Σελίδες

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ακόμα Δύο βραβεία για τον Εξάντα, στο Παρίσι




Δύο βραβεία απέσπασε χθες (Τετάρτη 18 Μαρτίου) το «Αίμα του Κουάν Κουάν», του Γιώργου Αυγερόπουλου στο 8o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που διοργανώθηκε στο Παρίσι.

Στο ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε η Ειδική Μνεία, στην κατηγορία «Σύγχρονα θέματα και ερευνητική Δημοσιογραφία», καθώς σύμφωνα με την κριτική επιτροπή «παρουσιάζει μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται σε όλες τις ηπείρους: την καταστροφή του περιβάλλοντος από τις εθνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις».

Το Αίμα του Κουάν Κουάν βραβεύτηκε επίσης και με το «Ειδικό Βραβείο» της Κριτικής Επιτροπής Φοιτητών, η οποία παρουσιάζοντας το σκεπτικό της τόνισε ότι «η μαγευτική εκτέλεση του έργου, μας βυθίζει στην ζούγκλα του Αμαζονίου εκεί όπου οι λαοί και η κουλτούρα τους θυσιάζονται στον βωμό του κεφαλαίου, στο όνομα των πετρελαϊκών εταιριών».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το σύνολο των βραβείων που έχει αποσπάσει το «Αίμα του Κουάν Κουάν» σε φεστιβάλ ντοκιμαντέρ ανά τον κόσμο ανέρχεται πλέον στα έξι, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών διεθνών διακρίσεων του Εξάντα στις είκοσι τρεις.

-->> Περισσότερα για το 8ο FIFDH
-->> Περισσότερα για το Αίμα του Κουάν Κουάν
____________________
Το μοναδικό παράπονο που έχω απο το Γ. Αυγερόπουλο είναι οι δυσανάγνωστες γραμματοσειρές που χρησιμοποιεί. Ωραίο το καλλιτεχνικό, αλλά τα γράμματα μπαίνουν για να διαβάζονται λέμε... Ξανασκέψου το Γεώργιε και κάνε κάτι, να μη βγάζουμε τα ματάκια μας! :))


Δεν υπάρχουν σχόλια: