Σελίδες

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Χρηματοκρατία ή Τηλεκρατορία; (© rodia)


Οι Παπαγάλοι των Μέσων χτυπούν ανελέητα την ακοή μας και, δια μέσου αυτής, τον εγκέφαλό μας -όποιον μας έχει απομείνει, δλδ- με το νέο σλόγκαν περί αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος. Πέρασαν στα γρήγορα απο την απαξίωση στην αμφισβήτηση και τα μυαλά το δέχονται ως δεδομένο ότι πράγματι υπάρχει αμφισβήτηση. Τόσο απλά.

Δεν εκφωνείται ως είδηση, π.χ. «Πρόσεχε κόσμε, αμφισβητείται το πολιτικό σύστημα!» αλλά απλώς αναφέρεται ως δεδομένο στην αρχή μιας φράσης, όπως π.χ. το άκουσα χτες το βράδυ σε δελτίο κρατικού καναλιου, της ΝΕΤ συγκεκριμένα:

«Σε μια περίοδο όπου αμφισβητείται το πολιτικό σύστημα, χιλιάδες στελέχη της Ν.Δ. απο όλη τη χώρα προσήλθαν στις κάλπες.. μπλα μπλα μπλα...»

Δεν μας αφήνουν καν να σχηματίσουμε την απορία "πότε, ποιος, πού, πώς, αμφισβητεί το πολιτικό σύστημα;" αλλά μας το πετούν σαν μπουκιά μασημένη εκείνοι που "ξέρουν", οι "δημοσιογράφοι" των καναλιών -για τον Τύπο, δεν γνωρίζω τι γράφεται και παρακαλώ όποιον καλό/ή μου αναγνωστη/τρια διάβασε κατι σχετικό να ενημερώσει. Εκείνοι που ξέρουν λοιπόν, αντί να μας ενημερώσουν για να σχηματίσουμε τη δική μας γνώμη, μας αφήνουν στο σκοτάδι πλασσάροντας τη γνώμη τη δική τους ως θέσφατο ότι «Αμφισβητείται το πολιτικό σύστημα» και μάλιστα με ύπουλο τρόπο, βομβαρδίζοντας με φρασούλες ανώδυνες σαν μικρές βομβίτσες που περιέχουν αυτές τις λεξούλες «αμφισβητείται» και «πολιτικό σύστημα». Μια βόμβα μεγατόννων, του τύπου «Ξύπνα λαέ! Αμφισβητείται το πολιτικό σύστημα!» θα είχε ως αποτέλεσμα το πραγματικό ξύπνημα του κόσμου και την αναζήτηση «τι κάνουμε τώρα;», οπότε το έργο που παράγουν οι μικρές βομβίτσες είναι απείρως επικινδυνότερο, μια και αφήνουν τον κόσμο να (εξακολουθεί να) κοιμάται και να μην ανησυχεί και τόσο εφόσον άρχισε να παίζεται στο καρρέ και το παιχνίδι της Κάθαρσης.

Ποια Κάθαρση όμως; Αυτή που ξεκίνησε με την ΟΜΟΛΟΓΙΑ του κ. Μαντέλη; Ομολόγησε ο άνθρωπος, δεν τον έπιασε στα πράσα κανείς. Ομολόγησε, βεβαίως, αλλά με ποιο κίνητρο; Ποιος με βεβαιωνει ότι πριν ομολογήσει δεν είχε προστατέψει τα νώτα του; Οτι π.χ. δεν είχε εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος των "κερδών" κάπου όπου εξακολουθούν να μένουν ασφαλισμένα και η ομολογία του είναι στάχτη στα μάτια ή ότι, έστω αν η ομολογία είναι αληθινή και καλύπτει όλα τα ποσά και τη διαπλοκή, δεν του παρείχαν τα μέλη της διαπλεκόμενης μαφίας των συναδέλφων του (ψηφισμενοι ολοι αυτοι απο μας, μη ξεχνιομαστε) ικανά ποσά, ανώτερα εκείνων για τα οποία ομολόγησε, ώστε να καλυφθούν πίσω από τη δική του "ομολογία" τα δικά τους αμαρτήματα;

Πριν από είκοσι μέρες, στις 5 Μαΐου, είχα ανεβάσει το ποστ Αίτημα για κάθαρση του πολιτικού κόσμου και, ως φαίνεται, αυτό το αίτημα είχε ήδη ωριμάσει, αφού μπήκε σε εφαρμογή λίγες μέρες αργότερα. Σε αυτό το ποστ είχα επισημανει ότι
«το ζητούμενο δεν είναι να βρεθούν εξιλαστήρια θύματα, αλλά μερικοί σημαντικοί πολιτικοί παράγοντες, πρόσωπα που κατείχαν υπουργικούς θώκους, πρόσωπα που προκάλεσαν με τη συμπεριφορά και τη χλιδή τους, ανθρωποι ανάξιοι, που έδρασαν εναντίον της χώρας πατώντας τον όρκο που έδωσαν ότι θα την υπηρετήσουν.»
και διαπιστώνω ότι ο κ. Μαντέλης υπήρξε μεν υπουργός και στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού κ. Σημίτη, αλλά μάλλον για τελευταίος τροχός της αμάξης μου φαίνεται παρά για πρωτοκλασσάτος καταχραστής της εμπιστοσύνης μου, εμού, του κατατρεγμένου λαού.

