Σελίδες

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

τα φρουτάκια, ο μανάβης, και άλλα παραμύθια



Τι βλέπετε στις εικόνες; Δυο χαριτωμένους ανθρώπους, νέους, χαρούμενους, γεμάτους όνειρα και όρεξη για ζωή. Αυτό βλέπω. Ο νέος είναι ο υπερυπουργός κ. Γ. Παπακωνσταντίνου --ανεψιός του μακαρίτη παλιού πολιτικού Μιχ. Παπακωνσταντίνου-- και η νέα είναι η γυναίκα του κυρία Jacoline Vinke.

Πριν από λίγες ώρες, διάβασα για το Σ/Ν περί τυχερών παιχνιδιών που έφερε στη Βουλή για συζήτηση και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και σφοδρές αντιπαραθέσεις από συναδέλφους του, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Εδώ χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια μας, θα σκεφτείτε, και ασχολούμαι με τα φρουτάκια; Ε, ναι, λοιπόν, ασχολούμαι και με αυτά. Γιατί; Επειδή προχτες το πρωί η διαχειρίστρια της διπλανής πολυκατοικίας προέτρεπε με ζέση τη γειτονιά όπου κατοικώ να παίξουμε οπωσδήποτε ΛΟΤΤΟ ή Jocker ή να ψωνίσουμε λαχείο, επειδή, λέει, η προχτεσινή μέρα και η χτεσινή είναι μέρες πολύ τυχερές κι όλο και κάτι μπορεί να κερδίσουμε. Η πλάκα είναι πως έπαιξα (πέταξα, δλδ) και'γω 1,5 ευρώ! Μου έκανε εντύπωση ότι το προπατζήδικο ήταν άδειο στις εφτά η ώρα, μια ώρα που παλιότερα σχηματιζόταν ουρά απέξω, λίγο πριν τη λήξη των στοιχημάτων, δηλαδή. Μυστήρια πράγματα. Επίσης, όταν είδα τα αποτελέσματα, το ποσό για μοίρασμα ήταν περί τις 500.000, λίγο αν σκεφτεί κανείς τα μύρια που έφερνε παλιότερα. Αλλο μυστήριο κι αυτό.

Φυσικά, ούτε ένα αριθμουδάκιον δεν πέτυχα, πέτυχα όμως μια πληροφορία από το μανάβη: η κυρία διαχειρίστρια ανήκει στο σκληρό πυρήνα του πασοκ της περιοχής, λέει, παλιά πρασινοφρουρινα, λέει, και κομματάρχις, λέει. Εμένα μου φαίνεται συμπαθέστατη κυρία, δεν θα πήγαινε με τίποτα ο νους μου στο τέρας που περιέγραφε ο μανάβης στους πελάτες του --η διήγησή του περιελάμβανε πολλά παλιά κατορθώματά της. Εμεινα ξερή λέμε... Επειδή, νέα ούσα στη γειτονιά αυτή, δεν γνώριζα τίποτα. Μόλις διάβασα για το Σ/Ν περί τυχερών παιχνιδιών, το μυαλό μου συνδύασε τις πληροφορίες: Νομοσχέδιο, διαχειρίστρια προωθούσα τυχερά παιχνίδια, άδειο προπατζήδικο, διήγηση μανάβη. Είναι άσχετα όλα αυτά μεταξύ τους, άραγε, ή σχετίζονται; και, αν σχετίζονται, πώς ακριβώς σχετίζονται;

Αν προστεθεί και αυτό το στοιχείο, ίσως μπορέσουμε να καταλάβουμε τη βιασύνη με την οποία έφτασε το Σ/Ν στη Βουλή. Η 15η Απριλίου πλησιάζει. Βάλτε τώρα που γυρίζει!
______________________________
ΣΗΜ.1. Με βάση την τελευταία ενημέρωση: Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η Ε.Ε. πετάει ένα λουκάνικο στη Goldman Sachs μήπως γλιτώσει η ίδια την επέλαση των αμερικανικων επιχειρησεων. Το λουκάνικο είμαστε μεις, βεβαια. Ελπίζω να της κάτσουμε στο λαιμό, αν και το καλύτερο είναι να μη μας... καταπιεί.
ΣΗΜ.2. Προσοχή σε όσους προωθούν τα τυχερά παιχνίδια, είναι ένας τρόπος να μας ξεζουμίζουν εντελώς --μα εντελώς, ντιπ καταντίπ, λέμε.
ΣΗΜ.3. Ασχετη σημείωση, αλλά ίσως και σχετική: παρατηρώ προσφάτως ότι μερικοί μπλογγερ έχουν γίνει "ουρά" σε μερικους άλλους, προσπαθώντας να επηρρεάσουν τη γενική τους εικόνα. Αφήνουν "ευγενικά" σχόλια γεμάτα χολή, αμφισβητώντας τα γραφόμενα και αποδίδοντας προθέσεις "εκ του πονηρού". Πάντα με το γάντι. Αυτός είναι ο λόγος που αναγκάζομαι να βάλω την επιλογή "μετριασμός σχολίου". Τουλάχιστον να ελέγχω το δικό μου χώρο. «Μπήκαν λύκοι στο μαντρί», λέει το δημοτικό άσμα, αλλά το «λάγιο αρνί» δεν μασάει. Το παιχνίδι χοντραίνει και γίνεται πιο "επιστημονικό", αντίθετα με τα παλιά "αγνά" βρισίδια. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ερχόταν μια στιγμή που θα νοσταλγούσα τις υβριστικές "ευθείες" επιθέσεις...
ΣΗΜ.4. Η πρόσθεση του "moderation" προσθέτει ένα μπελά σε μένα, αλλά η αφαίρεση του "word verification" αφαιρεί ένα μπελά απο τους σχολιαστές!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μόνο τον τίτλο κάπου πήρε το μάτι μου και πέθανα σου λέω! ας ελπίσουμε να βρω χρόνο να το διαβάσω κιόλας.

γ.ν.κόσμος