Σελίδες

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Αρχηγός και Μαϊντανός

Ο Αρχηγός είναι ένα παράξενο ανθρώπινο κατασκεύασμα. Λαμβάνετε ένα ημίτρελο και ημιμαθές πρόσωπο, το οποίο νομίζει πως α) τα έχει τετρακόσια και β) ότι γνωρίζει τα πάντα. Προσθέτετε μια δόση μεγαλομανίας και τρεις σταγόνες εσσάνς από μανία καταδίωξης, μια πρέτζα ανάγκης για αυτοπροβολή και τρεις ουγγιές πατερναλισμού. Ξεσκονίζετε το αποτέλεσμα συχνά, προσπαθώντας να το κρατάτε φρέσκο για παν ενδεχόμενο. Προσοχή στη χρήση, μη το ακουμπάτε χωρίς γάντια, το αρχηγιλίκι είναι κολλητικό. Μόλις ο Αρχηγός που κατασκευάσατε τελειώσει το έργο για το οποίο τον προορίζατε, του ρίχνετε λίγη λάσπη και τον πετάτε στη χωματερή -αυτό ισχύει κυρίως για τους περιστασιακούς Αρχηγούς. Μερικοί πετυχημένοι Αρχηγοί, καλό είναι να απομακρύνονται προσεκτικά και να παραμένουν στο μούσκιο (ή στο ψυγείο) για πιθανή μελλοντική χρήση. Γενικά, πριν πετάξουμε έναν Αρχηγό στα σκουπίδια μελετούμε το ενδεχόμενο επαναφοράς του στο προσκήνιο. Σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητη η ανάσυρση ενός απορριφθέντος και λασπωθέντος Αρχηγού, αρκεί να δημιουργήσετε ένα (μικρό ή μεγάλο) μύθο γύρω από το πρόσωπό του -σε μεγάλη ανάγκη κάντε και μια μικροεπανάσταση- και ο Αρχηγός σας θα επανακάμψει φρεσκότατος.



Ο Μαϊντανός μοιάζει πολύ με τον Αρχηγό, μόνο που αναλώνεται συντομότερα και κοστίζει απείρως πιο φτηνά. Μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε όποτε, όπου και όπως θέλετε, ψιλοκομμένο ή με ολόκληρα τα φύλλα του, μόνο του ή μαζί με άλλα ζαρζαβατικά. Βασικό προτέρημα του Μαϊντανού είναι ότι βρίσκεται σε αφθονία στη Φύση και δε χρειάζεται κόπο και χρόνο για να κατασκευαστεί. Σε μερικούς τόπους απαντάται άγριος σε απέραντα λιβάδια, αλλού τον φυτεύουν σε γλάστρες. Οπως και να είναι, σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται, ο Μαϊντανός είναι ένα προϊόν αναλώσιμο (προσωρινής χρήσης) και δεν αξίζει να φυλάσσεται: όταν μαραθεί, πετιέται στα σκουπίδια, συχνότατα κι από μοναχός του και χωρίς να υπάρχει ανάγκη λασπώματος.

6 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Κάποιον, κάτι έχεις στο μυαλό σου! Δεν μπορεί να σου ήρθε έτσι... Για δώσε, κυρία μου, περισσότερα στοιχεία!

ikor είπε...

Απολαυστικό Ροδιά!!!

Περιμένω τώρα να μας περιγράψεις πώς ο μαϊντανός γίνεται αρχηγός και το αντίστροφο.

Α.Α.Τ. είπε...

Η Ροδιά προπονείται για τη "νέα εποχή" που έρχεται.

Την εποχή που στα blogs, θα μιλάμε αλληγορικά, για να αποφεύγουμε τις μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση.

Την εποχή του, εκ Κερκύρας, μαϊντανού και των άλλων ζαρζαβατικών.

Την εποχή που θα σιγο-ψιθ(ο)υρίζουμε τα λόγια του "ποιητή":

Ψηλά στα μπαϊράκια, σηκώστε τον σταυρόν,
και σαν αστροπελέκια, χτυπατε τον εχθρόν.
Ποτέ μη στοχασθήτε, πως είναι δυνατός,
καρδιοκτυπά και τρέμει, σαν τον λαγόν κι αυτός.

Rodia είπε...

.. με τις δυο λεξεις εκατέρωθεν του διαζευκτικού «Αρχηγός ή μαϊντανός» θα μπορούσα να γράψω έναν ή περισσότερους τόμους αναλύσεων, συνθέσεων, λογικών και παράλογων ιστοριών -με παραδείγματα, εννοείται. Για την ώρα, το ξενέρωσα το θέμα ενώνοντας τις δυο λέξεις «Αρχηγός και μαϊντανός», αρκούμενη να εκθέσω τα γενικά χαρακτηριστικά τους εδώ..

-->> βάλτε τη φαντασία να δουλέψει!!! Πολύ τεμπελιάζουμε εσχάτως :))

Starkwell είπε...

Η μόνη διαφορά μεταξύ μαϊντανού και αρχηγού είναι ότι ο μαϊντανός μπορεί να νοστιμέψει τα γεμιστά ενώ ο αρχηγός όχι.

Ανώνυμος είπε...

EYΠ !