Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ευρωπαϊκή Ενωση: κίνδυνος σχιζοφρένειας


Διάλεξα με προσοχή τη φωτογραφία της κυρίας Μέρκελ, να είναι η πιο ανθρώπινη, η πιο γλυκειά και καλωσυνάτη από αυτές που κυκλοφορούν. Εκεινη μπορεί να με φαντάζεται όπως θέλει: μια τεμπέλα και χαζή γυναίκα του νότου, βρωμιάρα, κλέφτρα, ανατσούμπαλη. Θα της πω δυο λογάκια όμως, όχι για να της αλλάξω την εικόνα που έχει για μένα -σκασίλα μου κιόλας για το τί έχει στο νου της ή κι αν έχει καν μυαλό!- αλλά επειδή με κάνει να φαντάζομαι ότι δεν γνωρίζει και πολλά για το λαό που κατοικεί εδώ πέρα, στην Ελλάδα. Επειδή, ίσως λέμε, νομίζει ότι η Ελλάδα είναι ένα ωραίο οικόπεδο, ευάερο, με όμορφες ακρογιαλιές, βουνά και δάση και ποτάμια, που το χαλάνε κάτι αγριάνθρωποι που το κατοικούν και καλό είναι να εξαφανιστούν από το χάρτη, να κατέβουν οι ούννοι, οι γότθοι, οι βησιγότθοι και άλλα ευγενή φύλα, να το αξιοποιήσουν.

Εχουμε και λέμε λοιπόν, αγαπητή κυρία, και ας ακούν και οι άλλοι ευσεβείς κυριοι που συνωστίζονται γύρω σας, όπως ο κ. Σαρκοζύ και μερικοί ακόμα βορειότεροι και ευγενέστεροι. Λέμε λοιπόν, πρώτα πρώτα, πως η Ενωμένη Ευρώπη δεν είναι μονάχα μια νομισματική ένωση αλλά και ένα σύνολο λαών, ασχέτως αν σήμερα παρουσιάζεται σαν ένα τέρας -δημιούργημα από μια παρά φύση συνένωση του γαλλογερμανικού ζεύγους. Πιστεύω ακράδαντα πως αν ζούσαν οι εμπνευστές αυτής της ένωσης, σίγουρα δεν θα άφηναν το πνευματικό τους παιδί να καταντήσει έτσι όπως το αφήσατε να γίνει, στραβό κι ανάλγητο. Γιατί η Ενωμένη Ευρώπη είναι και κακομούτσουνη και σκατόψυχη, τώρα δυστυχώς για μας βέβαια, αλλά θα προκύψει και για σας σε λίγο και αυτό δεν θα είναι ευτύχημα για κανένα.

Το αφήσατε αυτό το τρυφερό πλάσμα να το αναθρέψουν μια ομάδα άσχετων χαρτογιακάδων, μη εκλεγμένων προσώπων, στενόμυαλων, που τους πληρώναμε αδρά όλοι μας -κι εσείς κι εμείς- πολλά χρόνια για να κάνουν τη δουλειά τους κι αυτοί μας έβγαζαν τα μάτια, δούλευαν για την καταστροφή μας. Οπως αν βάζαμε εργάτες να ολοκληρώσουν το χτίσιμο ενός λαμπρού οικοδομήματος κι αυτοί, αντί να χτίζουν σύμφωνα με τα σχέδια, γκρέμιζαν σύμφωνα με τα χαλασμένα μυαλά τους. Εχουμε ένα θεματάκι εδώ πέρα: υπάρχει τρόπος αναμόρφωσης της Ενωμένης Ευρώπης; Αν υπάρχει, πώς μπορεί να ανανήψει το τερατάκι και να ξαναβγεί πανέμορφο, ροδαλό και φρέσκο, στην κοινωνία των λαών;

Ας αναφέρω μερικά από αυτά που στράβωσαν κι εξακολουθούν να στραβώνουν την καλή μας Ε.Ε. -μερικά απο αυτά που γνωρίζω από πρώτο χέρι, που λένε. Εσείς μπορεί να γνωρίζετε περισσότερα.

1. Επίδραση στην αγροτική πολιτική των χωρών μελών, με αποτέλεσμα τοπικές γεωργικές καλλιέργειες να αφανιστούν, όπως π.χ. το στάρι και η σταφίδα σε μας. Τις ελιές με το ζόρι τις γλιτώσαμε, στο παρατσάκ θα δεχόμαστε επιδοτήσεις για καταστροφή των ελαιόδεντρων αλλά ο θεός της Ελλάδας ειναι μεγάλος και μας γλίτωσε. Αντί για στάρι, οι αγρότες φύτεψαν μπαμπάκι και ενώ από τη μια κοντεύουν να στερέψουν τα νερά μας, από την άλλη μάθανε τους αγρότες μας να τεμπελιάζουν τρώγοντας τις επιδοτήσεις σε εποχιακά (λειτουργούν μόνο τις μερες των επιδοτήσεων!) μπουρδέλα. Φταίει μεν ο δράστης, αλλά φταίει κυρίως ο αυτουργός, ειδικά σε περιπτώσεις σαν κι αυτή όπου δράστης είναι ένας άξεστος φουκαράκος και ηθικός αυτουργός ένας ανήθικος μπαμπέσης καλοπληρωμένος χαρτογιακάς. Βάλε το Νονό απέναντι σε ένα μαφιόζο εκτελεστή: ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη; Να καταλαβαινόμαστε, ε;

2. Επίδραση στην ανθρωποσύνθεση των χωρών μελών, με αποτέλεσμα το γονάτισμα της Ελλάδας κάτω από το βάρος εκατοντάδων χιλιάδων κυνηγημένων ανθρώπων, που οι πόλεμοι και οι αθλιότητες της Ενωμένης Ευρώπης (εντάξει, ανήκουμε κι εμείς στο ΝΑΤΟ) δημιούργησαν, να εξηγούμαστε. Οταν συμφωνούσατε για τη διεξαγωγή πολέμων στην (κοντινή σε μας) Ασία, έπρεπε να προβλέψετε τι θα γίνουν οι άνθρωποι των χωρών που οδηγούσατε στην εξαθλίωση, έτσι δεν είναι; Δρούσατε όμως σαν κεντροευρωπαίοι, άρα μακριά απο τους τόπους των εγκλημάτων, άρα στα παπάρια σας τι θα γινόταν μετά την καταστροφή π.χ. του Ιράκ. Τώρα, με την Αλγερία και τη Λιβύη σας πονάει λιγουλάκι, όταν διαμαρτυρηθήκατε για τους μετανάστες που σας στέλνει με διαβατήρια ο κ. Μπερλουσκόνι. Σε μας εδώ, στο μικρό μας τόπο που κατοικείται από μια χούφτα ανθρώπους, εμποδίζετε με τους νόμους και τα νομικά σας τερτίπια τη νομιμοποίηση των μεταναστών, των απελπισμένων ανθρώπων που έρχονται κατά κύματα, με αποτέλεσμα να παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας που καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες, αν όχι να τους ενσωματώσει, τουλάχιστον να τους φιλοξενήσει και να τους θρέψει. Γιατί εμείς είμαστε ανθρωπιστές και τιμούμε τους ξένους μας, κυρία μου, δεν είμαστε κανίβαλοι όπως θα θέλατε ίσως να μας μετατρέψετε.

3. Επίδραση στη βιομηχανία των χωρών μελών, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση ακόμα και αφανισμό των ελάχιστων μεγάλων σχετικά μονάδων. Πάνε περίπατο τα αυτοκίνητα που έφτιαχνε ο Θεοχαράκης στο Βόλο, πάνε και τα κλωστήρια Ναούσης, πάπαλα και η Πειραϊκή Πατραϊκή, πάνε και τόσες άλλες μονάδες, και νά'σου οι άνεργοι και νά'σου τα ταμεία να αδειάζουν, και, και, και, πού να τα θυμάμαι όλα τα κακά που μας βρήκαν. Απο την άλλη πλευρά, νά'σου εισαγωγές αυτοκινήτων, νά'σου εισαγωγές τηλεφωνικών συσκευών, και, και, και, όλοι οι βόρειοι κάναν πάρτυ στην πλάτη μας. Για να δέσω αυτή την καταστροφή με το προηγούμενο νούμερο 2: αν είχαμε βιομηχανίες τώρα θα ανθούσαν με το εργατικό δυναμικό που φτάνει κυνηγημένο στη χώρα μας. Αντί να μαζεύουν φράουλες στα χωράφια, αντί να κάνουν δουλειές του ποδαριού -"μαύρη" εργασία αμειβόμενη με "μαύρα" λεφτά- θα εργαζόντουσαν αξιοπρεπώς σε βιομηχανίες ενισχύοντας τα ασφαλιστικά ταμεία που πνέουν τα λοίσθια.

Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα που δείχνουν γιατί στράβωσε το καημένο το κορίτσι, η Ενωμένη Ευρώπη ντε, αλλά δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο. Ας λύσουμε αυτά και μετά προχωράμε παρακάτω. Φαντάζομαι πως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία του νότου, σίγουρα θα έχουν παρόμοια προβλήματα με μας εδώ πέρα, καθεμιά χώρα όμως είναι διαφορετική και με διαφορετικό τρόπο χρειάζεται να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά της, πράγμα που οι χαρτογιακάδες της Κομισιόν είναι αδύνατο να καταλάβουν. Επειδή είναι καρεκλάτοι τύποι που δεν εκλέγονται και δεν δίνουν λόγο σε κανένα -αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

Αν έρθουμε στο σήμερα, βλέπουμε όλα τα στραβά μαζεμένα και λέμε «φταίει η κρίση» και «φταίει το χρέος» και «φταίει το δημοσιονομικό έλλειμμα» και φταίνε ένα σωρό αριθμοί και ποσοστά και μόνο το αγγελούδι μας το κακομαθημένο είναι αθώο κι αγνό σαν περιστεράκι. Η δομή της Ενωμένης Ευρώπης είναι έξω και μακριά από τέτοια κακά πράγματα. Αυτή δεν έχει ιδέα και δεν φταίει για τίποτα, το χρυσούλι μας. Η κρίση το ξεγέλασε, όπως το φίδι την Εύα και η Εύα τον κατακαημένο τον Αδάμ -να πούμε και κάτι θρησκευτικό, μπας και το συλλάβετε καλύτερα το νόημα.

Τελειώνω με προτάσεις, επειδή θέλω ειλικρινά να βοηθήσω την κατάσταση -και σας βέβαια- γιατί συμπάσχω με τους συγγενείς μου γερμανούς εξ αίματος και γονιδίου που έχουν στάσιμο μισθό πάνω από πέντε χρόνια και παραπονιούνται κι αυτοί. Εχω και βέλγους συγγενείς, αλλά αυτοί είναι μαθημένοι κι αντέχουν περισσότερο.

Οι προτάσεις συνοψίζονται σε μια και μόνη: Φροντίστε να συνεννοηθείτε να βάλετε τους υπαλλήλους της Κομισιόν να δουλέψουν για το καλό της Ενωμένης Ευρώπης, αντί να κυνηγάτε τους λαούς του νότου. Αν η Ευρώπη είναι πράγματι Ενωμένη, είναι δυνατό να πάσχει ένα μέλος; Είναι δυνατό να πλουτίζει ένα μέλος σε βάρος ενός άλλου; Για σκεφτείτε το αυτό, με γερμανικούς όρους παρακαλώ. Μπορείτε να αφήσετε π.χ. ένα γερμανικό κρατίδιο να εξαθλιωθεί, ενώ το διπλανό του ευημερεί; Γιατί το ζητάτε από μας; Αν, λέμε τώρα, πλουτίσουμε εμείς μεθαύριο, θα μπορούμε να αγοράσουμε π.χ. την Εσση ή τη Βεστφαλία-Ρηνανία; Γιατί θέλετε να μας βγάλετε στο σφυρί;

Επιπλέον, οι καρεκλάτοι της Κομισιόν σκέφτονται με αριθμούς και ποσοστά, δεν πάει παραπέρα το μυαλό τους, έτσι είναι μαθημένοι. Το πρόβλημα είναι πως και οι ηγέτες των χωρών μελών εγκλώβισαν τη σκέψη τους σε αριθμούς και ποσοστά και το παίζουν μαθητευόμενοι οικονομολόγοι, χωρίς να λαβαίνουν υπόψη το αυτονόητο: ότι η Ενωμένη Ευρώπη δεν είναι κάτι τι απρόσωπο, είναι μια πατρίδα κι αυτή, έχει κατοίκους που δεν είναι σκέτα νούμερα και ποσοστά. Ας πούμε, για να το εννοήσετε καλύτερα, σεις είστε η Ανγκελα Μέρκελ ή το 1/82.282.988 της Γερμανίας; Με τον ίδιο τρόπο σκεφτείτε το μισθό σας, το αυτοκίνητό σας, τους φίλους και συγγενείς σας, τα κατοικίδια που έχει ο γείτονάς σας, κλπ. Στην περίπτωση αυτή σας τρώω λάχανο, γιατί είμαι το 1/11.262.539 της Ελλάδας! Απορώ μεν που οι πολιτικοί μας δεν σκέφτηκαν να θέσουν αυτά ή παρόμοια ζητήματα εκεί στα μεγάλα τραπέζια όπου συναντιέστε, αλλά μπορώ να καταλάβω ότι τους πιάνετε εξ απροόπτου, που λένε. Οταν στη συζήτηση ηγεμονεύει ο παραλογισμός, δυσκολεύεται κανείς να πάει τη συζήτηση προς τα εκεί που βρίσκεται η λογική. Πολιτικοί είναι οι άνθρωποι, δεν είναι ο Σωκράτης!

Αυτά και τέλος κι αν σκεφτώ κάτι ακόμα θα κάνω Update!
____________________________
Υ.Γ. Δεν αναφέρω κατοχικά δάνεια, πολεμικές αποζημιώσεις, μίζες, υποβρύχια, αεροπλάνα, οπλικά συστήματα και πλουτοπαραγωγικές πηγές, μέταλλα, ορυκτά, φυσικά αέρια, πετρέλαια, κλπ, για να μη σας στενοχωρήσω περισσότερο.

3 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Να θυμηθούμε και τον απαίτηση για περιορισμό της παραγωγής ζαχαρότευτλων, με αποτέλεσμα η ΕΒΖ να είναι έτοιμη να μας αφήσει χρόνους.

Εισαγωγής κι η ζαχαρίτσα; Εισαγωγής!

Όμοια νίλα έπαθαν και ζαχαροτευτλοπαραγωγοί της νότιας Σουηδίας το 2006. Όταν αντιπροσωπεία τους πήγε στις Βρυξέλλες να συναντήσει μια ΣΟΥΗΔΗ γραφειοκράτη για να διαμαρτυρηθεί, αυτή φόρεσε ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και έβαλε την κασέτα "Πρέπει να περιορίσουμε την παραγωγή ζάχαρης!" (Χαμογελάκια, ναζάκια, ματάκια, γούτσου-γούτσου).

Ξέρεις ποιος είναι ο στόχος με αυτά, πέρα από το να κονομήσουν κάποιοι; (Όχι κάποια κράτη, κεφαλαιοκράτες πάντα. Πω πω, σαν ινστρούχτουρας της ΠΣΚ ακούγομαι, μα τον Ήφαιστο τον κούτσαβλο).

Να γίνουν τα διάφορα κράτη ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ από την ένωση ώστε να μην τους μπουν παράξενες ιδέες περί απόσχισης, αν τους την βαρέσει κάποια στιγμή.

Και κάτι για το Ευρώ. Κοινό νόμισμα σε έναν αχταρμά κρατών με ιμάμ μπαϊλντί οικονομικών πολιτικών, απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Χρειάζεται Ευρωπαϊκή ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Πιθανολογώ ότι με αφορμή την παρούσα κρίση, θα επιχειρηθεί να μας το φορέσουν αυτό.

Δυστυχώς η Ένωση δεν είναι Ένωση λαών, είναι Ένωση της υπερεθνικής ελίτ με έδρα τις Ευρωπαϊκές χώρες.

(Τελικά έπρεπε να πάρω τον "Οδηγητή" από εκείνη την γαλανομάτα της ΠΣΚ όταν ήμουν πρωτοετής. Μπορεί να είχα κάνει κατάσταση, άσε που τελικά έχω αρχίσει να μιλάω σαν ινστρούχτορας).

Rodia είπε...

Σου πάει το... ινστρουχτοριλίκι! (τι λέξη κι αυτη, δεν καταλαβα ποτέ μου τι σημαίνει)

Εχεις απόλυτο δίκιο για την Ευρωπαϊκη κυβέρνηση. Πολύ το καθυστερήσαμε με τις παπαριες των γερμανων που θελουν την πρωτοκαθεδρία. Μακαρι τώρα να γινει πράξη η Ευρώπη των λαών και των πολιτισμών! Στη βράση κολλάει το σίδερο, λέει η παροιμία, και νομίζω ότι περάσαμε μόλις το.. σημείο βρασμού! :)

Rodia είπε...

Η Ζάχαρη ειναι στο "κλπ".. πού να τα θυμηθω και να τα αναφερω όλα..
Ευχαριστώ που το επεσήμανες :)