Σελίδες

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

4 μικρές ειδήσεις


http://www.youtube.com/watch?v=WUNHq3ZVpMY&feature=colike

19/10/2011
Λϊγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι Ρώσοι πεζοναύτες θα παρελάσουν μαζί με τους Έλληνες στρατιώτες τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!

Το "Tsesar Kunikof", με 89 ναύτες και αξιωματικούς, θα συμμετάσχει επίσης στην τελετή των εγκαινίων του ανακαινισθέντος Μνημείου των πεσόντων Ρώσων Στρατιωτών το 1878 στην Αλεξανδρούπολη, κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο που κατέληξε σε μεγάλη ήττα της Τουρκίας.

Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψης αποφάσισε να διοργανωθεί στις 30 Οκτωβρίου φιλικός (πράγματι, πιο «φιλικός» δεν γίνεται) ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των Ρώσων ναυτών και πεζοναυτών και στρατιωτών της 12ης Μεραρχίας Πεζικού του Ε.Σ.

Είναι πολύ πιθανό, αν δοθεί το "πράσινο φως" από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, να διεξαχθεί και κοινή άσκηση μεταξύ των ρώσων πεζοναυτών και ελληνικής μονάδας της περιοχής.

Μάλιστα υπάρχει περίπτωση να είναι παρών και ο υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας Αλεξάντρ Αβντέεφ που θα συνοδεύσει την σύζυγο του Ρώσου Προέδρου N.Μεντβέντεφ, λόγω της καταγωγής της από την ιδιαίτερη πατρίδα των Ρώσων στρατιωτών, που έπεσαν στην Αλεξανδρούπολη. Οι Ρώσοι έχουν ιδιαίτερη σχέση με την Αλεξανδρούπολη: Το ρυμοτομικό σχέδιο της Αλεξανδρούπολης έχει συνταχθεί από Μηχανικούς του Ρωσικού Στρατού!

27/10/2011
Κατέπλευσε σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το ρωσικό αποβατικό πλοίο Caesar Kunikov BDK-64 στο πλαίσιο προγραμματισμένης τριήμερης επίσκεψης στην περιοχή. Το πλοίο εκτοπίσματος 2.500 τόνων και μήκους 112,6 μέτρα ανήκει στον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Οι 250 Ρώσοι ναύτες θα παραστούν αύριο το μεσημέρι στα εγκαίνια του μνημείου των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου (1877-1878). Το Μνημείο στήθηκε προς τιμή των τριάντα Ρώσων στρατιωτών, του 9ου Συντάγματος, της 3ης Μεραρχίας που είχε στρατοπεδεύσει στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Την περίοδο εκείνη, μηχανικοί του Συντάγματος με εντολή του Διοικητή τους σχεδίασαν και το ρυμοτομικό σχέδιο του τότε μικρού χωριού Δεδέ-Αγάτς. Οι τριάντα Ρώσοι στρατιώτες του Συντάγματος πέθαναν από τύφο και ετάφησαν σε ειδικό μνημείο το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα.

27/10/2011
Μια πολύ κρίσιμη πώληση αμυντικού υλικού έκανε η Ρωσία στο Ιράν. Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKAfile, η Μόσχα πούλησε στην Τεχεράνη του υψηλής τεχνολογίας παρεμβολείς ηλεκτρονικών.

Η Ρωσία δηλώνει ότι η πώληση του συστήματος είναι καθαρά αμυντική και ότι δεν παραβιάζει το εμπάργκο όπλων του Συμβουλίου Ασφαλείας προς το Ιράν. Δεν αφορά την πώληση όπλων, όπως αεροσκάφη και υποβρύχια. Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ θεωρούν ότι η πώληση αυτή είναι ρωσικό στρατήγημα και ότι οι παρεμβολείς Avtobaza είναι η αρχή της πώλησης πλήρους πακέτου συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, επιτρέποντας στην Τεχεράνη να εντοπίζει και να αντιμετωπίζει στόχους όχι μόνο επάνω από το ιρανικό έδαφος, αλλά σε ολόκληρο τον Περσικό Κόλπο και όλη την Κασπία Θάλασσα.

27/10/2011
Η Βρετανία υποστηρίζει ότι δύο ρωσικά βομβαρδιστικά ναυτικής κρούσης Tu-95 Bear αναχαιτίστθηκαν στις 11 Οκτωβρίου για παράβαση των κανόων εναέριας κυλοφορίας (δεν κατέθεσαν σχέδιο πτήσης) σε περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού, αλλά το γεγονός αποκαλύψθηκε μόλις τώρα.

Η αναχαίτιση έγινε στα πλαίσια του ελέγχου της περιοχής από το ΝΑΤΟ στο Βόρειο Ατλαντικό και τα ρωσικά αεροσκάφη, απλά αδιαφόρησαν για τα Eurofighter και αποχώρησαν λίγη ώρα μετά από την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: