Σελίδες

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

κερατάδες και ζημιωμένοι

Παρά τις επιμέρους απώλειες, έγραφε ο Old Boy τη Πέμπτη, 20/10/2011, Εμείς θα τη νικήσουμε -συνέχισε σήμερα, Δευτέρα, 24/10/2011. Πώς; Διαβάστε και σχολιάστε ακολουθώντας τις διευθύνσεις που δίνω.
Ενα μικρό απόσπασμα από το μέρος β':
Aπειλεί, λέει, η Μέρκελ τις τράπεζες να δεχθούν το ελληνικό κούρεμα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει ανεξέλεγκτα και θα τα χάσουν όλα. Οπότε μπορεί η συζήτηση να στρέφεται τώρα στο τι ποσοστό της ζωής της χώρας εκχωρεί η κυβέρνηση στους ξένους επιτηρητές, είναι πάντως ακόμη εντυπωσιακότερο ότι έχει εκχωρήσει μέχρι και το δικαίωμα στο θάνατο της χώρας. Τι απομένει και στον πιο απελπισμένο; Το δικαίωμα να επιλέξει εκείνος με τους δικούς του όρους το πώς θα βάλει τέρμα στη ζωή του; Το παραδώσαμε κι αυτό. Και το παραδώσαμε ενώ από μια παραξενιά της παγκοσμιοποίησης αυτό ακριβώς το δικαίωμα μάς είχε φέρει σε ρόλο δυνάμει δυναμίτη του συστήματος. Προτιμήσαμε όμως να μετατρέψουμε το υπέρτατο όπλο σε έσχατη αδυναμία.
Nαι, ξέρω, σε αυτή τη θεωρία υπάρχουν σημαντικές τρύπες, κρύβονται σημαντικοί κίνδυνοι και στη βάση της συλλογιστικής της βρίσκονται σημαντικές αναξιοπρέπειες. Ωστόσο ο δρόμος που στην πράξη ακολουθήθηκε έχει πολύ μεγαλύτερες τρύπες, οι κίνδυνοί του πραγματώνονται ο ένας μετά τον άλλο με φρενήρεις ρυθμούς, όσο για τις αναξιοπρέπειές του φτάνουν σε εξωκοσμικά επίπεδα.
________________________
ΣΗΜ. Η εικόνα είναι από το ταπεινωτικό κούρεμα και τη διαπόμπευση που επιφύλαξαν οι γάλλοι, το 1944 αμέσως μετά την απελευθέρωση, στις γυναίκες που ερωτεύτηκαν γερμανούς στρατιώτες. Οι αρχηγοί του γαλλικού κράτους και οι στρατηγοί, αυτοί που παρέδωσαν τη χώρα τους στον εχθρό, δεν υπέστησαν παρόμοιες κυρώσεις με τις γυναίκες που αντάλλαξαν το κορμί τους με λίγες γερμανικές κονσέρβες. Για να ξέρουμε τα ήθη και τα έθιμα όσων μας κρίνουν σήμερα και ασκούν στη χώρα μας ταπεινωτικά κουρέματα και μεταχειρίζονται τους έλληνες πολίτες χειρότερα από υποζύγια.
Θα πεις οτι ακομα το σκελετωμένο χέρι της πείνας δεν μας σφίγγει το λαιμό, υπάρχουν μερικά γραμμάρια όσπρια στο ράφι, τα ΑΤΜ δίνουν ακόμα μερικά χαρτονομίσματα από τη σύνταξη ή το μισθό. Η ώρα όμως πλησιάζει, οι δείκτες του ρολογιού φτάνουν καλπάζοντας στη μοιραία στιγμή, οι κυρίαρχοι έρχονται να πατήσουν το χαλί που έστρωσε για τη πάρτη τους η πολιτική μας ηγεσία. Αδέρφια, τι κάνουμε τώρα;
Να αφησουμε την ιστορία να τελειώσει με το «κι έτσι, καταστρέψαμε τα όπλα μας και παραδοθήκαμε...»;

2 σχόλια:

Gelosoil είπε...

Θα ηθελα να προσθεσω οτι πολλες απο τις γυναικες που υπεστησαν τετοια μεταχειρηση στην γαλλια ,δεν ηταν καν ενοχες,απλα καποιος που ειχε προηγουμενα ,κατεδινε οποια γυναικα ηθελε.Οχλοκρατια.Ετσι οπως γινεται παντου ,τωρα.αν φωναξεις σε λιγο στο δρομο υπερ του μεταναστη ας πουμε,σε λυντσαρουν για ανθελληνα.αν φωναξεις για την μη υπαρξη μεταναστευτικης πολιτικης σε λυντσαρουν για φασιστα.Αν δεν μιλησεις,εισαι συνεργος(των οποιων εχθρων).Αν απαιτεις νομιμοτητα εισαι συστημικος και αντιδραστικος.Αν απλα θελεις να ειναι ολοι καλα και να ζουν με αξιοπρεπεια,εισαι τρελλοουτοπιστης.εγω?εγω ειμαι ολα τα παραπανω.και τιποτα απο αυτα.ειμαι σκυλος.

Rodia είπε...

Οποιος δε μπορει να βαρεσει το γάιδαρο, βαράει το σαμάρι, λέει η παροιμία.. Ετσι και ο όχλος, "τιμωρησε" τις γυναικες επειδη δεν υπηρξε καμμιά τιμωρία για εκεινους που παρεδωσαν τη χωρα στον εχθρο..

Στη Νορβηγία "τιμωρησαν" τα νόμιμα ή νόθα παιδιά που είχαν γερμανο πατερα.. και δεν ηταν καν "εν βρασμώ ψυχικής οργής".. απλά κ ψυχραιμα το καναν και με τις ευλογιες του κρατους που τα "προσταταψε".

Αυτη ειναι η πολιτισμενη Ευρωπη που μας "τιμωρεί" επειδη δεν μπορει να χτυπησει κατευθειαν τους κλεφτες με τα άπειρα κεφάλαια.

Αυτά που περιγράφεις, χαρακτηριζουν ένα θυμικό αλλοπρόσαλλο, μπερδεμενο, παγιδευμενο.. που σπρώχνεται απο τις εξουσιες για να νιωθει ετσι.. Τους λυνουν τα χερια τετοιες ανόητες συμπεριφορες. Νομιζω, δλδ.