Σελίδες

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Σε ποιόν ανήκει το πτώμα;



Σε συνέχεια του προηγούμενου ποστ με τίτλο «Ποιοι μας θέλουν νεκρούς;» απευθύνω το ερώτημα του τωρινού τίτλου, ελπίζοντας σε μια εποικοδομητική συζήτηση χωρίς κάθε τύπου τσιτάτα. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και, κατά τα φαινόμενα, σύντομα θα.. αποφυλακιστεί από τα στενά όρια της δωρεάς ανθρώπινων οργάνων, όπου σήμερα δίνονται λεκτικές μάχες, εντελώς ακατάληπτες για τη δική μου σκέψη. Οταν αφαιρείται η δυνατότητα διάθεσης του μοναδικού στοιχείου που δηλώνει την ανθρώπινη ύπαρξη, όταν εκχωρείται στην εξουσία (κατά τα φαινόμενα την οικονομική εξουσία, πλέον) το δικαίωμα διάθεσης --σύμφωνα με νόμους, δεν διαφωνώ, αλλά με τί νόμους; και ποιους υπεύθυνους για την τήρησή τους;-- τότε μάλλον έχουμε πάρει το λάθος δρόμο, μακριά νυχτωμένοι για τις αλλαγές που καλπάζουν.

Το νέο ερώτημα που αναδύεται «σε ποιον ανήκει το πτώμα;» σύντομα θα σύρει πίσω του το επόμενο ερώτημα «σε ποιον ανήκει η ανθρώπινη ζωή;» και σκεφτείτε πολύ καλά πριν απαντήσετε. Οταν ενσωματωθούν οι προδιαγραφές με στοιχεία ISO στα κορμιά των ανθρώπων, στα δικά μας σώματα δηλαδή, θα είναι πολύ αργά για σκέψη. Ηδη, προϊόντα από αυτά που λεγόντουσαν "του Θεού", όπως το νερό στη Χιλή, οι σπόροι στην Ινδία και αλλού, έχουν κωδικοποιηθεί, πουλιούνται κι αγοράζονται, κάποιοι κερδίζουν υπέρογκα ποσά την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι --σε πολλαπλάσιο αριθμό-- πεθαίνουν βρώμικοι, πεινασμένοι, διψασμένοι και άρρωστοι.
________________________
ΣΗΜ. Οσοι διαβάσουν το κειμενάκι με τις σκέψεις μου και σκεφτούν ότι δεν έχει καμμιά σχέση με την πραγματικότητα, παρακαλώ να μη σχολιάσουν, να μη καταθέσουν τη μπουρδολογία τους. Ευχαριστώ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχουν ξεφύγει τελείως και όσο δεν τους βάζουμε φρένο δεν θα έχουν σταματημό. Δυστυχώς τρέφονται από το μπέρδεμα στα κεφάλια μας.

Ο καπιταλισμός έχει πεθάνει αλλά παλεύει να μας πάρει όλους στον τάφο του. Δεν έχει να δώσει τίποτα πιά εκτός από έναν μεσαίωνα χειρότερο από τον πρώτο.

Rodia είπε...

Ετσι ειναι. Ελπιζω μονο να ειναι συντομότερος.. αν κρατησει όσο ο προηγούμενος τη βάψαμε!

___ είπε...

Συμφωνώ τόσο με τον προβληματισμό σου
(οπότε και σχολιάζω:))
Το παράξενο είναι που δεν έχει αντιδράσει κανείς!!!
Τόσο εξωγήινοι είμαστε όσοι έχουμε ενστάσεις τελικά?

Rodia είπε...

Marian, μάλλον εξωγήινοι ειναι όλοι ετούτοι που πέσαν στα κεφάλια μας και θελουν να μας αναδομήσουν!
Κλεισμενοι στα κουτακια των αριθμών τους, νομίζοντας ότι τα ξέρουν όλα, χωρίς να σκέφτονται.. τι να πεις...