Επίσης, μη ξεχνούμε ότι επαναλαμβάνεται κάθε τρεις και λίγο η ενοχοποίηση της Πολιτείας από τον κ. Καρατζαφέρη: «...ας φροντίζουν να μη βάζουν εμπόδια στις ανακρίσεις. Υπάρχουνε μεγάλα ονόματα, τα οποία δυστυχώς η Πολιτεία δεν βοηθά στην αποκάλυψή τους

Αμφισβητείται, λοιπόν, το πολιτικό σύστημα, στα κρυφά και στα μουλωχτά περνά αυτό το σύνθημα, εμποδίζει και η Πολιτεία τις αποκαλύψεις των καταχραστών, και αναρωτιέμαι "πού πάμε"; Προς τα πού είναι η έξοδος κινδύνου; Από πού μπαίνουμε στη Νέα Εποχή; Ποια είναι αυτή η Νέα Εποχή και πώς θα ονομάζεται το Νέο Πολίτευμα, που θα αντικαταστήσει το τωρινό αμφισβητουμενο;

Χρηματοκρατία ή Τηλεκρατορία; (© rodia)

..το δυστύχημα είναι ότι αυτή η Νέα Εποχή, όπως κι αν ονομαστεί τελικά, θα μας βρει ξεβράκωτους, ξυπόλητους και πεινασμένους.. και ίσως μας επιστρέψει μερικά από εκείνα που χάσαμε λόγω βλακείας των κυβερνώντων για να πιστέψουμε πως "έχει καλές προθέσεις"..

..μένει να δούμε αν θα "ανήκομεν εις την Ζίμενς" πλέον ή σε κάποια εταιρεία φαρμακων ή σε καποιο τουριστικό ή/και κατασκευαστικό κολοσσό.. μπορεί και αλλού, τόσα κεφάλαια σωρευμένα ζητούν δούλους..

UPDATE: Εντωμεταξύ... Xαμος γίνεται στη Γάζα και μη πει κανείς ότι αυτό το πατιρντί είναι άσχετο με τα όσα αναμένεται να συμβούν στη περιοχή μας.
-->> Ποιον συμφέρει να υπάρχει αναταραχή στη περιοχή;
Φοβερά τα όσα συμβαίνουν, αλλά, αν δούμε βαθύτερα και πλατύτερα το ζήτημα, νομίζω πως οσα θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ πιο επώδυνα για όλους...
-->> Εχω την αισθηση οτι αυτος ο χαμος δεν εξυπηρετει μονο τα στενα συμφεροντα του Ισραηλ και μακαρι να βγω ψευτρα. Κατι μαγειρευεται που αφορα την ευρυτερη περιοχη, αλλα δεν βρισκομαι στα κεντρα ληψης Αποφασεων (σκατα στα μουτρα τους!) ωστε να ενημερωσω σχετικα.. Απλως, παρατηρω και αποκρυπτογραφω λεξουλες που πεφτουν σαν μικρες μπομπιτσες.
__________________________
ΣΗΜ.1. το ποστ μένει μισό, ως συνήθως, τα άλλα προσθέστε τα μόνοι σας.. Αλλωστε, δεν βρίσκομαι στα κέντρα λήψης Αποφάσεων, απλώς προσπαθώ να παρατηρώ και να αποκωδικοποιώ φρασούλες που πετιούνται σαν ανώδυνες μπομπίτσες.
ΣΗΜ.2. διατηρώ το κοπυράιτ των λεξεων: Χρηματοκρατία (© rodia) και Τηλεκρατορία (© rodia) καθως και της φρασης: Χρηματοκρατία ή Τηλεκρατορία (© rodia) και οποιος τις χρησιμοποιει παρακαλώ να το αναφέρει, διαφορετικά υπόκειται στη καταβολή προστίμου όσων_ευρω_θελω.
ΣΗΜ.3. κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και για την ηττοπάθεια που καλλιεργείται από το έργο (κείμενα, ποιήματα και συνεντευξεις) της κυρίας Κ. Δημουλά, το οποίο έργο εκφράζεται με στόμφο 800 μανδαρίνων -θα επανέλθω επαυτού, δεν είναι τώρα το πρωτεύον.
ΣΗΜ.4. ομολογώ ότι είχα μεγάλο δισταγμό να ανεβάσω αυτό το ποστ, για να μη ρίξω νερό στο αυλακι, αλλά τελικά το ανεβάζω επειδή (νομίζω ότι τελικά) πρέπει να ξυπνήσουμε και να γνωρίζουμε εναντίον τίνος αντιστεκόμαστε.
ΣΗΜ.5. μετά την αποπομπή του κ. Βουλγαράκη απο τους κόλπους της Ν.Δ., δικαιούμαι να υποθέσω ότι και αυτός ίσως να είναι ένας από τους τελευταίους τροχούς της αμάξης!


Δεν υπάρχουν σχόλια: