Σελίδες

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

τί τρέχει με το Facebook ? επιστροφή σε blogs & twitter

Facebook: Αναμένει κατηγορίες για συμβολή στην επίθεση στο Καπιτώλιο

 

Για πρόωρη χαλάρωση των μέτρων για την ασφαλή διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών πρόκειται να κατηγορήσει πρώην υπάλληλος της Facebook την τεχνολογική εταιρεία, σύμφωνα με στελέχη της. Οι κατηγορίες που πρόκειται να δημοσιευτούν από τον πρώην υπάλληλο θα αφορούν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και μάλιστα θα εμπλέκουν την εταιρεία στην επίθεση στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο. 

Ο πρώην εργαζόμενος στη Facebooκ έχει ήδη διοχετεύσει εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας στην Wall Street Journal, αλλά πρόκειται επίσης να εμφανιστεί στην εκπομπή 60 minutes, προκειμένου να αναλύσει τους ισχυρισμούς του. Την Τρίτη πρόκειται επιπλέον να βρεθεί ενώπιον επιτροπής στη Γερουσία. 

Επιστολή 

Ενόψει της δημοσίευσης των κατηγοριών, ο Nick Clegg υψηλόβαθμο στέλεχος της Facebook και υπεύθυνος για τη χάραξη πολιτικής σε διεθνές επίπεδο στην εταιρεία, προειδοποίησε τους εργαζομένους για επικείμενες αλλαγές στη λειτουργία της εταιρείας. Ειδικότερα, την Παρασκευή απέστειλε στους υπαλλήλους της τεχνολογικής εταιρείας «ξέρω ότι κάποιοι από εσάς – ιδίως όσοι βρίσκεστε στις ΗΠΑ – θα δεχθείτε ερωτήσεις από φίλους και συγγενείς για αυτά τα πράγματα. Επομένως, ήθελα μία στιγμή ενόψει του σαββατοκύριακου για να σας δώσω … ένα χρήσιμο πλαίσιο της δουλειάς μας σε αυτά τα κρίσιμα σημεία». 

Στην επιστολή συνέχισε λέγοντας ότι οι υπεύθυνοι για την πρόκληση της επίθεσης στο Καπιτώλιο είναι όσοι προωθούν τη βία και όσοι τη στηρίζουν ενεργά. Αντιθέτως, οι σύγχρονες κοινωνίες που λειτουργούν με μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν να παραποιούν την παρουσία της βίας. 

Επεσήμανε εξάλλου ότι η χρήση social media κατά τη διάρκεια των εκλογών είναι εξαιρετικά διαδεδομένη. 

Επίσης, τόνισε ότι «η αύξηση της πολιτικής πόλωσης στις ΗΠΑ είναι παλαιότερη από τα social media κατά μερικές δεκαετίες. Εάν ήταν αλήθεια ότι η Facebook είναι η βασική αιτία πόλωσης, τότε θα περιμέναμε να τη δούμε να αυξάνεται όταν η Facebook έγινε δημοφιλής». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

_____________________________

ΣΗΜ. ολόκληρο το άρθρο από εδω: https://www.moneyreview.gr/world/49816/facebook-anamenei-katigories-gia-symvoli-stin-epithesi-toy-kapitolioy/

1 σχόλιο:

Rodia είπε...

και άρθρο από Γαλλική εφημεριδα: https://www.lesoir.be/398621/article/2021-10-04/panne-mondiale-de-facebook-messenger-instagram-et-whatsapp-ce-que-lon-sait