Σελίδες

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Ενα εξυπνο CHAIN mail - αντισταση στην ανοδο της βενζινης

Κι αν δοκιμάζαμε ... δε θα χάναμε πολλά πράγματα...

Έστω κι αν δεν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να αποστείλετε το μήνυμα αυτό σε φίλους σας διότι αφορά σε ένα έξυπνο πόλεμο κατά των εταιρειών πετρελαίου. Λένε ότι οι τιμές της βενζίνης θα ξεπεράσουν σύντομα το 1,5 Ευρό το λίτρο! θέλετε να κατεβούν οι τιμές? Πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού.

Κάποιος πρότεινε μια φανταστική ιδέα πολύ πιο αποδοτική απο αυτή, που μας ζητούν να μην αγοράζουμε βενζίνη κάποιες μέρες.. Τον τελευταίο Απρίλιο ή Μάιο οι εταιρείες πετρελαίου 'γέλασαν' μ/αυτά τα διαβήματα γιατί ήξεραν ότι δε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ αυτή την τακτική. Θα ήταν μεγαλύτερη η ζημία, σ' εμάς παρά σε
αυτές.

'Ομως η ακόλουθη πρόταση θα μπορούσε να επαληθευτεί αν την ακολουθούσαμε με συνέπεια. Ενωθείτε μαζί μας! Οι εταιρείες πετρελαίου της ΟPEP μας έχουν πει ότι η τιμή που μας έχουν ορίσει είναι και η καλύτερη (58,9 λεπτά το λίτρο). Εμείς θα αντιδράσουμε αποδεικνύοντας ότι οι αγοραστές είναι αυτοί που ελέγχουν την αγορά. Βλέποντας καθημερινά την τιμή της βενζίνης πρέπει να αντιδράσουμε.

Ο μόνος τρόπος για να δούμε την τιμή να κατεβαίνει είναι να χτυπήσουμε το πορτοφόλι αυτών των εταιρειών, αρνούμενοι να αγοράσουμε τη βενζίνη τους και χωρίς ΕΜΕΙΣ να είμαστε οι χαμένοι. Αρα αφού χρειαζόμαστε τα αυτοκίνητα μας, δε μπορούμε να κάνουμε απεργία στην αγορά βενζίνης. Μπορούμε όμως να δώσουμε ένα «ΧΤΥΠΗΜΑ» στην αγορά της βενζίνης δηλ. να αντιδράσουμε στον πόλεμο των τιμών.

Ιδού μια πρόταση:

ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΟΥΤΕΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ- ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ - (SHELL KAI ESSO)

Εάν δεν πουλήσουν βενζίνη θα υποχρεωθούν να μειώσουν την τιμή της.
Εάν συμβεί αυτό, οι άλλες εταιρείες θα αναγκαστούν να τις ακολουθήσουν. Για να προκληθεί ένα τέτοιο 'χτύπημα', θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συνεργασία εκατομμυρίων πελατών της SHELL και της ESSO.
Το διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα να το πετύχουμε.

Το μήνυμα αυτό εστάλη σε 40 περίπου άτομα. Εάν καθένας απ' αυτούς το διαδώσει σε γνωστούς θα γίνει 40 x 10 = 400 και 400 x 10 = 4000 άτομα κ.ου. Το μήνυμα αυτό, λοιπόν, θα έχει βρεί εκατομμύρια αποδέκτες στους καταναλωτές. Τώρα αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να στείλετε αυτό το μήνυμα σε μερικούς δεκάδες γνωστούς που θα κάνουν
κι αυτοί το ίδιο. Εάν πιστεύετε ότι μπορούμε να αντιδράσουμε έτσι, διαδώστε το μήνυμα αυτό σε γνωστούς και φίλους.


***Η μετάφραση έγινε από γαλλικό κείμενο.

-->> σημ. αποστολεα:
Αν και νομίζω πως τέτοια μηνύματα προέρχονται από ανταγωνιστές της Shell και της ESSO, δεν με χαλάει καθόλου η ιδέα που περιγράφει. Εγώ από σήμερα την κόβω και τη shell και την ESSO παρόλο που τουλαχιστον η shell με βολευει αφάνταστα. Και αν σκεφτεί κάποιος ότι εχει μαζέψει πολλούς πόντους από τη shell με τα δωράκια που δίνει, ας πάει να τους εξαργυρώσει. Δεν χάνει τίποτα απολύτως.


-->> ΣΗΜ. -->> ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!! ΜΙΑ ΙΔΕΑ!!!!!!!
Δεν ξερω αν ειναι γαλλικη ιδεα, η μεταφραση παντως εγινε απο γαλλικο κειμενο, οπως σημειωνει ο φιλος αποστολεας. Διαβαστε και σκεφτειτε. Επιτελους, σκεφτειτε!
(δεν εκω αυτοκινητο καρντια μου)

4 σχόλια:

zisis είπε...

ενδιαφέρουσα ιδέα για μπλογκοακτιβισμό , να δούμε ποιος τολμάει να το ξεκινήσει.
πάντως πολλά gas boycotts δεν πέτυχαν κάτι ιδιαίτερο, ακόμη και της greenpeace.
το συγκεκριμένο μέιλ το είχα δει στα αγγλικά εδώ http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080426212723AA232Nw
και μάλλον είναι hoax
όπως λέει και εδώ
http://www.scambusters.org/urban-legends/gas-prices.html

Rodia είπε...

hoax ξε-hoax, βρισκω ενδιαφερουσα την ιδεα. Δεν στελνω ομαδικα μειλ, για τουτο το ανεβασα εδω περα.

Το να μεταφερεται μια "κριση" στους κολπους εκεινων που τη δημιουργουν ειναι ενα καλο βημα. Μεχρι τωρα, μεταφερονται "κρισεις" απο τα κεντρα εξουσιας προς τους πολιτες (τρομοκρατια και αλλα τρομολαγνικα σεναρια, εσχατολογικα σεναρια περι καταστροφης του πλανητη, κλπ). Καιρος ειναι να αντιστραφουν οι ρολοι και αυτο ειναι ενα μικρο βηματακι.
Θα το κανουμε;
..κριμα που δεν εχω πλεον αυτοκινητο ωστε να συμμετασχω ενεργα! :)

zisis είπε...

συμφωνώ, άντε να δούμε και χειροπιαστά αποτελέσματα από κινητοποίηση μπλόγκερ
απ' όσα διαβάζω πιάνει το 2-3 μήνες δεν αγοράζω από 1 εταιρία , 2-3 από άλλη ( τα μπουκοτάζ της μιας μέρας και των κάποιων ωρών είναι ανούσια )

Rodia είπε...

Νομιζω οτι σημαντικο θα ειναι να απομονωνεται 1 εταιρεια για μεγαλο χρονικο διαστημα.
Αχ, να γινοταν επεκταση και προς σουπερ μαρκετ... Ενα ενα να βαζουν μυαλο και να κατεβαζουν τιμες -σε ολα τα προιοντα, οχι επιλεκτικα σε 2-3.