Σελίδες

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ζωντανεύουν οι πλατείες!


Πριν από λίγο πέτυχα αυτό το blog, που γεμίζει τα κενά που αφήνουν μερικά υπουργεία, όπως π.χ. το Παιδείας και το Πολιτισμού. Κλικ! πάνω στην αφίσα να μεγαλώσει να διαβάσεις το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων. Συγχαρητήρια στους νέους αυτούς ανθρώπους.
Ωραία ιδέα αυτές οι συγκεντρώσεις σε πλατείες στις γειτονιές της κάθε πόλης, ακόμα και της πρωτεύουσας.. ή μάλλον ιδίως της Αθήνας, μια και στην πρωτεύουσα τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι διψούν για κάτι τι περισσότερο από βόλτες στα πεζοδρόμια. Πλησιάζει καλοκαίρι και, όπως είναι τα πράγματα, δεν προβλέπω "μπάνια του λαού" σε παραλίες -ίσως μόνο στον... ιδρώτα!

_________________
ΣΗΜ.1. Υπενθυμίζω το ρητό «πενία τέχνας κατεργάζεται» αλλά και το «η φτώχεια θέλει καλοπέραση», που βλέπω να εφαρμόζονται στην περίπτωση αυτή. Οι νέοι μας δεν κάθονται στον καναπέ να αποβλακώνονται στην τιβί, αλλά σκέφτονται, ανακαλύπτουν και πραγματοποιούν δημιουργικές δράσεις.
ΣΗΜ.2. Μετά το σχόλιο από GeroGriniaris, ανεβάζω ένα σποτάκι του φιλμ που παίχτηκε στη χθεσινή εκδήλωση. Ομολογώ ότι δεν το γνώριζα το φιλμακι και τον ευχαριστώ για το σύνδεσμο που με οδήγησε σε αυτό.

http://youtu.be/A_X1cbiJS1Q

ΣΗΜ.3. Η σκέψη μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια -παιδιόθεν, που λένε- δεν έχει αλλάξει καθόλου, όσον αφορά το εξής: Αν δεν δηλητηρίαζαν οι ενήλικες τα μυαλά των παιδιών, ο κόσμος θα ήταν σίγουρα καλύτερος!
Κάνε μια βόλτα, αγαπημένε/η μου αναγνώστη/τρια, στην παιδική σου ηλικία και θα το καταλάβεις οπωσδήποτε.

2 σχόλια:

GeroGriniaris είπε...

Ok, αλλά όταν η πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού <a href="http://gerogriniaris.blogspot.com/2011/05/viva-la-revolution-wall-e.html>επιστρατεύει τον Wall-E</a> κάτι δεν πάει καλά... Περιμένω δήλωση συμπαράστασης του Cuck Norris προς τους Ατενίστας για να ολοκληρωθεί η παράνοια...

Rodia είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιο! :)
Από το σύνδεσμο που έδωσες, οδηγήθηκα να βρω το σχετικό σποτάκι.