Σελίδες

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

«Κρατικοποίηση» παιδιών στη Γερμανία

click! να μεγαλώσει η εικόνα


http://youtu.be/plweiSMk2bg

Το σχετικό ποστ, που ανέβηκε στις 18/08/2011 με τίτλο "Jugendamt Kinderklaubehörde Übersetzung Deutsch-Griechisch" το βρήκα εδώ και το μεταφέρω αυτούσιο.

Το βίντεο (παραγωγή του γαλικού καναλιού France3) που μεταφράστηκε απο τον/την blogger mondfee1967, εξαφανίστηκε απο το διαδίκτυο μέσα σε τρεις μέρες αφότου το πέτυχα και σκέφτηκα να ανεβάσω ένα άλλο χωρίς λόγια. Οποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα, θα βρει αρκετά με το θέμα στο youtube.

Μια αναζήτηση στο Google δίνει άφθονα αποτελέσματα με τραγικές περιπτώσεις αποχωρισμού παιδιών από τους γονείς τους.

Η υπόθεση με δυο λόγια:

Στη Γερμανία υπάρχει ένας σκληρός νόμος που απαγορεύει στα παιδιά δι-εθνικών ζευγαριών να φύγουν από τη χώρα μαζί με τους γονείς τους. Αν η οικογένεια (με ένα γερμανό γονιό και έναν αλλοδαπό) αποφασίσει να ζήσει εκτός Γερμανίας, το παιδί "συλλαμβάνεται" και το αρμόδιο εκ του νόμου Οικογενειακό Δικαστήριο αποφασίζει να το στείλει σε ανάδοχη οικογένεια. Οι πραγματικοί γονείς έχουν δικαίωμα να το επισκέπτονται σε τακτά διαστήματα, αλλά ποιος μπορει να παίρνει αεροπλάνο μια φορά τη βδομάδα για να δει το παιδί -ή τα παιδιά- του π.χ. από την Κοσταρίκα; Σε ένα σχετικό φόρουμ το πέτυχα αυτό: οι γονείς (ο ένας γερμανός) εγκαταστάθηκαν στην Κοσταρίκα και τα παιδιά τους τα "παρακράτησε" το γερμανικό κράτος!

Οι περιπτώσεις που έχουν ξεσηκώσει την κοινή ευρωπαϊκή γνώμη είναι, βέβαια, εκείνες που συμβαίνουν σε οικογένειες όπου και οι δυο γονείς είναι ευρωπαίοι πολίτες. Για μια τέτοια περίπτωση υπέβαλλε ερώτηση στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ευρωβουλευτής Nathalie Griesbeck, συνέντευξη της οποίας παρουσίαζε το εξαφανισμένο βίντεο. Σταματώ εδώ και παραπέμπω στο σχετικό ποστ που αναφέρεται στο εξαφανισμένο ενοχλητικό(!) βίντεο.

Το ποστ:

Η μετάφρασή μου στην Ελληνική

Γαλλική Τηλεόραση, ΓΑΛΛΙΑ3
Ειδήσεις από την 2. Ιουνίου 2011
Γαλλικά με υπότιτλους (γερμανικούς)

Θα εστιάσουμε το ενδιαφέρον στις απίστευτες γερμανικές πρακτικές σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών, σε περίπτωση διαζυγίου ή τη μετεγκατάσταση ενός δι-εθνικού ζεύγους. Το κράτος διατηρεί το δικαίωμα να παρακρατά τα παιδιά στη χώρα.

Αυτή η εθελοτυφλία παράγει δράματα, όπως θα μας εξηγήσει η προσκεκλημένη μας, Ευρωβουλευτής Nathalie Griesbeck.

Το France3 επικεντρώνεται στην παράξενη πρακτική γιά την οποία θα συζητήσουμε αργότερα με την Ευρωβουλευτή Nathalie Griesbeck που βρίσκεται σε σύνδεση από το Nancy.

