Σελίδες

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Ωραίος που είσαι Δήμαρχε, να ήσουν και σοφός...

Ο Δήμαρχος Κρανιδίου επιδιώκει το κλείσιμο ιστοσελίδας, εφαρμόζοντας εξωδικαστικά μέσα. Να δούμε αν θα αποφύγει την τακτική του Προφήτη Μας (υπόθεση blogme.gr). Την είδηση για την περίπτωση της ιστοσελίδας -->>
http://www.didyma.gr/ τη βρήκα στο μπλογκ του Στέφανου -->>
http://thelonapo.blogspot.com/2008/05/wwwdidymagr.html

Αναδημοσιεύω ατόφιο το κείμενο του Γιώργου Μπροδήμα, ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας, το οποίο (καθώς και παραπομπές σε σχετικές λεπτομέρειες) θα βρείτε σε αρχείο PDF αν πατήσετε στη σελίδα του πάνω στο "Νεώτερα":

Τελικά οι πληροφορίες βγήκαν σωστές.
Ο Δήμαρχος Κρανιδίου με το 1320/6.2.2008 έγγραφό του ζήτησε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) την διαγραφή του εκχωρηθέντος ονόματος didyma.gr.

Μόνον διαγραφή, όχι εκχώρηση στον Δήμο!

Η Επιτροπή απέστειλε στον Δήμο Κρανιδίου και σε μένα την ΠΡΑΞΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ. Η ακρόαση πραγματοποιήθηκε στις 18.4.2008. Από τονΔήμο παρευρισκόταν ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κοντοβράκης.
Κρατήθηκαν μαγνητοφωνημένα πρακτικά και, στην συνέχεια, σύμφωνα με τον κανονισμό έστειλα στην επιτροπή υπόμνημα. Δεν γνωρίζω τι έκανε ο Δήμος. Τώρα περιμένουμε την επιτροπή θα εκδώσει την απόφασή της. Μόλις την έχω θα αναρτηθεί. Για την ώρα δύο παρατηρήσεις O Δήμος χαρακτηρίζει ως παράνομη την χρήση του ονόματος didyma.gr από εμένα!
Εύκολα όμως διαπιστώνει κανείς από το 19910/8.4.2008 έγγραφο της ΕΕΤΤ ότι ο Κανονισμός βάσει του οποίου ζητά την διαγραφή δημοσιεύθηκε στις 27.5.2005 ενώ η διεύθυνση εκχωρήθηκε σε μένα στις 11.5.2004, ένα χρόνο πριν! Ο προηγούμενος κανονισμός, αυτός δηλαδή που ίσχυε όταν εγώ ζήτησα την εκχώρηση, είχε δεσμεύσει για τον Δήμο Κρανιδίου μόνον το Kranidi.gr! Κανένα όνομα Δημοτικού Διαμερίσματος! Το www.didyma.gr το έπαιρνε όποιος το ζητούσε! Ο Δήμος με το έγγραφό του ζητά μόνον την διαγραφή, όχι την εκχώρηση του ονόματος. Αυτό, σε συνδυασμό με την ημερομηνία του εγγράφου (λίγες ημέρες δηλαδή μετά την δημοσιοποίηση των "έργων" στο Σαλάντι) και σε συνδυασμό με τα όσα είπε στην ακρόαση ο αντιδήμαρχος Γ. Κοντοβράκης, μόνον ως αφελής απόπειρα φίμωσης μπορεί να ερμηνευθεί. Αν ο Δήμος ήθελε να δημιουργήσει ιστοσελίδες για τα δημοτικά του διαμερίσματα, μου ζητούσε το όνομα και δεν το έδινα, τότε ο εκτεθειμένος, ηθικά τουλάχιστον, θα ήμουν εγώ. Τώρα είναι ο Δήμαρχος και μάλιστα σοβαρά. Ελπίζω να το καταλαβαίνει. Τα ίδια ισχύουν και για το Τοπικό Συμβούλιο. Αρκούσε ένα τηλεφώνημα και θα τις είχαν, με καρδιά και πληρωμένες για 2 χρόνια. Και με όση βοήθεια μπορούσα. Αυτοί όμως προτίμησαν να ζητήσουν από τον Δήμαρχο να με φιμώσει! Όσο για τον ισχυρισμό ότι ο Δήμος υφίσταται βλάβη από την λειτουργία των ιστοσελίδων περιορίζομαι, προς το παρόν, να παρατηρήσω ότι άλλο ο Δήμος και άλλο ο Δήμαρχος! Αυτή την στιγμή δεν γνωρίζω τι θα πει η ΕΕΤΤ. Από την πλευρά μου όμως δεν θα συνεχίσω το θέμα. Είναι αφελές. Το διαδίκτυο προσφέρει άπειρες δυνατότητες.
Ήδη κατοχύρωσα την διεύθυνση http://www.e-didyma.gr/ και εκεί λειτουργεί κατοπτρικός ιστότοπος.


