Σελίδες

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

ΙΤΑΛΙΑ σήμερα: ΣΥΛΛΗΨΗ 2 ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ -19/5-Update

Δελτίο Τύπου
(μόλις το έλαβα)

ΙΤΑΛΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ 2 ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΑΡΕΝ)

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας / συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την αναίτια, αυθαίρετη και απρόκλητη σύλληψη από την ιταλική αστυνομία δύο Ελλήνων φοιτητών, στελεχών της νεολαίας της ΚΟΕ και εκλεγμένων εκπροσώπων της Αριστερής Ενότητας στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων τους.
Οι συλλήψεις των φοιτητών, ανάμεσα στους οποίους και οι δύο Έλληνες, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 18/5 το πρωί κατά τη διάρκεια ειρηνικής φοιτητικής εκδήλωσης στο Τορίνο με αφορμή τη «Σύνοδο Κορυφής Πανεπιστημίων του G8».
Αυτήν την εκδήλωση, που αποτελεί μέρος της Αντισυνόδου την οποία οργανώνει το ιταλικό φοιτητικό «Ανώμαλο Κύμα» και οι προοδευτικοί πανεπιστημιακοί, προσπάθησε να σταματήσει η Αστυνομία του Μπερλουσκόνι, σε μια προφανή απόπειρα τρομοκράτησης ενόψει της αυριανής πανεκπαιδευτικής διαδήλωσης στο Τορίνο.
Η νέα προκλητική επιχείρηση του μπερλουσκονισμού θα πέσει στο κενό. Αύριο Τρίτη 19/5 το προοδευτικό εκπαιδευτικό κίνημα της Ιταλίας, έχοντας στο πλάι τις αντιπροσωπείες από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα βροντοφωνάξει το σύνθημα της Αντισυνόδου:

«Το Ανώμαλο Κύμα θα σας σαρώσει!»

18 Μαΐου 2009
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

ΥΓ: Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας και ο ΣΥΡΙΖΑ προέβησαν σήμερα σε έντονη διαμαρτυρία στην εδώ Ιταλική πρεσβεία, απαιτώντας να μάθουν τους λόγους της σύλληψης των Ελλήνων φοιτητών και της μεταφοράς τους για εξακρίβωση στην DIGOS – την ιταλική «αντι»τρομοκρατική υπηρεσία! Περιμένουμε ακόμη την απάντηση των ιταλικών αρχών!

____________________________________________________________
Διεύθυνση Εφημερίδα «Αριστερά!», Ησαΐα Σαλώνων 6, Τ.Κ. 11475 Αθήνα
Τηλ. 210-6441745 * Φαξ 210-6430024 * www.koel.gr * aristera@tellas.gr

_____________________
UPDATE 19/5 -->> photos, etc


http://www.corriere.it/cronache/09_maggio_19/g8_torino_manifestazione_studenti_onda_3106095c-4453-11de-a9a2-00144f02aabc.shtml


-

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Και στο εσωτερικό, νέος, εκπρόσωπος του ΛΑΟY στις ευρωεκλογές ψέλλισε: Υπάρχουν και σοβαρά κράτη...