Es handelt sich um das Recht der Leibeigenschaft das die deutsche Justiz bei binationalen Eltern anwendet.

Πρόκειται γιά το δικαίωμα στη δουλοπαροικία, του οποίου η γερμανική δικαιοσύνη κάνει χρήση, αναφορικά με δι-εθνικούς γονείς.

Το γερμανικό Δίκαιο πιστεύει ότι η ευημερία του παιδιού είναι να παραμείνει στη Γερμανία.

Ο Ευρωανταποκριτής μας συνάντησε μια γαλλο-γερμανική οικογένεια, που απλά ήθελε να μετακομίσει. Η ζωή της έγινε εφιάλτης.

Ο πατέρας των Κλάρα και Λεονή είναι Γάλλος, η μητέρα τους είναι Γερμανίδα. Η ζωή αυτής της δι-εθνικής οικογένειας ταράσσετε το Δεκέμβριο του 2007, εκείνη την Παρασκευή στο Kehl της Γερμανίας, που η Nathalie ήθελε να παραλάβει τις κόρες της από τα σχολεία... είχαν εξαφανιστεί!

Μητέρα-Nathalie Kuhlmorgen: Είχα απολύτως πανικοβληθεί, έτρεξα στον πρώτο όροφο στη διευθύντρια του σχολείου, δεν ήταν εκεί, αλλά με ενημέρωσε μέσω της γραμματέως της, οτι δεν ήξερε που είναι η κόρη μου.

Την ίδια στιγμή η Λεονή θα απαχθεί από το νηπιαγωγείο. Η Νάταλι δεν έχει ιδέα ότι το σχέδιο της να μετακομίσει στο Στρασβούργο, που είχε γνωστοποιηθεί στο σχολείο από την Κλάρα, θα βάλει σε κίνηση ένα ολόκληρο μηχανισμό.
Στην πραγματικότητα, τα κορίτσια είχαν παραδοθεί από το Jugendamt σε ανάδοχη οικογένεια, από τον οργανισμό της «προστασίας των παιδιών». Ένα θεσμικό όργανο που ο Λιούκ γνωρίζει καλά. Ο Λιούκ ανήκει σε μια ένωση γονέων, που στηρίζει τα χιλιάδες θύματα αυτής της εθνικιστικής πολιτικής.
Σύμφωνα με την άποψη αυτού του θεσμικού οργάνου, ένα παιδί κοινωνικοποιημένο στη Γερμανία, πρέπει να παραμείνει εκεί.

Luc Gigou-ειδικός: Είναι ένα δυσδιάκριτο θεσμικό όργανο το οποίο εκπληρώνει πολιτικό ρόλο, προστατεύοντας το γερμανικό συμφέρον όσον αφορά τα παιδιά, επηρεάζοντας άμεσα την δικαστή απόφαση.

Γιά τη Νάταλι και τον Ζαν-Πωλ αυτό σημαίνει 6 ατελείωτους μήνες μαρτυρίου, καθώς έχουν μόνο δύο ώρες την εβδομάδα επικοινωνία με τα παιδιά υπό επίβλεψη, και υποχρεούνται να συνομιλούν γερμανικά. Η Νάταλι θέλει να μας δείξει το σπίτι όπου οι κόρες τους, τέθηκαν υπό κράτηση.

Μητέρα-Nathalie Kuhlmorgen: Είχαν υποβληθεί σε μια πραγματική πλύση εγκεφάλου, τους είπαν ότι εμείς, οι γονείς, δεν τα αγαπούσαμε, οτι εμείς φροντίσαμε να έρθουν τα παιδιά στη συγκεκριμένη ανάδοχη οικογένεια. Ήταν εκεί, πίσω από το δέντρο εκεί που είναι το παράθυρο.
Συχνά τα βράδυα περνούσα με το αυτοκίνητο. Σκεφτόμουν, ότι ίσως στέκονται στο παράθυρο, οτι θα μπορέσω να τα μιλήσω…

Αφού άφησαν μια περιουσία σε τέσσερις δικηγόρους στη Γερμανία, κατάλαβαν οι γονείς, οτι δεν πρόκειται μ΄αυτόν τον τρόπο, να πάρουν πίσω τα παιδιά τους. Δοκιμάζουν λοιπόν μια τελευταία λύση σωτηρίας.