-->> τι να προσθέσω άλλο, εκτός από ένα ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΩΡΓΟ !!!

5 σχόλια:

patsiouri είπε...

Μη χειρότερα...
Ήθελα να ξέρω, ποιός είναι αυτός ο τχερός κόσμος που δεν έχει άλλα προβλήματα και βαράει του κώλου τα άκαιρα σκαλώματα κάθε μέρα??????

Rodia είπε...

pαtsiouraki διάδωσέ το! :-)))
-->> ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΛΕΜΕ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Νομίζω ότι υπερβάλλεις λίγο. Δεν είναι υπόθεση blog.me. Απλά είναι ζήτημα ονόματος μιας περιοχής στο Δήμο (την ξέρω καλά την περιοχή). Δέχομαι βέβαια ότι δίκιο έχει ο πολίτης και όχι ο Δήμος -που δεν κατάλαβα τον πολιτικό λόγο για τον οποίο κοίνησε τέτοια διαδικασία και θα υποθέσω ότι λειτουργεί αντιπολιτευτικά. Εξάλλου, αυτός είναι ο λόγος της κατοχύρωσης για να μην πάρει κάποιος άλλο το όνομα.

spallantzas είπε...

@δείμο του πολίτη
δεν είναι υπόθεση blogme.gr. Είναι πολύ χειρότερη και πολύ πιο επικίνδυνη. Είναι καθαρά φίμωση έκφρασης των πολιτών, η οποία τυχαίνει να είναι αντίθετη από αυτήν του δήμαρχου. Και υπάρχει συγκεκριμένο θέμα γιαυτό, τα έργα ενός παραλιακού δρόμου που επιχειρεί ο δήμαρχος να φτιάξει στο Σαλάντι (αν ξέρεις την περιοχή ξέρεις που ειναι) και το έργο έχει σταματήσει από προσφυγές των κατοίκων και παρέμβαση της αρχαιολογίας. Συμπτωματικά στην περιοχή του Σαλαντίου υπάρχουν τεράστια συμφέροντα γής και οικοδόμησης (βλ. Costa Bianca , όποιος παίρνει Καθημερινή της Κυριακής , βλέπει την διαφήμιση στο μπλέ τμήμα του Real Estate. το θέμα είναι μεγάλο και όχι απλά μια υπόθεση κατοχύρωσης ονόματος.

Rodia είπε...

Δείμε, έχει δίκιο ο Στέφανος. Τυχαίνει να γνωρίζω πράγματα για το σκάνδαλο, πολύ καιρό πριν δρομολογηθεί. Οταν ακόμα η "αναβάθμιση" για το Σαλάντι υπήρχε ως "όραμα" για τους εργολάβους και καταντήσει "εφιάλτης" για τους δημότες.
Μα τι φταίει ο Δήμαρχος ρε παιδιά; Μόνος του βγαίνει;
(τελοσπάντων...)