Σελίδες

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Σκέψεις:


1. Η Ελλάδα δεν είναι εγκλωβισμένη, άρα... Η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη! Απλά πράγματα. Αν έχετε δει το σποτάκι στα τηλεοπτικά κανάλια, δεν μένει καμμιά αμφιβολία. Παρουσιάζονται πρώτα πρώτα κάτι αχνά γαλάζια κάγκελα σαν από κλουβί καναρινιού, ενώ ακούγεται μια υποβλητική φωνή να απαγγέλει το τσιτάτο, σαν μέσα από τα κατάβαθα της γης «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ» με έμφαση στο ΔΕΝ. Κατόπιν, αργά αργά, εμφανίζεται ολόκληρη η εικόνα, της οποίας τμήμα είναι τα προαναφερθέντα κάγκελα, μια αρχαία κολόνα! Ετσι, ο παραλήπτης του μηνύματος, βγάζει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη σε μια αρχαία κολόνα ή, αν δουλέψει λίγο η φαντασία, ότι η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη στο αρχαίο της παρελθόν.

2. Ερχεται η τρόϊκα ξανά. Σύμφωνα με το πρόσφατο σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου, έρχεται στην Ιθάκη η doktor Μέρκελε(!) για να επιθεωρήσει τη μετατροπή μας σε... παρία φυλή! Ενας φίλος σχολίασε «παπάρια φυλή!» και βρίσκω ότι έχει άδικο. Εύκολα βρίσκονται παπάρια τη σήμερον ημέρα;...

3. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που, διατυπώνοντας τη γνώμη τους, (έτσι ισχυρίζονται τουλάχιστον) φέρνουν εμπόδια σε ήδη δρομολογημένες δράσεις, ίσως για να έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση αποτυχίας των δράσεων αυτών και να έχουν την ευκαιρία να πουν στα στερνά "εγώ καλά σας τά'λεγα"! Οι αυτοεκπληρούμενοι προφητες, που λένε.

4. Σύμφωνα με το άρθρο/ανταπόκριση που ανέβασε η Jaquou Utopie στους Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα:

- Επιβάλλεται πρόστιμο 3000 ευρώ σε κάθε φοιτητή που καθυστερεί πέρα από ένα χρόνο να ολοκληρώσει τις σπουδές του.
- Επιβάλλεται πρόστιμο 3000 στο πανεπιστήμιο/ΤΕΙ που σπουδάζει αυτός ο φοιτητής και για κάθε φοιτητή αυτού του πανεπιστημίου/ΤΕΙ που καθυστερεί να πάρει πτυχίο.


Και'γώ σκέφτομαι ότι πήξαμε στους τσιφούτηδες. Κόβουν, κόβουν.. λες και απο τη τσέπη τους τα βγάζουν, ένας φίλος σχολιάζει «Στην τσέπη τους τα βάζουν», αναρωτιέμαι πόσο μακριά θα πάει αυτή η βαλίτσα και θυμάμαι την παλιά γαλλική παροιμία, που αναφέρεται στο Γαργαντούα του μεγάλου Φρανσουά Ραμπελαί: «Το χωριάτη φίλα τον, θα σε δαγκάσει. δάγκα τον, θα σε φιλήσει!».

Γιατί, τί άλλο από λιμασμένοι χωριάτες είναι αυτοί που λαβαίνουν παρόμοιες αποφάσεις εναντίον του ανθρώπινου πολιτισμού; Τέτοιες πράξεις δικαιολογούνται μόνο σε ανόητα πλάσματα που τρέφουν τα ένστικτά τους και τίποτε άλλο.

5. Πολιτισμός σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό από τα μαγειρέματα, τα κουτσομπολέματα και τα δήθεν πολιτιστικά της τιβι των καναλιών, ακόμα και των κρατικών, όπου άκουσα πρωί πρωί στην εκπαιδευτική ζώνη της ΕΤ1, σε επεισόδιο επιμελημένο από κάποια κυρία λέκτορα της φιλοσοφίας, το εξής: «Αμ έπος, αμ έργον σημαίνει άμεσα, χωρίς χρονοτριβή». Μάλιστα. Αμεσα. Δηλαδή, "άμεσα" δεν σημαίνει την αμεσότητα, αλλά σημαίνει το "αμέσως". Τι γίνεται; Τόσο μεγάλη επίδραση εχουν τα ΜΜΕ, ώστε να διαφθείρουν και τους καθηγητικούς εγκεφάλους;
Συμπέρασμα: Εμποδίζετε τα παιδιά να παρακολουθούν εκπαιδευτικές εκπομπές, ούτε σεις να παρακολουθείτε. Τα παιδιά θα τα ξεκάνουν κι εσείς θα ξεχάσετε κι αυτά που ξέρατε!

6. Κάπου πέτυχε το μάτι μου μια συνταγή για μάσκα προσώπου με σοκολάτα! Μάλιστα. Τόση σπατάλη. Για μάσκες προσώπου χαλάμε τις υπέροχες σοκολάτες... Μη βαριέσαι να πλένεις τη μούρη σου, με νεράκι του Θεού κάθε πρωί! Μωρή, θα μαυρίσεις λέμε, αραπίνα θα γίνεις!

6 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τέλειο. Πάντως η βαλίτσα, ακόμα θα πάει μακριά, πολύ μακριά. Πρέπει να βρούμε τρόπο να την εμποδίσουμε να ταξιδέψει...

Rodia είπε...

Εχμ.. τώρα που έχει πάρει την άγουσα, φοβάμαι ότι.. τίποτα, τίποτα δεν τη σταματά! ;)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό. Και το κλείνεις άψογα με τη σοκολάτα στη μούρη...

Καληνύχτες.

pølsemannen είπε...

Άρα οι σπουδαστές που κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο στα N+1 χρόνια, θα κάνουν μάσκες σοκολάτας στους καθηγητάδες τους μπας και τους περάσουν χατιρικώς!

Rodia είπε...

Κάρολε, καλυτερα θα ηταν να χαρατσώνουν τους καθηγητες που δεν καταφερνουν -οι αχρηστοι- να διδαξουν πεντε πραγματακια εκει περα... Δεν φταιει παντα ο μαθητης, εξισου, μη πω και περισσοτερο, το φταιξιμο ειναι του δασκαλου. Το λεει και η παροιμια: Μ' όποιο δάσκαλο καθησεις...

pølsemannen είπε...

Aκούτε ψυχή τση ψυχής μου, μάτια των ματιών μου μάτια...

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Mπέρκλεϋ (Άραγε κάνουν ακόμα στα πρώτα εξάμηνα του EMΠ την Φυσική του Mπέρκλεϋ; ) μετά από πολυδεκαετείς έρευνες απέδειξαν ότι δάσκαλος σωστός χωρίς μάσκα σοκολάτα δεν γίνεται.

Oπότε... :-P

(Δεν ξέρω, πολύ με μίλησε η μάσκα σοκολάτα).