Σελίδες

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Γραφικά πρόσωπα της πολιτικής

Πολύ παλιά, δεκαετίες '50-'60, υπήρχε η Μαρίκα Παλαίστη. Στις ομιλίες της έπεφτε το ζαρζαβατικό σύννεφο! Και δεν ήταν αστεία αυτά που έλεγε, ούτε γελοία. Εντάξει, μερικά πράγματι ήταν για γέλια, αλλά το σύνολο των οραμάτων της ήταν αξιοσημείωτο. Παιδεία, Υγεία, Εργα υποδομής, Δικαιώματα γυναικών, όλα πολύ σημαντικά. Μόνο που τα προέβαλε μια γυναίκα και η κατοχύρωση της ψήφου των γυναικών ήταν ακόμα πολύ νωπή -τότε. Η εμφάνισή της επίσης, δεν την κολάκευε καθόλου, ήταν μια τρελόγρια ξεχτένιστη, που φορούσε κάτι ρούχα που κρεμόντουσαν από πάνω της και σερνόντουσαν ξωπίσω της, φορτωμένη διάφορα "στολίδια". Μια προφήτισσα των χίπηδων στο περίπου, να φανταστείς!
Η ΜΑ-ΡΙ-ΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥ-ΛΗ αλλάλλαζε το πλήθος (ο κόσμος γέμιζε ασφυκτικά τις αίθουσες) και δώστου αγγούρια και ντομάτες να εκσφενδονίζονται στη σκηνή, γιατί η Μαρίκα δεν μιλούσε σε ανοιχτές, υπαίθριες, συγκεντρώσεις. Μια φορά μάλιστα, είχε κινδυνέψει από "παθιασμένους οπαδούς", επειδή ο ΕΛληνάρας δεν αρκείται στο να χλευάζει, θέλει και έμπρακτα να εκδηλώνει τη δύναμή του πάνω στον αδύναμο.

Μετά, στη μεταπολίτευση, υπήρξε ο γραφικός Πέτρος Γαρουφαλιάς, ο υπουργός Αμυνας της Ενωσης Κέντρου, ο εκλεκτός των ανακτόρων, χωρίς τη βοήθεια του οποίου δεν θα υπέβαλλε παραίτηση ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και -ίσως λέμε- η χούντα να αργούσε καμπόσο να έρθει. Θυμάμαι λοιπόν, το Γαρουφαλιά σε ένα μπαλκόνι στην οδό Ακαδημίας να απαγγέλει το λόγο του, που δεν ακουγόταν καθόλου βέβαια, απόλυτα σκεπασμένος από τις ιαχές του πλήθους: ΠΕ-ΤΡΟ ΠΟΥ ΣΤΗ-ΡΙ-ΖΕ-ΣΑΙ, ΠΟ-ΤΕ-ΘΑ ΠΑ-ΜΕ- ΓΙΑ ΣΟΥ-ΒΛΑ-ΚΙΑ, κλπ κλπ ευτράπελα. Μετά από 10 λεπτά (και πολύ άντεξε!) τα μαζεψε και εγκατέλειψε το μπαλκόνι -μετά τιις εκλογές εγκατέλειψε και τον "αγώνα".

Σήμερα, βλέπω μερικά πρόσωπα γραφικά επίσης. Οπως π.χ. τον Κ. Ζουράρι (γιο του σεξολόγου/αφροδισιολόγου -μεγάλες πιένες τα αφροδίσια τότε, η σύφιλη και η βλεννόρροια θερίζαν- Ν. Ζουράρι, διαφημίσεις του οποίου βρισκόντουσαν ανελλιπώς σε κάθε φύλλο εφημερίδας -'50-'60 μιλάμε- που σεβόταν τον εαυτό της) να ξεσπαθώνει υπέρ ΠΑΟΚ, βωμών και εστιών! Θαυμάστε τον τρόπο του να αντιπολιτεύεται:



http://www.youtube.com/watch?v=uSjPy5S_F48
Frpm psnet2004
29 November 2007
Απόσπασμα απο Ελληνοφρένεια

...μεταξύ μας, προτιμώ τέτοιους ανθρώπους που τα λένε έξω από τα δόντια και δεν κρύβουν τη βλακεία τους πίσω από σοβαροφανείς κουρτίνες. Στο τέλος τέλος, προσφέρουν και γέλιο που είναι πάρα πολύ χρήσιμο στη δύσκολη εποχή που ζούμε!!!
-->> θα ρωτήσεις ίσως, αγαπημένε/η μου αναγνώστη/τρια, «και ποια εποχή ήταν εύκολη;» και σου απαντώ «όλες οι περασμένες εποχές, επειδή η μνήμη έχει πασπαλιστεί με συννεφάκια από ζαχαρη άχνη νοσταλγικού τύπου»...
_______________________
το video, via antidrasi+sex: σχόλιο στο "κατσικάκι στη γάστρα" του Ελικα

1 σχόλιο:

kopria είπε...

"Ο Θουκυδίδης του Όλορου (περίπου 460 -397 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ιστορικός, παγκοσμίως γνωστός για τη συγγραφή της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ήταν στρατηγός των Αθηναίων κατά την πολιορκία της Αμφίπολης στην Β.Ελλάδα. Εξορίσθηκε από τους Αθηναίους διότι έγινε Π.Α.Ο.Κ."
K. Κ.Ζουράρις