Ο πατέρας αρπάζει την ευκαιρία μιάς συνάντησης χωρίς επίβλεψη ώστε να διασχίσει τα κοντινά σύνορα μαζί με τις κόρες του.

Πατέρας-Jean-Paul Pennera: Κατά την άφιξη στη γέφυρα… ήρθε η ώρα να ανοίξουμε γοργό βήμα… Όταν είχαμε καλύψει τη μισή απόσταση, τους είπα: τα καταφέραμε, τώρα είμαστε στη Γαλλία.
Αυτή η γέφυρα πεζών είναι στην πραγματικότητα η γέφυρα σωτηρίας που κατέστησε δυνατή … όπως συνηθίζουν να λένε οι Γερμανοί, την επιστροφή στην «πατρίδα».

Κόρη μεγαλύτερη-Clara Kuhlmorgen: Εκεί μας είπαν ότι δεν επιτρέπεται πιά να ξαναγυρίσουμε στους γονείς μας, επειδή είναι τρελλοί και γι’ αυτό ίσως να προσπαθήσουν να μας χτυπήσουν. Εγώ δεν τους πίστεψα.

Την ίδια μέρα αναφέρθηκαν στην Ιντερπόλ οι «φυγάδες», που περιγράφηκαν ως επικίνδυνοι.

Αυτή η κατηγορία θα διαψευθεί από όλους τους Γάλλους ειδικούς.

Ειδικός: Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή σε όλους, αλλά είναι ταμπού, κανείς δεν μιλά γι’ αυτήν. Αλλά σίγουρο είναι, ότι το γερμανικό δικαστικό σώμα παίζει διπλό παιχνίδι. Μπορώ σίγουρα να εγγυηθώ ότι κανένα από τα δύο αυτά άτομα δεν έχει μια διαταραχή συμπεριφοράς, που θα μπορούσε να καταστήσει την παραμονή των παιδιών στο νοικοκυριό τους επικίνδυνη.

Από γερμανικής πλευράς, μόνο ο διευθυντής του δικαστηρίου ήταν πρόθυμος να μιλήσει με μας, ωστόσο, χωρίς να θέλει ούτε με μία λέξη να αναφέρει το λόγο της λήψης μέριμνας.

Ο Ζαν-Πωλ καταδικάστηκε για απαγωγή παιδιών σε 3 μήνες φυλάκιση στη Γερμανία.

Ελπίζει όμως ότι τα παιδιά του μια μέρα θα μπορούν να παίζουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ και στις δύο πλευρές της Γέφυρας της Ευρώπης, σύμβολο της γαλλο-γερμανικής φιλίας.

Καλησπέρα Κυρία Griesbeck, σας ευχαριστώ που έχετε συνδεθεί μαζί μας.
Είστε Ευρωβουλευτης της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ως μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης ασχολείστε με τέτοιου είδους προβλήματα. Κυρία Γκρίσμπεκ, είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αυτοί οι άνθρωποι που μόλις είδαμε, δεν είναι τρελλοί, αλλά θύματα ενός γερμανικού συστήματος;

Ευρωβουλευτής Nathalie Griesbeck: Ναι, τέτοιες καταστάσεις είναι πολύ οδυνηρές, επίσης πολύ σοβαρές, ίσως δεν είναι όλες τόσο τραβηγμένες, όσο το μαρτύριο που υπέστη αυτή η οικογένεια, η οποία όπως ελπίζω, πολύ σύντομα θα βρεί θετική διέξοδο.

