Σελίδες

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Προπαγάνδα, σύνορα και φράχτες

Στην Ελλάδα η μαζική πλύση εγκεφάλου και η χειραγώγηση συνειδήσεων μέσω των ΜΜΕ έχει εξελιχθή σε επιστήμη που ονομάζεται κατ' ευφημισμό επικοινωνιακή τακτική, δηλ. προπαγάνδα. Δεκάδες ηλεκτρονικά και μη μέσα μαζικής επικοινωνίας που ανήκουν ή ελέγχονται από ισχυρούς ομίλους της άρχουσας πολιτικής τάξης, ελέγχουν και φιλτράρουν την πληροφόρηση, την κατευθύνουν, την διαμορφώνουν και τη σερβίρουν με τρόπο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους ποδηγετώντας τις μάζες.

Η ψευδολογία, η παραπλάνηση και η διαστρέβλωση βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Πίσω απ' τον πλουραλισμό των μέσων κρύβεται η πιο αποκρουστική μονολιθικότητα που οδηγεί στον κρετινισμό και την αγελλοποίηση. Το δικαίωμα στην ελεύθερη πληροφόρηση χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει καμιά δημοκρατία έχει στην ουσία προ πολλού καταργηθεί.

"Η προπαγάνδα πρέπει να είναι κατανοητή από τις κατώτερες λαϊκές μάζες και κατάλληλα προσαρμοσμένη στο διανοητικό επίπεδο των αμόρφωτων ατόμων"
Αδόλφος Χίτλερ: Ο Αγών μου (τόμ.1)

"Η επιτυχία της προπαγάνδας είναι να πείθεις τις μάζες γιά μιά ιδέα με τόση ειλικρίνεια και αμεσότητα ώστε τελικά την αφομοιώνουν ολοκληρωτικά και δεν μπορούν ποτέ να την απορρίψουν"
Γκαίμπελς, Υπουργός Προπαγάνδας Γ΄ Ραϊχ

"Η προπαγάνδα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσον να φθάσεις σε αυτό που επιδιώκεις. Εάν με το μέσον αυτό φθάνουμε στην τελική μας επιδίωξη τότε έχουμε επιτυχία"
Γκαίμπελς, Υπουργός Προπαγάνδας Γ΄ Ραϊχ

___________________________________
η μεταφορά του κειμένου από εδω.
το πέτυχα ψάχνοντας εικόνες από το φράχτη:
Εδώ σκόπευα να βάλω το σχετικό video με την αναρρίχηση και πτώση του Ισαάκ Σολωμού, αλλά έχει αποσυρθεί -ήταν βίαιο, όπως γράφει το Γιουτουμπ. Αρκούμαι λοιπόν στη φωτογραφία:

Αραγε, ο "δικος μας" φράχτης θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα;
Το "δικός μας" σε εισαγωγικά, επειδή δεν είναι δικός μου, δεν θέλω με τίποτα να είναι δικός μου, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ.

Βρήκα και μια υπέροχη φωτογραφία με φράχτες εδώ:


2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είσαι φοβερή. Ο αποπροσανατολισμός τελικά και η συκοφάντηση των ελευθεριών είναι μοναδικής έντασης στη χώρα μας.

Rodia είπε...

Φοβερά είναι αυτά που συμβαίνουν... :(