Σελίδες

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Εμπαινε Βλαδίμηρε!


Διάβασα πριν από λίγο και ξαφνιάστηκα. Δεν φανταζόμουν ότι θα ερχόταν μέρα που θα συμφωνούσα τόσο πολύ με το Βλαδίμηρο εκ Ρωσίας. Μίλησε κατά την επίσκεψή του στη Δανία και, μεταξύ άλλων, είπε τα αυτονόητα για το Λιβυκό ζήτημα:

«Οι εσωτερικές αντιφάσεις μετατράπηκαν σε ένοπλη σύγκρουση. Γιατί έπρεπε να επέμβουμε σε αυτή τη σύγκρουση; Δεν έχουμε άλλα στρεβλά καθεστώτα στον κόσμο; Θα επέμβουμε παντού στις εσωτερικές συγκρούσεις; θα βομβαρδίσουμε αυτές τις χώρες;»

«Λένε ότι δεν θέλουν να εξολοθρεύσουν τον Καντάφι, αλλά τότε γιατί βομβάρδισαν τα παλάτια του; Ήταν μια επιχείρηση για να διώξουν τα ποντίκια;»

«Τώρα, ορισμένοι αξιωματούχοι λένε ναι, προσπαθούμε να σκοτώσουμε τον Καντάφι. Ποιος το επέτρεψε να γίνει αυτό; Έγινε καμιά δίκη; Ποιος έχει το δικαίωμα να εκτελέσει έναν άνθρωπο», είπε τονίζοντας ότι σε αυτά τα θέματα, «όλος ο κόσμος παραμένει σιωπηλός».

«Όταν ο λεγόμενος πολιτισμένος κόσμος επιτίθεται με όλες του τις δυνάμεις σε μια μικρή χώρα, καταστρέφει τις υποδομές της που δημιουργήθηκαν επί πολλές γενιές, δεν ξέρω αν αυτό είναι κάτι καλό. Δεν μου αρέσει αυτό.»

Τι σημαίνει η κίνηση αυτή στη διεθνή πολιτική σκακιέρα, δεν γνωρίζω. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η επισήμανση του ρόλου των λεγόμενων πολιτισμένων χωρών, το καταστρεπτικό έργο των πολέμων, η αποκάλυψη των ψεμμάτων με τα οποία ταΐζεται ο απλός κόσμος, κλπ. Εμένα, δλδ, μου άρεσαν πολύ αυτές οι δηλώσεις.

7 σχόλια:

Nikatsu είπε...

Με λίγα λόγια ο Πούτιν μας λέει ότι στο θέμα της Τσετσενίας δε χρειάζεται υποδείξεις από άλλα κράτη!!!

Rodia είπε...

Εχμ... Λες;

Ανώνυμος είπε...

ποιος εχει δικαιωμα να δολοφονει δημοσιογραφους χωρις ποτε να συλλαμβανονται οι ενοχοι? Μα ο Πουτιν φυσικα! στον ισπανικο εμφυλιο π.χ. γιατι...παρενεβημεν εμεις οι αριστεροι ωςεθελοντες κλπ αφου εσωτ.αντιφασεις ηταν κι αυτες! καημενη ελλ. αριστερα , θα ρθει ο Μοσκοβος,μη σκιαζεσαι... mike

Rodia είπε...

Βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέροντα τον συνδυασμό "αριστερά + Πούτιν + ισπανικός εμφύλιος + δολοφονία δημοσιογράφων".

Πώς το κατάφερες αυτό; ;)

Jim.Hellas είπε...

Νομίζω πως είναι αστείο ένας λύκος να μιλάει για το πως θα σώσουμε τα πρόβατα.

Δεν αντέχω το πασιφιστικό προφίλ που πάει να περάσει ο Πούτιν με την επιλεκτική του μνήμη!

Δεν αγιοποιούμε τις εξωτερικές παρεμβάσεις και γνωρίζουμε πως υπάρχει σαφής πολιτικός λόγος για το πότε και εναντίον ποιανού θα αναλάβει δράση η "διεθνής κοινότητα", αλλά ο Πούτιν είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να μιλάει γι' αυτό!

Rodia είπε...

Αυτό με μπέρδεψε Τζίμμυ.. Και μετά σκέφτηκα. Σκέφτηκα τα στερεότυπα. Οτι δλδ εχουμε το μυαλό μας ποτισμένο με τα στερεότυπα που μας αρέσουν, αυτά που έρχονται απο εκεί όπου (θέλουμε δεν θελουμε) ανήκουμε.

Βέβαια, η βία -και η ύψιστη οκτάβα της ο πόλεμος- δεν ειναι δυνατό να μετρηθούν με καποιο γνωστό μέτρο, π.χ. αριθμό νεκρών, γκρεμισμενων σπιτιων, χαμενων λογικων, τραυματιων, ρημαγμενων γονιδίων απο ραδιενεργεια, κλπ κλπ. Κι ένα μυγάκι να πατήσω με το δάχτυλό μου, βία είναι. Αλλά...

Σκέφτομαι και πάλι τα στερεότυπα. Αυτά που με κάναν, παιδάκι ακόμα, να θέλω να πάω στην Αφρική να σκοτωσω κανίβαλους.

Rodia είπε...

Για τούτο, στέκομαι στα λόγια και όχι στο πρόσωπο που τα εκφράζει. Μερικά λόγια πρέπει να λέγονται --και να ακούγονται. Θα προτιμούσα, βέβαια, να τα έλεγε αυτά τα λόγια ο κ. Σαρκοζύ ή η κα Μέρκελ, ο κινεζος προεδρος ή εστω ο δικός μας ΓΑΠ.. αλλά, αφού δεν τα λένε.. τι να κανουμε; Υπάρχει τροπος να τους αναγκασουμε; Ισως, το οτι τα ειπε ο κ. Πουτιν να τους εμβαλλει ιδεες για μελλοντικες πραξεις και εκφρασεις! τι να είπωμεν πλεον; Ελα μου ντε!