Υπάρχουν πολλά δι-εθνικά ζευγάρια που έχουν τέτοιες δυσκολίες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Επιτροπή Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ιδιαίτερα επίσης η Επιτροπή Αναφορών, καλούνται ιδιαιτέρως συχνά σ΄αυτόν τον τομέα. Αλλά καλούμαστε και από τους ίδιους τους γονείς. Συναντώ για παράδειγμα επανειλημμένα συμπολίτες που έρχονται σε μένα, για να μου αναφέρουν ποιά προβλήματα υφίστανται καθημερινά, ως διεθνικό ζευγάρι.

Σήμερα στην Ευρώπη έχουμε να κάνουμε με πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, αν και ίσως όχι και τόσο δραματικές όπως στην περίπτωση της συγκεκριμένης οικογένειας.


Ευρώπη, εδώ έχουμε 27 διαφορετικές εθνολογικές νομοθεσίες

Ως εκ τούτου πρέπει να πάρουμε το δρόμο της στενής συνεργασίας, μιάς ενισχυμένης συνεργασίας, ώστε να μπορέσουμε, σ΄ αυτό το θεσμό που αυτοονομάζεται Jugendamt, σε αυτή τη «δικαιοδοσία» της προστασίας παιδιών στη Γερμανία, να καταστήσουμε σαφές, ότι η άποψη που κατέχει, δε συμβαδίζει με την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των παιδιών και των δικαιωμάτων τους στην οικογενειακή ζωή.


-Κα Γκρίσμπεκ … -Κα Γκρίσμπεκ, συγγνώμη, που σας διακόπτω… Αυτό που θέλουμε να κατανοήσουμε είναι το εξής: Είναι η Γερμανική νομοθεσία συμβατή με το ευρωπαϊκό δίκαιο εδώ, ή το παραβιάζει;

Ευρωβουλευτής Nathalie Griesbeck: Η τρέχουσα κατάσταση το παραβιάζει χωρίς καμία αμφιβολία, δεδομένου οτι οι ευρωπαϊκές αρχές, έχουν τεκμηριώσει πολλές φορές αυτή την παραβίαση.

Κατ' αρχάς, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια πολύ σημαντική απόφαση τον Ιούλιο του 2010 αλλά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου, πρέπει σήμερα να συνεργαστούμε με τα κράτη, ιδίως με τη Γερμανία. Εγώ, από την πλευρά μου, ενημέρωσα τον Υπουργό Εξωτερικών καθώς και τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Έχω προσωπική συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στα πλαίσια διμερούς συζήτησης, με την επίτροπο Ρέντινγκ.

Εισήγαγα στην ημερήσια διάταξη της συνάντησής μου ακριβώς αυτό το θέμα επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς και το Jugendamt δε συμμορφώνεται στις δικαστικές αποφάσεις.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να επέμβει εδώ με βία, δεν έχει τέτοια εξουσία. Ωστόσο, με τη βοήθεια αυτής της νομικής εργασίας, μέσω δικαστικών αποφάσεων, το Jugendamt πρέπει να εξαναγκαστεί να βγει από την περιοριστική του άποψη, η οποία έχει μάλλον επιζήμιες συνέπειες, όπως μας δείχνει η νομολογία, στο δικαίωμα να ζει κανείς σε μια οικογένεια, μαζί με τα παιδιά και μάλιστα προς όφελός τους.

Το συμφέρον του παιδιού πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο του προβλήματος αυτού, έτσι ώστε το Jugendamt να απομακρυνθεί δια παντός των περιοριστικών του θέσεων.


-Σας ευχαριστούμε πολύ Κα Ευρωβουλευτή Ναταλί Γκρίσμπεκ. Σας ευχαριστούμε που μας διαφωτίσατε σχετικά με τα προβλήματα αυτά, αυτό το πραγματικά απίστευτο γαλλο-γερμανικό πρόβλημα. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τίτλοι τέλους:

Ευχαριστούμε την ομάδα της Γαλλία3 TV για τη στενή συνεργασία της με την CEED
Επίσης την Κα βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ναταλία Γκρίσμπεκ για τους ειλικρινείς λόγους της.
Έτσι, για πρώτη φορά στα 10 χρόνια της ιστορίας του CEED έγινε γνωστή στο κοινό η γερμανική οικογενειακή πολιτική όπως ακριβώς είναι:

  • Πολιτικά κατευθυνόμενη, υπολογιστική, απάνθρωπη, εχθρική στην οικογένεια και στους ξένους.
  • Η προκειμένη περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά μάλλον το γενικό γερμανικό νομικό πρότυπο.
  • Η ΟΔΓ θα χάσει 50 εκατομμύρια κατοίκους στα επόμενα 50 έτη.
  • Γι αυτούς, είναι σημαντικό να διασφαλίσουν, ποτέ ένα παιδί να μην εγκαταλείψει τη Γερμανία, ούτε σήμερα, ούτε αύριο.
  • Για το σκοπό αυτό, οι Γερμανοί έχουν αξιοποιήσει τη Διοίκησή τους.
  • Το Jugendamt είναι ένας πολιτικός δικαστής. Ορίζει αυτά, που το Οικογενειακό Δικαστήριο καλείται να νομιμοποιήσει.
  • Οι διορισμένοι εμπειρογνώμονες παρέχουν με απομιμήσεις ψευδο-επιστημονικών πορισμάτων, τα εκλείποντα επιχειρήματα, ώστε να επιβαρύνουν εσκεμμένα τους αλλοδαπούς γονείς.
  • Δικηγόροι, μεταλλαγμένοι σε δικαστικούς επιτρόπους, θέτουν σε αχρηστεία τους γονείς, κατά τη διάρκεια της νομικής διαδικασίας.
  • Ισχύει το "συμφέρον της κοινότητας των Γερμανών σε θέματα παιδιού", η λεγόμενη γερμανική "ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ" και η προστασία της.
  • Όλοι συνεισφέρουν εθελοντικά; Νομικοί – δικαστές, δικηγόροι και εισαγγελείς.
  • Καθώς επίσης διευθυντές σχολείων, δάσκαλοι, μαίες, παιδίατροι, ανάδοχες οικογένειες, οικοτροφεία, Ψυχο-, Κοινωνιο- και πολλοί άλλοι ψευδο-εμπειρογνώμονες συμμετάσχουν στη γερμανική-νόμιμη εμπορία παιδιών.
  • Στην πρώτη γραμμή το προσωπικό των λεγόμενων ελεύθερων φορέων κοινωνικής πρόνοιας για νέους (Caritas, Διακονία, κλπ..) στόχος των οποίων είναι, να κρατήσουν αυτά τα παιδιά.
  • Όλοι συνεργάζονται κατ' ανάγκη οικειοθελώς με το Γραφείο Ευημερίας Νεότητας, εισαγάγοντας βραχυπρόθεσμες συμφωνίες συνεργασίας.
  • Κάθε μέσο είναι από αυτούς τους ανέντιμους Γερμανούς θεμιτό, ώστε να εκμεταλλεύονται τις κοιλιές των μητέρων και το χρήμα των πατέρων για την ευημερία της κοινότητας.
  • Αβάσιμες κατηγορίες ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ πάντα με βάση τις υποθέσεις, αποδοχές και υποψίες κατασκευασμένες εναντίον αθώων γονέων.
    Στόχος, να έχουν τα παιδιά υπό επιτήρηση, να τα κατασχέσουν.
  • Είναι η απελπισμένη προσπάθεια μιάς κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την παιδική φτώχεια (έλλειψη παιδιών) που η ίδια προκάλεσε.
  • Κράτος απαγωγής παιδιών, μεσιτίες παιδιών, εμπορία παιδιών, γερμανοποίηση παιδιών, μισανθρωπία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αποσιωπούνται ως γερμανικές νομικές πράξεις.
  • Στόχος, να κρατήσουν τα παιδιά στη δικαιοδοσία των Γερμανών, η τοποθέτησή τους κάτω από τη γερμανική "προστασία παιδιών".

Η Κλάρα, η Λεονή, αλλά επίσης η Νάταλι και ο Ζαν-Πωλ είναι καλά, από τη στιγμή που μπόρεσαν να γυρίσουν την πλάτη στη γερμανική "προστασία"-παιδιών.
Ακόμη και αν η συμπεριφορά των ΑΝΗΘΙΚΩΝ γερμανών νομικών και πολιτικών αξιωματούχων έχει αφήσει αδιάλυτα τα ίχνη της.
Το να κλέβεις τα παιδιά των άλλων δεν είναι δίκαιη πράξη. Είναι μια πράξη πολέμου.
Ένα ιδιαίτερο Ευχαριστώ πηγαίνει στην Francoise Schoeller - Ευρωπαϊκό Γραφείο
____________________
ΣΗΜ.1. Σύνδεσμος προς το εξαφανισμένο video με τίτλο "France3-TV Das JUGENDAMT hat 2 Mädchen einem Paar gestohlen" http://youtu.be/MT23xzB5nPI
ΣΗΜ.2. Αλλο ένα post σχετικό με το θέμα, από όπου και η φωτογραφία της γερμανοσουηδικής οικογένειας G. Sueddeutsche στις 18-02-2010. Μια απο τις περιπτώσεις όπου αναφέρεται το ποστ είναι γραμμένη στα ελληνικά:
8. - Γερμανικο JUGENDAMT της Ευρωπης
Αυθαιρετες αποφασεις του γερμανικου Jugendamt αναγκαζουν γονεις και παιδια να αποδρασουν απο την Γερμανια.Η υποθεση Dr Marinella Colombo αποτελει το καλυτερο παραδειγμα γι'αυτην την αδικια.Θα θελαμε να σας προσκαλεσουμε στο θεμα "JUGENDAMT-μεθοδοι και τεχνικες οικογενειακου δικαστηριου".
Τοποθεσια:Evpo.Kinov. Strassbourg.
Tetarti 10 Martiou, 2010. Enarksi.14:30-15:00

update 02/10/2011 um 9:31 pm
ΣΗΜ.3. Ενημερωση απο mondfee1967:
«Δεν αποσύρθηκε το Βίντεο, το κανάλι έκλεισε. Επειδή έχει στραφεί κατά του γερμανικού Jugendamt και επειδή λέει την αλήθεια γιά τη ρατσιστική συμπεριφορά των γερμανικών αρχών.»
Μάλιστα...

1 σχόλιο:

Μάγη είπε...

Στην Φινλανδία πέρισυ κλέψαν παιδί ΕΛΛΗΝΩΝ γονέων μὲ παρόμοια προσχήματα, είπαν στο παιδι ψέμματα για τούς γονείς του και το υποχρέωναν να μιλάει φινλανδικά, το προόριζαν μάλιστα για ...υιοθεσία σε φινλανδική οικογένεια στα καλά καθούμενα και έκαναν πολλές παρανομίες. Οί γονείς κινητοποιήθηκαν αμέσως, ενημέρωσαν την Ελληνική πρεσβεία στο Ελσίνκι, έγινε μεγάλο θέμα, το παιδάκι τελικώς απεγκλωβίστηκε και οι γονείς το έστειλαν στην Ελλάδα ενώ κινητοποιούνται καί μέσω ευρωπαϊκού δικαστηρίου πλέον προσάγοντας την Φινλανδία για τις αχαρακτήριστες παιδοκλεψίες. Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, συμβαίνει κατά κόρον στις σκανδιναυικές δικτατορίες και είναι καιρός να ξεσπάσει μεγάλο θέμα εναντίον τους.