Σελίδες

Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Oscar Pistorius - αλλαζουν τα δεδομενα του αθλητισμου;

Μετα την περηφανη εισοδο του νοτιοαφρικανου "αναπηρου" αθλητη στους αγωνες δρομου των αρτιμελων αθλητων, θα αλλαξει αραγε (και πως και ποσο) η αντιμετωπιση των συνανθρωπων μας που ειχαν την ατυχια να χασουν μελη του σωματος τους; Θα αλλαξουν τα δεδομενα στους αγωνες δρομου; Αραγε, θα κοβουν τα ποδια τους για να τρεχουν γρηγοροτερα οι δρομεις του μελλοντος; Ενα νεο ειδος ανθρωπου/αθλητη γεννιεται; Ο Συνθετικος Αθλητης βρισκεται προ των πυλων;


Oscar Pistorius, 400 m second time in Roma Golden League



http://www.youtube.com/watch?v=1so1ZMgpg2w

Added: July 14, 2007
From: chrislbk

ενα ακομη video εδω:-->>
http://sports.espn.go.com/espnmag/story?id=3399370

Πηγες:-->>
AFP http://afp.google.com/article/ALeqM5i3DXvwQEcz9Qxx72HCAQfSi5Ta7g
AP http://ap.google.com/article/ALeqM5gn17F3ENS-j7PMf9oyg013ygReNwD90MU63O0

Πως να κατεβαζετε videos απο το You Tube, εδω:-->>
www.downloadyoutubevideos.com/

ΣΗΜ. Στις 13 Μαρτιου 1941, ενα μηνα περιπου πριν την εισοδο των γερμανων στην Αθηνα, ειχε γινει η δοκιμη τεχνητων μελων (ξυλινων ποδιων, για την ακριβεια) απο ενα 23χρονο νεαρο αναπηρο του ελληνοιταλικου πολεμου 40-41. Ειχε χασει τα κατω ακρα απο κρυοπαγηματα, απο το γονατο και κατω, "εγχειριστηκε" στις 27 Δεκεμβριου 1940 και μολις επουλωθηκαν τα κολοβωματα εγινε η επιδειξη σε ενα -ειδικα διασκευασμενο με μπαρες στηριξης- διαδρομο του Β' στρατιωτικου νοσοκομειου (σημερα ΝΙΜΤΣ) ενωπιον των γιατρων, των μελων της επιτροπης που εκπροσωπουσε το ελληνικο κρατος, και του αντιπροσωπου της αγγλικης εταιρειας -νομιζω "κουντς" λεγοταν ο οικος.
Ο νεος αυτος, ενθουσιασμενος με τα νεα του ποδια, ενω στην αρχη προχωρουσε στο διαδρομο στηριγμενος στις μπαρες, στη συνεχεια αφεθηκε να τρεχει στο διαδρομο προς τους θεατες του (επιτροπη, γιατρους, αντιπροσωπο) με τα χερια απλωμενα και ενα τεραστιο χαμογελο. Ο αντιπροσωπος ειχε παγωσει, οι τυποι της επιτροπης χαμογελουσαν με κακεντρεχεια. Γιατι; Αν επεφτε, ο αντιπροσωπος θα εχανε μια καλη παραγγελια, οι αναπηροι θα βολευοντουσαν με κατι γυψινες θηκες, τις οποιες ειχαν επινοησει κατι δικοι μας αετονυχηδες που ειχαν ταξει και τη σχετικη προμηθεια στα μελη της επιτροπης. Ευτυχως, δεν επεσε. Ουτε τοτε, ουτε στα επομενα χρονια που εζησε. Ουτε στην πραγματικοτητα, αλλα ουτε και μεταφορικα. Ουτε πουλησε τη συμβολη του αυτη στη διαδοση των τεχνητων μελων νεου τυπου, παρ' ολο που του εγινε μια εξαιρετικη προταση. Ετσι ηταν τοτε. Ολα για την πατριδα. Η πατριδα; Η πατριδα παντα κοιμαται, για τουτο η εξουσια (συνεχιζει να) ασελγει επανω της.
Εχω τη βεβαιοτητα οτι ο νεος εκεινος θα ενθουσιαζοταν με το κατορθωμα του Oscar Pistorius. Μεχρι το θανατο του, οποιος δεν γνωριζε το προβλημα δεν καταλαβαινε οτι ο ανθρωπος αυτος φορουσε τεχνητα μελη.

4 σχόλια:

So_Far είπε...

Από όσο γνωρίζω, οι "μετατροπές" είναι διαρκές πείραμα την τελευταία 25ετία σε πολλά ερευνητικά κέντρα
Θα μας κάνουν βιονικούς στο τέλος , super power heroes ... και θα το διαφημίζουμε και στην tv ...
Υπάρχει ειδικότητα και στον κλάδο μου, τους Ηλεκτρολόγους γι' αυτό
Καλημέρα, ελπίζω όχι σαν αυτή που περιέγραψα αλλά στα μέτρα που ξέραμε και αν είναι να γίνει, ας έχει ιδεολογικό επιστέγασμα τουλάχιστον

Ανώνυμος είπε...

Η διαστροφή του ανθρώπου που παραμορφώνει, ακρωτηριάζει, "σακατεύει" το σώμα χάριν σκοπιμοτήτων, αισθητικής, συμβατικοτήτων, κ.λπ., είναι μια πολύ παλιά υπόθεση. Αιώνες τώρα:

Σπάσιμο οστών στα πέλματα του κοριτσιού με γύρισμα των δακτύλων προς κάτω για να δείχνει με το βήμα της ανάπηρης πιο "σέξυ" στην Κίνα (υπάρχουν ακόμη μερικές ακρωτηριασμένες Κινέζες εν ζωήι).

Παραμόρφωση - επιμήκυνση του λαιμού με χαλκάδες σε Μυανμάρ και Ταϋλάδη.

Κλειτοριδεκτομή σε αφρομουσουλμανικές χώρες για να μειώνεται η ερωτική επιθυμία (άρα και οι πιθανότητες για μοιχεία) της γυναίκας.

Θα μπορούσα να γράψω εκατοντάδες παραδείγματα ακόμη, από τους ευνούχους αξιωματούχους σε Περσία, Κίνα, Βυζάντιο (έτσι, για να σταματήσει η ανιστόρητη εξιδανίκευση της Νέας Ρώμης) μέχρι τη συνειδητή επιλογή για ουσιαστική απώλεια (σμίκρυνση) των όρχεων ή και για μείωση του προσδόκιμου ζωής λόγω βέβαιων ασθενειών κατόπιν από ντοπαρισμένους υπερ-πρωταθλητές ή και διάφορα ακόμη έθιμα ανά την υφήλιο, όμως θα ήταν απωθητικό και μόνο ως περιγραφή!

Υ.Γ. Δεν πάμε μόνο σε συνθετικό υπερ-αθλητή. Αυτός θα είναι η πρόφαση,το άλλλοθι. Πιο πιθανό να πάμε σε συνθετικό υπερ-στρατιώτη και υπερ-μπάτσο και ακόμη περισότερο σε συνθετικό υπερ-εργάτη (η παραγωγικότητα γαρ...) με "γονιδιακή" μέση αρκούδας, πόδια γρύλλου, κ.λπ...

Rodia είπε...

~~So_Far, το ιδεολογικο επιστεγασμα που γραφεις νομιζω οτι ειναι επικινδυνο. Θα ειναι δυσκολο να αμφισβητηθει...

Rodia είπε...

~~zalmoxis, αν ο cyberανθρωπος ειναι αποτελεσμα αναγκαιοτητας, στιλ Ρομποκοπ ας πουμε, υπαρχει καποια δικαιολογια. Να (ξανα)δοθει ευκαιρια για ζωη σε ενα πλασμα. Αν ομως "δημιουργειται" στα εργαστηρια ο συνθετικος ανθρωπος επι τουτου, τοτε μαλλον εχουμε να δουμε σημεια και... τερατα!
-->> η σκηνη με το χαμογελο του Ρομποκοπ ειναι σημαντικη, δειχνει πως το πνευμα δεν απουσιαζει εντελως, δεν προκειται για ψυχρο μηχανημα.
..μηπως ηρθε η ωρα να (επαν)εξετασουμε τι εστι ψυχη;..
(τρομαζω λιγουλακι με ολα αυτα)