ. - Και πώς θα γίνεται αυτό;
Κ.Π. - Εχουν μελετηθεί ειδικοί αναμεικτήρες, κοινώς μίξερ, όπου θα τοποθετείται ο αήρ και...
Ν.Φ. - Εννοώ, κύριε καθηγητά, πώς θα γίνεται η διατροφή με αέρα...
Κ.Π. - Α, αυτό. Η διεθνής Κοινότης Σοφών έχει ήδη μελετήσει το θέμα με βάση παρατηρήσεις επί σειρά ετών σε διάφορες χώρες του πλανήτου, όπου η συνήθης διατροφή είναι η προταθείσα από την ελληνική αντιπροσωπεία. Η καινοτομία που προσετέθη είναι το κοπάνισμα και αυτό σημαίνει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε καινοτόμες βιομηχανίες κατασκευής ειδικών αναμεικτήρων...
Ν.Φ. - Ναι, κατάλαβα.. Σχετικά με τον αέρα φρέσκο, έχετε κάτι να δηλώσετε;
Κ.Π. - Φυσικά.. Πρότεινα να συσταθούν Ειδικές Επιτροπές σε Παγκόσμια κλίμακα, ώστε να εξετασθεί προσεκτικά και με στοιχεία, εννοείται, ο αέρας της κάθε χώρας και τοποθεσίας. Με την μέθοδο αυτή, θα γνωρίσουμε.. θα γίνει παγκοσμίως γνωστό δηλαδή, ποιος αέρας είναι ο πλέον κατάλληλος για κάθε ηλικία...
Ν.Φ. - Δηλαδή, δεν θα διατρέφονται όλες οι ηλικίες με τον ίδιο αέρα;
Κ.Π. - Ακριβώς, κύριε Φυτίδη..
Ν.Φ. - Φυντάνης..
Κ.Π. - Ναι, συγγνώμη, παρασύρθηκα.. Λοιπόν, σας δίνω ένα παράδειγμα, οι μεγάλες ηλικίες απαιτούν αέρα Μογγολίας, ενώ τα μωρά τρέφονται ορθότερα με αέρα Ινδίας..
Ν.Φ. - Και πώς έγινε αυτή η διαπίστωση;
Κ.Π. - Ε, ας αφήσουμε και κάτι τι για τη συνέντευξη!
Ν.Φ. - Εχετε δίκιο.. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Αυτή ήταν η σύντομη συνομιλία μας και αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια, ώστε να βεβαιωθούμε ότι οι προτάσεις Παμμαντζουριάδη θα ευωδοθούν και η χώρα μας θα βρεθει και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για τη σωτηρία των ανθρώπων φυσικά.

Ντάνης Φυντάνης, για το ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: