Σελίδες

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Σύγχρονη μυθολογία: Υπερθέρμανση του πλανήτη

Αποκαλυπτικό ντοκυμαντέρ που μεταδόθηκε από το ΣΚΑΪ. Σε τέσσερα μέρη:

ΑΠΑΤΗ υπερθέρμανσης 1/4


http://www.youtube.com/watch?v=VWpq92JV2og&sdig=1

ΑΠΑΤΗ υπερθέρμανσης 2/4


http://www.youtube.com/watch?v=QwTZ8d5XjnM&sdig=1

ΑΠΑΤΗ υπερθέρμανσης 3/4


http://www.youtube.com/watch?v=pMmT32rSFCs&sdig=1

ΑΠΑΤΗ υπερθέρμανσης 4/4


http://www.youtube.com/watch?v=CzXGXB2xIJE&sdig=1

____________________________
-->> με υπότιτλο «ΑΠΑΤΗ υπερθερμασμένων εγωμανών»

From: relaxpeace
Added: November 18, 2008

-->> στο τέλος του 4ου μέρους έχει απίστευτο βιντεάκι κινουμενων σχεδίων. ΜΗ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

17 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Πολλοί έγκριτοι επιστήμονες αμφισβητούν αυτά τα στοιχεία. Έχουν γυριστεί και βίντεο με απαντήσεις σε όλα τα επιχειρήματα που τίθενται σε αυτό το ντοκιμαντέρ και αξίζει να τα δει κάποιος για να καταλάβει.

Παρόλο που το ντοκιμαντέρ αναφέρει ότι παραδέχεται ότι υπάρχει υπερθέρμανση του πλανήτη αλλά απλά αμφισβητούν την πηγή της υπερθέρμανσης (λένε ότι δεν φταίει ο άνθρωπος) η αλήθεια είναι ότι το ντοκιμαντέρ προσπαθεί επιμελημένα να περάσει την άποψη ότι όλα πάνε καλά και είναι φυσιολογικά.

Vagelford είπε...

Rodia, αν και δεν τρελαίνομαι με το Anthropogenic Global Warming (και έχω και εγώ τις ενστάσεις μου), θα σου έλεγα να είσαι πολύ επιφυλακτική με όλα αυτά.

Επειδή ακριβώς δεν είναι απλό το πράγμα, δεν είναι και τόσο εύκολο να αποκλίσεις το AGW όπως δεν μπορείς να το δεχτείς με κλειστά τα μάτια.

Δες και αυτό εδώ και εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε φορά που αμφισβητούνται οι εχθροί της αποκέντρωσης-αυτάρκειας, όλο αλλάζουν κουβέντα, κι όλο συλλογική ενοχοποίηση ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ το ντοκιμαντέρ, κι περιφρονούν τι λέει το CERN για τον κυρίαρχο ρόλο του ήλιου (http://arxiv.org/PS_cache/arxiv/pdf/0804/0804.1938v1.pdf), και όλο δεν μπορούν να διαβάσουν τι λένε ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ των βεντετών τους για την από το 2002 ψύξη, κι όλο αγνοούν πώς ακριβώς η υπερθέρμανση προκαλεί χιονιάδες και ξηρασία, και "άστο πάνω μας", και γιατί τόσο μίσος στον ανοιχτό δημόσιο διάλογο, και γιατί οι ψευτοεπιστήμονες ποτέ δεν παραθέτουν ΑΚΡΙΒΩΣ τις θέσεις όσων τους αμφισβητούν την "εκλεκτή" αυθεντία, και ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ πριν αυτο-δηλητηριαστείτε εντελώς.

Rodia είπε...

Γεια σας παιδιά:)
Εμένα με ανησυχεί το ότι πάνω που οι θρησκείες αμφισβητούνται, οι εξουσίες ψάχνουν ένα καινούργιο τρόπο επιβολής Φόβου στους ανθρώπους, γιατί μόνο με το Φόβο ο έλεγχος είναι αποτελεσματικότερος. Ετσι, λαβαίνω όλα αυτά τα τρομολαγνικά σενάρια περί καταστροφής του κόσμου από το μικρούλη ανθρωπάκο ως ένα τρόπο επιβολής Φόβου και μετακύλισης ευθυνών πάνω του.
..είμαστε τόόόσο σημαντικοί άραγε για να τα πάρουμε όλα πάνω μας;..
Αυτό ποιοι μπορούν να το πιστέψουν;

-->> αυτό που είναι ωφέλιμο για τον άνθρωπο δεν βλέπω να προβάλλεται ως λύση, όπως π.χ. η αντίσταση στην υπερβολή -γενικά και ειδικά- και γίνεται μια τεράστια προβολή του Φόβου. Γιατί;

Unknown είπε...

Εκ πρώτης όψεως το ντοκυμαντέρ περιέχει κάτι πολύ οξύμωρο. Επιστήμονες που μιλούν και μέσω των λόγων τους προβάλλεται μια διαφημιστική αντίδραση ενάντια στα «επιστημονικά ιερατεία»!
Είναι τραγικό. Γιατί αποτελούν οι μεν και όχι οι δε τα «ιερατεία» αυτά;
Ως επιστήμονας μπορώ να πω πως το μόνο που παρατηρώ είναι μια διαρκής προσπάθεια να δοθούν λόγοι υπερθέρμανσης, τους οποίους δεν αμφισβήτησε κανένας μιας και είναι κοινώς δεκτό και αποδεκτό από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας ότι ο ήλιος ευθύνεται για όλες της μεταφορές μάζας και ενέργειας και για το ενεργειακό δυναμικό άρα και για το κλίμα του πλανήτη, απενοχοποιώντας έμμεσα το «φαινόμενου του θερμοκηπίου», χωρίς όμως ουσιαστικά να δίδουν ούτε ένα άμεσο επιχείρημα απενοχοποίησης. Τα διαγράμματα σύγκλισης της αύξησης της θερμοκρασίας και του CO2 και των ηλιακών κηλίδων, για ένα επιστημονικό μάτι, μέσα στα πλαίσια της αβεβαιότητας και με δεδομένο το πολυπαραγοντικό και την τεράστια έκταση της βιόσφαιρας, παρουσιάζουν τις ίδιες ομοιότητες, παρότι στο συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο. Μια τεράστια αλήθεια που λέγετε, πως δηλαδή τα μοντέλα πρόβλεψης στηρίζονται σε παραδοχές και πως αν μία από αυτές είναι εσφαλμένη, όλη η πρόβλεψη είναι εσφαλμένη, τονίζεται μόνο μία φορά για να θίξει την αξιοπιστία των μοντέλων πλανητικής υπερθέρμανσης, αλλά εν συνεχεία αποσιωπάται, έτσι ώστε ο θεατής να μην θυμάται πως αυτό ισχύει στα πάντα και συνεπώς και στα μοντέλα που χρησιμοποιούν οι ομιλούντες ερευνητές. Στην ανάλυσή τους στηρίζονται σε στοιχεία του παρελθόντος. Συγκεκριμένα κάποιος αναφέρει πως «διαθέτουν στοιχεία θερμοκρασίας για την Γροιλανδία για χιλιάδες χρόνια πίσω» (τρίτο βίντεο). Από πού τα διαθέτουν; Είτε αυτά, είτε όλα τα υπόλοιπα. Ποια εγκεκριμένη καταγραφή, ποιού παρατηρητή τους έδωσε όλες αυτές τις πληροφορίες;

Το ζητούμενο είναι πως πρέπει να λογικευτούμε και κα πάψουμε να είμαστε φανατισμένοι υπέρ της μίας ή της άλλης φατρίας. Διότι περί μάχης φατριών πρόκειται. Μάχης που χρησιμοποιείται έντεχνα και για την προώθηση προϊόντων και για πολλούς άλλους λόγους.

Ναι η κινούσα δύναμη του κλίματος είναι ο ήλιος και η σχετική θέση της γης γύρω από αυτόν. Αλλά η ανθρώπινη δραστηριότητα συνεισφέρει. Και αυτή η συνεισφορά είναι μη-βιώσιμη συνεισφορά.

CO2 και H2O που εκλύονται από τις καύσεις ορυκτών καυσίμων ελαττώνουν την αποβολή ενέργειας προς το διάστημα. Ελάχιστα μεν, αλλά την ελαττώνουν και αυτό σημαίνει πως η θερμοδυναμική ισορροπία θα κινηθεί για να ικανοποιήσει τους νέους ρυθμούς, ανεξάρτητα με το ότι η κινούσα δύναμη είναι και παραμένει ο ήλιος.

Το νόημα είναι να σεβόμαστε τους κύκλους ζωής των στοιχείων της φύσης, γιατί η ρύπανση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον άνθρωπο και όχι στον ήλιο, ενώ η διαταραχή των κύκλων και οι ρυθμοί συσσώρευσης οδηγούν τα συστήματα σε μη-βιώσιμες καταστάσεις.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τους φανατικούς που χαρακτηρίζουν τους «άλλους» ως φανατικούς. Και από τις δύο πλευρές. Οι μεν πληρωμένοι από τη Θάτσερ και υποστηριζόμενοι από τους κουμουνιστές, οι δε πληρωμένοι από τις πετρελαϊκές και υποστηριζόμενοι από τους καπιταλιστές. Επιστήμονας όμως είναι αυτός που δεν πληρώνεται από κανέναν. Στη μέση ο «τρίτος κόσμος» ένας κόσμος ο οποίος εδώ και αιώνες δεν αφήνεται να ορθοποδήσει, μόνο και μόνο γιατί ο πολιτισμός μας, εμάς που ζούμε στον «πρώτο» κόσμο χρειάζεται φθηνά εργατικά χέρια και πρώτες ύλες και «χώρο», και τώρα εμφανίζεται να θίγεται και από όσους ήταν μέχρι σήμερα εκ διαμέτρου αντίθετοι με την εκμετάλλευση του καπιταλιστικού πολιτισμού μας προς τον τρίτο κόσμο. Τελικά ποιος από τους δύο τον εκμεταλεύεται και ποιος από τους δύο κάνει «προβοκάτσια»;

Rodia είπε...

~~Καμηλιέρη, Respect για το εκτενες σχόλιο.
Πολλοί οι νυμφίοι για την εξουσία, βλέπεις, και σε πολλά πεδία... και εμείς στη μέση να προσπαθούμε να αποφασίσουμε "με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε" που λεει κι ο ποιητής, πράγμα όχι τόσο εύκολο μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο -και ΑΝ.

..πάντως, τη στιγμή που η Οικολογία από κίνηση πολιτών μπήκε στην πολιτική κονίστρα, κάτι δεν μου πάει καλά.. κάτι δεν κολλάει, που λένε.. Εκεί υπάρχει ο Χορός των Χρημάτων και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί να τον χορέψει!

Rodia είπε...

σμπλρ.
Οσο για το θέμα "Γροιλανδία" δεν αμφισβητείται το βάθος χρόνου από κανένα, δες τα λινκ που δινει ο Vagelford.
Ισως υπάρχουν γεωλογικά στοιχεία που συνηγορούν -υποθέτω.

Unknown είπε...

Εκεί θέλω να καταλήξω Ροδιά.
Από γεωλογικά στοιχεία πήραν τα δεδομένα. Με βάση μοντέλα και προβλέψεις. Δηλαδή με βάση μελέτες οι οποίες στηρίζονταί όπως όλες οι μελέτες σε παραδοχές και άρα υπόκεινται στην αστοχία παραδοχής και την αβεβαιότητα των παραγόντων. Αυτό είναι που αποκρύπτουν.

Rodia είπε...

Τελικά, αυτό που συμβαινει είναι η διεκδίκηση από τους επιστήμονες ρόλου... θρησκευτικών ηγετών;!;!
Κάπως έτσι το καταλαβαίνω, μια και είναι αδύνατο να ελέγξω -ως απλός άνθρωπος, έστω και μορφωμένος- τα όσα διαδίδουν και επιβάλλουν ως "επιστημονική γνώση".
Η επιστημονική γνώση όμως είναι η Γνώση που επιδέχεται πρωτίστως αμφισβήτηση, έτσι δεν είναι; Αν ο όποιος επιστήμονας επικαλείται το "Θέσφατο", μάλλον κάτι τι άλλο συμβαίνει. Αυτό το εννοώ για όλες τις πλευρές. Κάνω λάθος;
Πώς (και Ποιος) μπορεί να με πείσει τι πραγματικά συμβαίνει;
..κανείς -υποθέτω..
Αρα; Κενό και πάλι!
-->> για τον Ανθρωπο κανείς δεν ενδιαφέρεται

Unknown είπε...

Όχι, αυτό που διακρίνεις είναι η εγωπάθεια των ανθρώπων (γνωστό χαρακτηριστικό του είδους) αλλά κυρίως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η επικράτηση του χρήματος επί της επιστήμης. Μιας και όπως είπα, όλοι από κάπου πληρώνωνται για να αποδείξουν κάτι και όχι για να μελετήσουν αντικειμενικά το φαινόμενο, είτε από Θάτσερ, είτε από Μπους.

Αυτός είναι ο κύριος κίνδυνος της σημερινής επιστήμης. Όλες μας οι προτάσεις έχουν στόχο που πρέπει να εκπληρωθεί, μόνο έτσι χρηματοδοτούνται. Δεν ερευνούμε για να βρούμε τί συμβαίνει, αλλά για να βρούμε αυτό που στοχεύουμε. Σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο περιβάλλον. :(

Vagelford είπε...

Rodia, ποτέ δεν ήταν εύκολο να είναι κανείς ενεργός πολίτης, αφού προϋπέθετε συμμετοχή και ενημέρωση για τα κοινά. Αν λοιπόν ήταν δύσκολο κάποτε, σήμερα που η γνώση που χρειάζεται για να έχεις απλά μία εικόνα είναι τεράστια, προφανώς και είναι ακόμα πιο δύσκολο. Και εδώ είναι το μεγάλο έγκλημα με την παιδεία.

Rodia είπε...

Το πρόβλημα είναι ο κατακερματισμός της επιστήμης σε μυριάδες ειδικότητες, πολλές από τις οποίες θα μπορούσαν και να μην υπήρχαν, ο κατακερματισμός της γνώσης γενικά.
Ετσι, γίνεται τέτοιο μπέρδεμα που κάπιος που γνωρίζει καλά ένα περιορισμένο τομέα να μην είναι δυνατό να προχωρήσει παραπέρα χωρίς τη συμμετοχή (ή την αντίληψη του γνωστικού αντικειμένου) κάποιου άλλου, κ.ο.κ.
Σιγά σιγά, έτσι όπως πάει το πράγμα, και οι πίτσες θα αποκτήσουν εξειδικευμένους μαγείρους: άλλος θα αλατίζει, άλλος θα πλάθει, άλλος θα προσθέτει τυρί, άλλος ντομάτα, κλπ κλπ.
!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι ψευτοοικολόγοι, αυτοαποκαλούμενοι επιστήμονες, για πολλοστή φορά προσπαθούν να απαγορεύσουν τον έλεγχό τους από τους απλούς ανθρώπους που τους ταΐζουν και στους οποίους είναι υποχρεωμένοι να εξηγούν τα ευρήματά τους.
Για παράδειγμα, αποκαλούν τα ΑΜΑΧΗΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, γεωλογικά και δορυφορικά, για τη σχέση ήλιου-κλίματος "μοντέλα", και τσουβαλιάζουν όσους αμφισβητούν τα ψοφο-ιερατεία τους ως πληρωμένους, όπως οι ίδιοι...
Η αλαζονεία δεν τους αφήνει να καταλάβουν ότι ολοένα και περισσότεροι ΑΠΛΟΙ άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι έχουν πρότυπα τους φαραώ και τους λοιπούς αρχομανείς που με απύθμενο μίσος πολεμούν αποκέντρωση και αυτάρκεια.
Σας τελειώνουν τα καύσιμα κι ευτυχώς η μεθεπόμενη γενιά θα απαλλαγεί από την εγωμανία σας!

Ανώνυμος είπε...

Ναι ανώνυμε και οι πετρελαϊκές εταιρίες με τα δις και τρις έσοδα βάζει ταμπέλες στους "ψευτοοικολόγους" για να διατηρηθεί το status quo.

Unknown είπε...

Το κύριο πρόβλημα δεν είναι ο κατακερματισμός της επιστήμης Ροδιά. Άλλωστε στο επίπεδο που φτάσαμε, χωρίς εξειδίκευση δεν μπορούμε να προχωρήσουμε εύκολα.

Το πρόβλημα είναι η απόρριψη της σφαιρικότητας και της σφαιρικής ανάπτυξης και η απουσία των βάσεων συνεργασίας ανάμεσα στους εξειδικευμένους επιστήμονες. Για την ακρίβεια το πρόβλημα είναι η μη ύπαρξη επιστημόνων. Γιατί μπορεί μεν ένας επιστήμονας να είναι εξειδικευμένος σε ένα πεδία, αλλά για να λέγεται επιστήμονας πρέπει ταυτόχρονα να σπουδάζει και να ενδιαφέρεται να ενημερώνεται και να κατανοεί όλα τα επιστημονικά πεδία. Αλλιώς είναι επαγγελματίας και ο τίτλος επιστήμονας δεν του αρμόζει και πολύ κακώς τον φέρει και έχει το θράσος να τον οικειοποιείται.

Ανώνυμος είπε...

...Κι όποιος ασχολείται σφαιρικά, δεν έχει να φοβηθεί ΑΝΟΙΧΤΟ διάλογο και κριτική, και να μας πουν τα ψευτοοικολογικά πιόνια, πώς γίνεται να τσιρίζουν για "πετρελαιάδες" πίσω από τον πάμπλουτο φασίστα ραδιενεργό γενοκτόνο Γκορ, που άρχισε να τα γυρίζει, και να μιλά περί φυσικών κλιματικών αλλαγών (http://wattsupwiththat.com/2008/11/29/statistician-debunks-gores-climate-linkage-of-the-colla,pse-of-the-mayan-civilisation).

Τι σκατά οικολογία υποστηρίζουν οι ψευτοοικολόγοι, που είναι παγκοσμίως κραγμένοι ως φανατικοί εχθροί αποκέντρωσης-αυτάρκειας;
Παρεπιπτόντως, εξυπνάκηδες, κάντε λίγο κόπο να διαβάζετε πριν γρυλλίσετε ξανά σε απλούς ανθρώπους που σιχαίνονται την υποκρισία σας:
A study published by the American Meteorological Society found that glaciers in the Hindu Kush and the Karakoram, glaciers are "thickening and expanding".
Glaciers in Norway Grow Again, reports the Norwegian Water Resources and Energy Directorate.
http://arxiv.org/PS_cache/arxiv/pdf/0804/0804.1938v1.pdf

Ανώνυμος είπε...

Η Ανθρωπολογική για την άμυνα στους πάμπλουτους, ραδιενεργούς γενοκτόνους-υπερθερμασμένους εγωμανείς που παραπλανούν κερδοσκοπικά την ανθρωπότητα για τις φυσικές κλιματικές αλλαγές